tiistai 6. syyskuuta 2011

ENSIO OLUT, ”VAIN MAANANTAISIN”




Ensio Olut oli –90 -luvun lopulla Kesälahden Maansiirto Oy:llä rakennusraudoittajana Hallan Karhusalmen siltatyömaalla Kotkassa.
Hallan vanha rautatiesilta.
Karhusalmen uusi maantisita taustalla

Jo useampana maanantaina Ensio Olut oli jäänyt pois töistä; ilmoittanut vain puhelimella vain, että on ihan sairas. Työmaan vastaava mestari rak.ins. Timo Tiainen kysyi raudoitusporukan nokkamieheltä, millainen mies tämä Ensio Olut oikein oli. 







Kielletty!

Raudoitusporukan nokkamies sanoi, että Ensio Olut vastasi töissä kahta miestä; ilman häntä koko siltaurakka kusisi. 














        
Tässä on malliesimerkki,
miltä Kotkan kaupungin 
tiukka valvoja yleensä 
näyttää. Tähän täytyy 
vaan  lisätä huumorintaju


Eikä tämän siltatyömaan tilaajan edustaja, Kotkan kaupungin tiukkaakin tiukempi valvoja rakennusinsinööri Hannu Nurmi - vaikka muutoin onkin vallan hauska ja huumorintajuinen mies - repisi työmaakokouspöytäkirjaan siitä ainakaan huumoria.

Pöytä+kirja=pöytäkirja





Työmaan vastaava mestari rak.ins.  Timo Tiainen otti sitten seuraavana tiistaiaamuna raudoittaja Ensio Oluen puhutteluunsa:


-     Sinä olet tiemmä hyvä työmies, Ensio Olut, enkä minä haluaisi antaa sinulle lopputiliä, mutta sinä ilmoitat joka maanantai olevasi ihan sairas, etkä tule töihin, kohta minä en muuta voi... Onko sinulla alkoholiongelma, vai onko kysymys peräti huumeista. Me yritämme kyllä auttaa...

Panimo-Pub Puikko Kotkassa
silloin ennen



-     Ei, miä oon täysin raitis, Ensio Olut vastasi, - mutta miun lankomies vetää Panimo-Pub Puikossa lärvit joka viikonloppu, ja kun sille ei enää siellä tarjoilla, se horjuu kotiin, ja vetää sitten vaimoonsa, miun kaunista siskoo Liisaa turpiin.
Lankomies vetää
lärvit








-     Miten sinun lankosi juominen ja siskosi avoliitto sinun poissaoloihisi liittyy, Ensio Olut, siltatyömaan vastaava mestari rak.ins. Timo Tiainen ihmetteli.
Betoniraudoittaja Ensio Olut 
ja sen sisko




-     No kato, mesu, miä meen aina maanantaiaamuisin kattoon, miten se miun Liisa-sisko voi. Lissu laittaa päänsä miun olkapäälle, miä halaan ja lohdutan sitä... ja yks asia johtaa toiseen... Mestari ymmärtää varmaan?

-     No ei helvetti, siis sinä ... ja siis omaa siskoasi? Ei mies, sähän oot ihan sairas!!!

-     Mesu hei, sitähän miä oon aina sanonu, miä oon ihan sairas...mutta, mesu hei, vain maanantaisin, ja vain maanantaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti