keskiviikko 14. syyskuuta 2011

ENSIO OLUT JA UUSINTA TELETEKNOLOGIAA




Vanhempi tutkija Ensio Olut tuli Kotkan Seurahuoneen BePop-baariin, istuutui baarijakkaralle ja alkoi näpytellä vasenta kämmentään oikean kätensä etusormella, kuin valitsisi puhelinnumeroa. Sen tehtyään vanhempi tutkija Ensio Olut laittoi sormen korvaansa ja alkoi puhua.
"Hei kulta! En nyt voi puhua,
on paha paikka.

Ei, en ole Seurahuoneen baarissa, 
olen kaupunginhallituksen kokouksessa.
Soitan kohta takaisin."

Paikallinen baarimyyjä Olli Vaara katseli touhua hetken ja alkoi epäillä, että vanhempi tutkija Ensio Olut oli mennyt ihan hulluksi.


– Oletko mennyt ihan hulluksi, vanhempi tutkija Ensio Olut? Täällä ei katsota hyvällä, kuten hyvin tiedät, minkäänlaista huumoria, eikä tuollaista huumoria vielä erikseen; täällä käy virka-ajan jälkeen keskikaljalla Kotkan kaupungin korkeita viranhaltijoita – joitain on käynyt tänäänkin jo aiemmin. Kehotan sinua poistumaan välittömästi, paikallinen baarimyyjä Olli Vaara sanoi tiukasti.

– Sinä käsität nyt ihan väärin, paikallinen baarimyyjä Olli Vaara, en minä ole mennyt ihan hulluksi, eikä tämä ole huumoria, eikä varsinkaan tuollaista huumoria vielä erikseen; tämä on uusinta, vielä kokeiluasteella olevaa teleteknologiaa: käteen asennettu älykäsipuhelin! Meille, kun olemme kyllästyneet kanniskelemaan taskussamme kännykkää, voidaan asentaa älypuhelin suoraan käteen; näin sitä ei voi varastaa, eikä se unhoitu koskaan matkasta.

– Todistapa se, että sinun kämmenesi on puhelin, paikallinen baarimyyjä Olli Vaara tivasi.

   Vanhempi tutkija Ensio Olut näpytti kämmenensä muistista kaverinsa Pekka Hoon puhelinnumeron, työnsi sormensa paikallisen baarimyyjä Olli Vaaran korvaan ja laittoi kämmenensä baaritiskin yli nojautuneen paikallisen baarimyyjän Olli Vaara suun eteen. Paikallinen baarimyyjä Olli Vaara jutteli kotvan Pekka Hoon kanssa vanhemman tutkijan Ensio Oluen käden kautta ja totesi sitten:


Kiireinen kaupungin johtava viranhaltija
puhuu yhtä aikaa kahtakin puhelua

        Enpä olisi uskonut! Kyllä tuo teleteknologia kehittyy sitten nopeasti!





        Nii’in, minä tuossa vaan soittelin Kymenlaakson Ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyopin yliopettaja Veijo Esson kanssa; hän yrittää juuri kehittellä lisää tällaista ”kehoteleteknologiaa”, niin kuin hän sitä nimittää. Sori, mun täytyy kyllä nyt mennä vessaan, tulee viesti.

   Vanhempi tutkija Ensio Olut viipyi ja viipyi vessassa. Kun 20 minuuttia oli kulunut, paikallinen baarimyyjä Olli Vaara alkoi epäillä, että kaikki ei saattanut olla kunnossa, ja meni katsomaan, mikä oikein mättää.

   Vanhempi tutkija Ensio Olut seisoi vessassa kädet seinää vasten, jalat harallaan, housut nilkoissa, ja kaiken lisäksi hänellä roikkui vyötäisiltä vessaperirulla, paperin pää oli arkin verran vanhemman tutkijan Ensio Oluen pers'reiässä. Jolloin paikallinen baarimyyjä Olli Vaara:

Tulevaisuuden tiedonvälitystä
        –        No voi sun helvetin helvetti, joko se kaupungin ylin viranhaltijajohto ehti käydä taas tinkaamassa lisää palkankorotusta sinultakin?




       –        No ei, ei, ei tämä sentään mitään sellaista, minä tässä vaan odottelen Kotkan kaupungin ylimmän johdon edellistä palkankorotuspäätöstä paperiversiona. Kunhan Kymenlaakson Ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyopin yliopettajalta Veijo Esso on koodannut sen tälle vasta kehitteillä olevalle "kehon kielelle" - se saattaa viedä vielä hetken - sitten hän lähettää sen minulle, ja minä jatkolähetän sen sitten heti tällä samalla kehoviestintäteknologialla Rikospoliisin päällikölle Helsinkiin tutkittavaksi.


Poliisi tutkii Kotkan johdon palkankorotuspäätöksen

YLE Kymenlaakso
julkaistu 31.12.2010 klo 12:44, päivitetty 31.12.2010 klo 15:22

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti