Napolin satama. Taustalla Vesuvius |
Kotkan kaupungin sekä
HaminaKotka Satama Oy:n johtavat viranhaltijat tekivät tänä armon vuonna 2011
viikolla 37 matkan Napoliin tutustuakseen Napolin sataman huolintaorganisaation, Camorran sujuvaan lastinkäsittelyyn - josta HaminaKotka Satama Oy:n satamissa toimivalla huolintayhtiö Stewecolla olisi paljon opittavaa.
Napolilaista jätteenkäsittelyä |
Meidän Miehemme perehtyivät Napolin kaupungin jäteyhtiön, Camorran jätteenkäsittelyn ylivertaiseen organisointiin.
Ruokkiakseen sata nälkäistä napolilaista puhtailla suomalaisilla, ennen kaikkea kymenlaaksolaisilla ja kotkalaishenkisillä pöydänantimilla, Meidän Miehillämme oli mukanaan runsaat eväät puhtaita kotimaisia eineksiä.
Ruokkiakseen sata nälkäistä napolilaista puhtailla suomalaisilla, ennen kaikkea kymenlaaksolaisilla ja kotkalaishenkisillä pöydänantimilla, Meidän Miehillämme oli mukanaan runsaat eväät puhtaita kotimaisia eineksiä.
Kuljetuspalveluissa johtavat viranhaltijat luottivat Napolin varmimpaan ja edullisimpaan taksiyritykseen, Camorraan.
Koska matkaan ei olut
budjetoitu oikein minkäänlaista, edes välttävää määrärahaa, eikä edullisten sekä puhtaiden raaka-aineiden saantiin
paikan päältä olut varmuutta, aterian einekset vietiin kylmäkuljetuksena
Suomesta.
Jauhelihapizza |
Alkupala oli
italiaishenkinen Saarioisten jauhelihapizza.
Lauantaimakkara |
Leikkeleinä oli
lauantaimakkaraa, sekä, koska menu oli suomalainen, paikallisen parmankinkun
sijaan tarjolla oli ilmakuivattua lappilaista poroa, jota ruokailijat saivat
veistää ihan itse lapinleukulla kuivasta poronlavasta.
Leuku oli varmuuden vuoksi ketjulla pöydässä kiinni.
Leuku oli varmuuden vuoksi ketjulla pöydässä kiinni.
Perunoiden päällä keitettyjä tönkkösuolattuja haileja mausteliemessä |
Kalaruokana oli
kotkalainen perinneruoka: perunoiden päällä keitettyjä tönkkösuolatuja haileja.
Suomalaista perinnepastaa |
Italiassa kun oltiin,
ja Italia on pastamaa, niin pääruokana oli suomalaista perinnepastaa: Saarioisten lihamakaronilaatikkoa.
Lihispulla |
Erittäin mietoa Felix-sinappia |
Pääruoan kasvisvaihtoehtona
tarjolla oli kotkalaisleipomon "lihapiirakoita", joista saa vähällä vaivalla
kasvisruokaa, kun kaivaa "lihapiirakan" sisältä pois sen puoliteelusikallisen
sitä harmaata, epämääräistä mössöä, joka on saattanut jossain vaiheessa olla tekemisissä
lihankaltaisen tuotteen kanssa.
Ensio Olut suosittaakin, että kyseisen leipomotuotteen myyntinimikkeenä käytettäisiin esimerkiksi nimeä "lihispulla", jolloin ei haitaisi, vaikk'ei tässä pullataikinapiirakassa olisikaan yhtään lihaa.
Mausteina aterialla oli, muuten niin puhtaasta suomalaislinjasta poiketen, ruotsalaista, Puolassa tehtyä erittäin mietoa Felix-Turun Sinappia, Felix-kurkkusalaattia sekä Felix-ketsuppia.
Ensio Olut suosittaakin, että kyseisen leipomotuotteen myyntinimikkeenä käytettäisiin esimerkiksi nimeä "lihispulla", jolloin ei haitaisi, vaikk'ei tässä pullataikinapiirakassa olisikaan yhtään lihaa.
Mausteina aterialla oli, muuten niin puhtaasta suomalaislinjasta poiketen, ruotsalaista, Puolassa tehtyä erittäin mietoa Felix-Turun Sinappia, Felix-kurkkusalaattia sekä Felix-ketsuppia.
Luttanaa |
Ruokajuomana oli läpi
ruokailun terveellinen Valion rasvaton maito, joka tunnetaan Suomessa eripuolilla mm.
nimillä ”kurri”, ”joppi” ja ”luttana”.
Mämmiä |
Yksi osittain syöty posso |
Viranhaltijoiden
puolisot saivat uutisten mukaan maksaa matkansa itse, minkä johdosta
viranhaltijoiden puolisot pitivät matkan aikana, ja pitävät yhä, mykkäkoulua.
Kotkan
kaupunginjohtaja sai Napolin-matkalla aiemman "Kulttuurisatama" -visionsa kaltaisen uuden vision: josko Kymin puolelle n. 9 km:n
päähän Kotkan keskustasta, Kotkansaarelta, matkailuvaltiksi oma "Kulttuuri-Vesuvius"!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti