keskiviikko 21. syyskuuta 2011

ENSIO OLUT: MEIDÄN MIEHEMME NAPOLISSA

Napolin satama. Taustalla Vesuvius

Kotkan kaupungin sekä HaminaKotka Satama Oy:n johtavat viranhaltijat tekivät tänä armon vuonna 2011 viikolla 37 matkan Napoliin tutustuakseen Napolin sataman huolintaorganisaation, Camorran sujuvaan lastinkäsittelyyn - josta HaminaKotka Satama Oy:n satamissa toimivalla huolintayhtiö Stewecolla olisi paljon opittavaa. 
Napolilaista jätteenkäsittelyä

Meidän Miehemme perehtyivät Napolin kaupungin jäteyhtiön, Camorran jätteenkäsittelyn ylivertaiseen organisointiin. 

Ruokkiakseen sata nälkäistä napolilaista puhtailla suomalaisilla, ennen kaikkea kymenlaaksolaisilla ja kotkalaishenkisillä pöydänantimilla, Meidän Miehillämme oli mukanaan runsaat eväät puhtaita kotimaisia eineksiä.

Kuljetuspalveluissa johtavat viranhaltijat luottivat Napolin varmimpaan ja edullisimpaan taksiyritykseen, Camorraan.

Koska matkaan ei olut budjetoitu oikein minkäänlaista, edes välttävää määrärahaa, eikä edullisten sekä puhtaiden raaka-aineiden saantiin paikan päältä olut varmuutta, aterian einekset vietiin kylmäkuljetuksena Suomesta.
Jauhelihapizza

Alkupala oli italiaishenkinen Saarioisten jauhelihapizza.


Lauantaimakkara
Leikkeleinä oli lauantaimakkaraa, sekä, koska menu oli suomalainen, paikallisen parmankinkun sijaan tarjolla oli ilmakuivattua lappilaista poroa, jota ruokailijat saivat veistää ihan itse lapinleukulla kuivasta poronlavasta. 

Leuku oli varmuuden vuoksi ketjulla pöydässä kiinni.
Perunoiden päällä keitettyjä
tönkkösuolattuja haileja 

mausteliemessä

Kalaruokana oli kotkalainen perinneruoka: perunoiden päällä keitettyjä tönkkösuolatuja haileja.

Suomalaista
perinnepastaa
Italiassa kun oltiin, ja Italia on pastamaa, niin pääruokana oli suomalaista perinnepastaa: Saarioisten lihamakaronilaatikkoa.



Lihispulla
Erittäin mietoa
Felix-sinappia
Pääruoan kasvisvaihtoehtona tarjolla oli kotkalaisleipomon "lihapiirakoita", joista saa vähällä vaivalla kasvisruokaa, kun kaivaa "lihapiirakan" sisältä pois sen puoliteelusikallisen sitä harmaata, epämääräistä mössöä, joka on saattanut jossain vaiheessa olla tekemisissä lihankaltaisen tuotteen kanssa.

Ensio Olut suosittaakin, että kyseisen leipomotuotteen myyntinimikkeenä käytettäisiin esimerkiksi nimeä "lihispulla", jolloin ei haitaisi, vaikk'ei tässä pullataikinapiirakassa olisikaan yhtään lihaa.

Mausteina aterialla oli, muuten niin puhtaasta suomalaislinjasta poiketen, ruotsalaista, Puolassa tehtyä erittäin mietoa Felix-Turun Sinappia, Felix-kurkkusalaattia sekä Felix-ketsuppia.

Luttanaa

Ruokajuomana oli läpi ruokailun terveellinen Valion rasvaton maito, joka tunnetaan Suomessa eripuolilla mm. nimillä ”kurri”, ”joppi” ja ”luttana”.







Mämmiä
Jälkiruokavaihtoehtoina oli Kymppimämmi kevytkerman kera, tai aidon Hollannissa paahdetun suomalaisen Pirkka- Costa Rica -kahvin kera samaisen 
Yksi osittain syöty posso 
kotkalaisleipomon perinteinen kotkalainen ”posso”, joka eroaa vain hieman muualla Suomessa myytävästä munkkipossusta - muualla ne eivät ole littanoita ja niissä on sisällä jopa  ihan aitoa omenahilloakin!
Kaksi possoa.




Viranhaltijoiden puolisot saivat uutisten mukaan maksaa matkansa itse, minkä johdosta viranhaltijoiden puolisot pitivät matkan aikana, ja pitävät yhä, mykkäkoulua.
Mykkäkoulua






Kotkan kaupunginjohtaja sai Napolin-matkalla aiemman "Kulttuurisatama" -visionsa kaltaisen uuden vision: josko Kymin puolelle n. 9 km:n päähän Kotkan keskustasta, Kotkansaarelta, matkailuvaltiksi oma "Kulttuuri-Vesuvius"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti