tiistai 24. kesäkuuta 2014

KOTKALAISMIES PELASTUI LÄHES VARMALTA NÄLKÄKUOLEMALTA JUOMALLA OLUTTA!



Kalevalaisia selviytymistarinoita.
Aino- triptyykki, jossa meripelastaja

Väinö rientää pelastamaan hukkumis-
vaarassa olevaa Aino-neitoa
Ensio Olut kuuli tämän ihmeellisen, inhimillisten voimavarojen äärirajoja koetelleen sankarillisen, lähes kalevalaisen selviytymistarinan naapuriltaan Olli Vaaralta, joka puolestaan oli kuullut sen ”tavallisesti luotettavalta taholta” pian tapahtuneen jälkeen, eli heti kohta äsken.


Pelle Lärviksen entinen vaimo.
Toimii muuten tätänykyä suurten
huippumuotitalojen ykkösmallina
Pariisissa näiden ryhdyttyä

käyttämään vaatemalleinaan
oikeita naisellisia naisia
koleerisenlaihojen,
aneemiseen kalpeiden,
alaikäisten teinimallien sijaan 
Pelle Lärvis (sukunimi on varmaan muutettu; eihän kenenkään sukunimi nyt voi oikeasti olla ”Lärvis”), 32-vuotias ansiosidonnaisella oleva työtön mies, eronneen leski Kotkan Hovinsaarelta, on asiantuntijoiden hämmästykseksi sinnitellyt lähes varmaa nälkäkuolemaa vastaan yli 24 tuntia juomalla vain olutta!


Pelle Lärviksen painajainen alkoi heti juhannuksen jälkeen iltapäivällä maanantaina 23.6.2014. Pelle Lärvis oli kömpinyt ylös sängystään jo kohta puoliltapäivin, kohottanut kalsareitaan, kynsinyt päätään ja mennyt vessaan.


Carmina Burana eli
Burana Codex



"Se oli kuin mikä tahansa päivä", Pelle Lärvis oli kertonut. "Otin pari buranaa, huuhdoin ne alas eilisiltaisella keskikaljapullon pohjaan jääneellä kaljanjämällä, menin WC:hen ja istuin pytyllä ne tavalliset 20 minuuttia ja vedin vessan kahdesti – miun pitää joskus huuhdella pytty kaksi kertaa, koska joskus on tullut päkistettyä tavaraa niin paljon, että kaikki ei aina mene alas kerralla."


"Sitten kun olin puristanut pakararaossani olevan paiseen (luultavasti Sinus pilonidalis, Ensio Oluen huomautus), menin keittokomeron puolelle puraistakseni hieman aamupalaa. Silloin tuo tosiasia lehahti silmieni eteen kaikessa karmeudessaan!"


Corn Flakekseja
"Olin ihan varma, että miulla oli paketissa vielä jonkin verran Corn Flakeseja jäljellä, mutta voi kauhistuksen kanahäkki – tuolla siunaamalla kauhu iski läpi aivojeni täydellä voimalla – laatikko oli tyhjä lukuun ottamatta sen pohjalta löytynyttä ilmaista leludinosaurusta! Ryhdyin nopeasti penkomaan kaappeja, mutta en löytänyt niistä mitään, jos lukuun ei oteta hiirenpaskoja ja umpihomeista leivänkannikkaa."


Katalasti tuhopoltetun Hovinsaaren Siwan
tilalle rakennettu uusi Hovarin Siwakin
on nykyisin K-Market
Pelle Lärvis huomasi olevansa kauheassa pulassa, ja lähin ruokakauppa, Hovinsaaren Siwa – tuo vuoden 2011 heinäkuussa yöllä tapahtuneen raukkamaisen tuhopolton jälkeen uusiksi rakennettu lähikauppa– on peräti yli viiden minuutin kävelymatkan päässä! 


Poliisi
"Korttini on kuivumassa, koska tuossa vähän keväämmällä Jumalniemessä tuli ajeltua "vähän maistissa" – jotain 2,2 ‰, tai silleen – ja poliisi nappasi miulta kortin pois. Enpä muutenkaan olis autolla sinne kauppaan päässyt, sillä olin myynyt autoni viikkoa aiemmin, koska miulla oli ollut ylimääräistä rahanmenoa, kun oli jäänyt parin kuukauden vuokrat rästiin. Ja niinpä sitten miä ajattelin, että mitä helvettiä miä nyt oikein teen?"


"Pähkäityäni tovin, että mitä nyt neuvoksi, miulle välähti mieleen ajatus kuin salama kirkkaalta taivaalta: jääkaappi, enhän miä ollut vielä tarkistanut jääkaappia."



Tuplapukki

"Kiskaisin jääkaapin oven auki ja kas kummaa, sieltä löytyi, kuin löytyikin vihanneslaatikosta neljä kuuden tölkin pakettia, eli 24 puolen litran purkkia Tuplapukkia, jotka olin alun perin hankkinut jo toukokuun alussa, kun miulla oli täällä pari kaveria Tampereelta käymässä, ja miä olin luullut, että ne tuli silloin juotua kaikki."


"Tuolla siunaaman hetkellä miä oivalsin, että ne kaljatölkit olivat ainoa mahdollisuuteni jäädä henkiin!"


Pelle Lärvis oli juonut ensimmäiset neljä tökkiä peräkkäin alle tunnissa, mutta sitten hän oli muistanut, mitä hän oli nähnyt jossakin television eloonjäämisdokumentissa jokin aika sitten.


Eloonjäämispakkaus
"Tiesin, että miun piti laatia säännöstelyohjelma ja säännöstellä vähiä kaljojani, että ne riittäisivät, kunnes apu viimein saapuisi. Sellainen säännöstely oli vaikeinta, mitä miä olen ikinä joutunut tekemään, mutta se oli henkiinjäämisen kannalta ratkaisevan tärkeää!"


Pelle Lärvis hidasti kaljanjuontitahtinsa niin hitaaksi, kuin pystyi ja alkoi kehitellä joitakin, joka irrottaisi hänen ajatuksensa tuosta kriisitilanteesta.


Pelle Lärvis löysi sen leludinosauruksen, jonka hän oli löytänyt aiemmin muropakkauksesta. Pelle Lärvis käänteli sitä käsissään ja antoi sille nimeksi "Pieni Vihreä Mulkku" ja puhutteli sitä dinosauruslelua sillä nimellä juodessaan hitaasti Tuplapukkeja laatimansa tiukan säännöstelyohjeman mukaisesti.
"Pieni vihreä mulkku"


"Miä tiiän, että se kuulostaa typerältä, mutta se "Pieni Vihreä Mulkku" auttoi minnuu selviytymään, mutta – minnuu voi pitää hulluna – miä olen varma, että jossain vaiheessa se "Pieni Vihreä Mulkku" kuiskasi miulle korvaan ja sanoi selvällä suomen kielellä aivan selvästi "Kotipizza". "Kotipizza, mikä loistava idea", kiljaisin ääneen!"


Pizza quattro formaggi
Pelle Lärvis soitti Kotkan Kotipizzaan tilatakseen pizza quattro formaggin kotiin toimitettuna, mutta, vaikka hän kuinka innokkaasti yritti tulla ymmärretyksi, Kotkan Kotipizzassa ei mennyt jakeluun; siellä näytti olevan joitakin perustavanlaatuisia puutteita viestinnässä eikä pizza ikinä saapunut. 
Pimpo-Pirjo ja pitsa

Kun Ensio Olut pelkästä uteliaisuudesta kysyi Pelle Lärviksen tekemästä pizzatilauksesta sattumoisin hyvin tuntemaltaan Pimpo-Pirjolta, joka toimii muun toimensa ohella osapäiväisenä myyjänä Kotkan Kotipizzassa, tämä kertoi, että kyllä, kyseinen tilaus oli todellakin tehty, ja hän muisti vallan hyvin, että he siellä olivat porukalla – yksi toisensa jälkeen vuoronperään puhelua kuunnellen – saaneet tilauksesta sen verran selvää, että Pelle Lärviksen osoitteeseen Hovinsaarelle oli tilattu kotiin toimitettavaksi pizza quattro formaggi, mutta soittaja oli vaikuttanut hyvin aggressiiviselta ja oli ilmoittanut sitkeästi nimekseen Pieni Vihreä Mulkku. Pizzaa ei luonnollisestikaan oltu sitten voitu toimittaa.


Ja niin Pelle Lärvis urheasti taisteli läpi yön ja läpi nälän. Hän joi viimeisen Tuplapukin kello viideltä aamulla ja sitten nukahti – kuten hän oletti – ikiuneen!


Popcorneja
Elisa Viihde
Suureksi yllätyksekseen Pelle Lärvis heräsi kuitenkin jälleen tiistaina 24. kesäkuuta iltapäivällä ja löysi oveltaan postiluukun alta
Elisa Viihteen mainoskirjeen, jossa oli tilaushoukuttimena ilmainen tyhjiöpakkaus Taffelin Popcorneja!


"Se oli taivahan ihme! Koettelemukseni oli oleva ohi! Miä avasin popcornipakkauksen, kuumensin popcornit mikrossa mikronkestävässä kulhossa ja söin ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa yli vuorokauteen!"

Eteenpäin, on pubiin
rientävän mieli!
Paikallinen nurkkapubi
"Miä olin niin onnellinen siitä, että olin selvinnyt nälkäkuoleman partaalta takaisin elävien kirjoihin, että riensin siitä heti siltä istumalta kiireellä paikalliseen nurkkapubiin hieman juhliakseni ja kertoakseni siellä tämän vallan ihmeellisen selviytymistarinan kaikille kavereille!" 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti