sunnuntai 19. tammikuuta 2014

ZOMBIEJÄÄKAAPPIT HYÖKKÄÄVÄT!



Ensio Oluen umpitollo
Rosenlew -jenkkijääkaappi
Zombie tarkoittaa – kuten jo lähes jokainen suomalainen tietää - kuollutta elävää. Vai oliko se elävää kuollutta? No, jotain kummitusta kuitenkin.

Ensio Oluella on jääkaappi – tarkemmin sanottuna Rosenlew -jenkkikaapi (vrt. jenkkikassi, Jenkki-purukumi, jenkkisänky) – siis eloton ja älytön kylmäkaluste, jonka yläosassa on pakkasta noin -18 astetta.


Ensio Olut on kuullut, että ovat jotkut tietokonenörtit keksineet jossain jääkaappitehtaassa laittaa jääkaappiin älyprosessorin. Ensio Oluen jääkaapissa tällaista ei ole, on tarkastettu, ei ole.

Tässä päivänä muutamana männä viikolla Ensio Olut sanoi jääkaapille, että menes jääkaappi hakeen Euromarketin kolleekaltas ittes täyteen kylmää keskikaljaa – ja heitä samalla mennessäs ylähyllyltäs se elttaantunut joulukinkun luu roskikseen.

Mitään ei tapahtunut; siinä se jenkkikaappi vaan h-moilasena seistä toljotti naama valkoisena, eikä mennyt mihinkään. Ihan umpitollo, pöljä ja täysin älytön jääkaappi se on. Ja se on varma se!

Pekka Vennamo ja
uudempaa tietotekniikkaa
Ensio Oluen jääkaapin älykkyystason tarkempi pohdiskelu tuotti tuloksen, että ei tuo kylmäkaluste kuitenkaan ole juuri tyhmempi, kuin vv. 1983 - 1987  2. valtiovarainministerinä toimineen, posti- ja telelaitoksen viimeiseksi jääneen toimitusjohtajan tekniikan ylioppilas
Apple Mac SE
Pekka Vennamon ministeritoveriltaan Urpo Leppäseltä -80 –luvun puolivälin tienoilla ostama Apple Mac SE –tietokone.

Kysyttäessä, mihin Pekka Vennamo oli aikonut käyttää juuri hankkimaansa älykästä kotitietokonetta, Pekka Vennamo vastasi, että sillä on erittäin kätevää laatia ruokakaupan ostoslista, ja miks’ei se soveltuisi myös kirjanpitoon viinikellarin kulloisestakin pullomääristä.

Aivan äsken saimme kuitenkin lukea, että tietokonetiede on edennyt julmanpitkin harppauksin, eivätkä kaikki jääkaapit enää ole yhtä tolloja, kuin Ensio Oluen jääkaappi, tai Pekka Vennamon Apple Mac SE –tietokone.
Älykäs, ylemmyydentuntoinen 
jääkaappi



Älykkäimmät jääkaapit pystyvät itsenäiseen kommunikointiin ja osaavat jopa verkottua!






Tietoturvatutkijat ilmoittivat tällä viikolla (tämä on viikko 3 vuonna 2014), että he ovat löytäneet suuren bottiverkon (”botti” on lyhenne sanasta ”robotti” ja tarkoittaa tietokoneohjelmaa, joka osaa toimia itsenäisesti), joka on tartuttanut internet-yhteydellä varustettuja kodinkoneita ja toimittanut sähköpostitse yli 750.000 haittaohjelmaa käyttäen noin 100.000 kotitalousten tavanomaisista vempainta.

Proofpoint
Kalifornialainen tietoturvallisuuspalveluyritys Proofpoint, Inc. ilmoitti havainnoistaan​​ ja sanoi, että tämä saattaa olla ensimmäinen todistettu ”älykkäisiin” internet-kodinkoneisiin kohdistunut globaali cyberhyökkäys.
Cyber-hyökkääjä
mielipuuhassaan

Proofpoint tiedoitti, että hakkerit onnistuivat tunkeutumaan kotiverkkojen reitittimiin yhdistettyihin multimedia-keskuksiin, joihin on liitetty pelikonsoleita, televisioita, mikroaaltouuneja, robottipölynimureita sekä muita internetvempaimia ja ainakin yksi jääkaappi, ja luomaan bottiverkon tai alustan, joka lähettää haittaohjelmia roskapostina tai tietojenkalasteluviestejä halutusta laitteesta, yleensä omistajan tietämättä.

Eiälykäs vetoketju
Tietoturva-asiantuntijat puhuivat aikaisemmin tällaista hyökkäyksistä vain teoriassa, mutta Proofpoint kertoi, että tapauksella "on merkittäviä turvallisuusvaikutuksia laitteiden omistajiin ja yritysten tavoitteisiin, koska ”älykkäiden” ja verkkoon kytkettyjen laitteiden käytössä on odotettavissa valtava kasvu aina housujen vetoketjuista ja kalsareiden kuminauhoista vessanpytyn kannen kautta leivänpaahtimiin, kahvinkeittimiin ja muihin kodinvempaimiin. Eritoten jääkaappeihin”



Tietokonerikollisia
1980 -luvulta
Proofpointin havainnot osoittavat, että tietoverkkorikolliset ovat alkaneet kaapata kotireitittimimiä, ”älykkäitä” kodinkoneita ja muita komponentteja kodinkoneiden ikiomasta internetistä ja muuntaa ne "vempainboteiksi", jotka suorittavat samanlaisia ​​hyökkäyksiä, jollaisia yleensä on kohdistunut henkilökohtaisiin ​​tietokoneisiin.

Tietoturvallisuuspalveluyritys varoitti, että näistä kodinkoneista voi tulla houkuttelevia kohteita hakkereille, koska ne ovat usein vähemmän turvallisia kuin PC:t tai tabletit.

Proofpointin havaitsema ja profiloima hyökkäys tapahtui 23. joulukuuta 2013 ja 06. tammikuuta 2014 välisenä aikana esiintyen sähköpostin haittaohjelma-aaltoina, lähetettynä tyypillisesti 100.000 iskun puuskina kolme kertaa päivässä kohdistuen yrityksiin ja yksityishenkilöihin maailmanlaajuisesti.

Takuuvarmasti hajamielisenkin
mieleen 
jäävä Ensio Oluen
salainen 
salasana.
Suositellaan lämpimästi muillekin 
käyttäjille! Hakkerit eivät tätä 
millään konstilla murra!
Se on varmaa, se!
Tästä volyymistä yli 25 prosentissa oli lähettäjinä laitteet, jotka eivät olleet tavanomaisia ​​läppäreitä, pöytätietokoneita tai mobiililaitteita. Enintään 10 prosenttia sähköposteista lähetettiin aina vuorollaan kaikista näistä yksittäisistä IP-osoitteista, jolloin hyökkäystä on vaikea estää sijainnin perusteella. Väärät asetukset ja valmistajan oletussalasanat olivat näissä välkyissä laitteissa jäljellä ja näin nämä laitteet olivat yleisten verkkojen kautta täysin alttiina haltuunotolle ja otettavissa väärinkäyttöön.

David Knight
"Bottiverkot ovat jo nyt merkittävä tietoturvaongelma ja huoli. ”Vempainbottien” syntyminen voi tehdä tilanteesta paljon pahemman", David Knight, Proofpointin Information Security-toimialan johtaja sanoi.

"Monet näistä laitteista ovat parhaimmillaankin huonosti suojattuja, eikä kuluttajien ole käytännössä mitenkään mahdollista havaita tai korjata infektioita, kun niitä esiintyy. Tietoturvayritykset löytävät yhä enemmän näistä laitteista tulevia on-line –jaettuja hyökkäyksiä, mutta hyökkääjät keksivät myös yhä uusia tapoja hyödyntää näitä konnankonsteja."

Expert Karhunpesä
Kotka, Jumalniemi
Onneksi jo monet laitemyyjät havainneet, että nykypäivän kodinkoneita ei pidä myydä vallan kenelle tahansa. Ensio Oluen läpikotaisin ja hyvin tuntema Plondi-Riitta sai tämän henkilökohtaisesti itse tuta Kotkan Jumalniemessä Expert Karhunpesä -kodinkoneliikkeen joulunjälkeisessä alennusmyynnissä. Tässä tämä, ja tää korutont’ on kertomaa:

Plondi-Riitta meni siis meni Expert Karhunpesä -kodinkoneliikkeeseen ostaakseen sieltä hyvällä halvennuksella television näin sanoen:
 
Plondi-Riitta

   -         Ostaisin tuollaisen television tuolta.

   -         Me täällä emme myy näitä blondeille, kodinlaitemyyjä torjui Plondi-Riitan ostohalut.

Plondi-Riitta meni ulos liikkeestä, veti pipon syvälle silmilleen ja tunki pitkän tukkansa visusti piiloon pipon alle, palasi liikkeeseen ja sanoi kodinlaitemyyjälle:

-         Ostaisin tuollaisen television tuolta.

-         Emme täällä myy näitä blondeille, kodinlaitemyyjä sanoi taas.

”Jo nyt on vallan maailman kumma; mistä se tiesi, että minä olen blondi, eihän mun tukka näy pipon alta”, Plondi-Riitta mietti hiljaa mielessään ja meni kampaajalle, leikkuutti tukkansa lyhyeksi ja värjäytti sen kastanjanruskeaksi, laittoipa vielä ikään kuin hämäykseksi aurinkolasit silmilleen ja meni sitten liikkeeseen takaisin.
 
Plondi-Riitta brunetiksi
värjättynä

-         Ostaisin tuollaisen television tuolta, Plondi-Riitta sanoi taas.

-         Me täällä emme myy niitä blodeille, usko jo!

-         Mutta minähän olen nyt Brunetti-Riitta, en enää blondi Plondi-Riitta, Plodi-Riitta ihmetteli.

-         Nii’in, mutta tuo tuolla on mikroaaltouuni.


Televisio?
   
     -         Ja mitä sitten? Minun siskollani, sillä –  tiedäthän – sillä Bimbo-Pirjolla on juuri tuollainen Mikroaaltouuni –merkkinen televisio. Me olemme katselleet sitä yhdessä – hieman se on yksitoikkoista ollut, kun siinä ei ole kuvaa, mutta kun nappuloista aikansa vääntelee ja painaa sitten jotain neppulaa, se alkaa sillai kivasti surista ja siihen syttyy valo. Nyt minä haluan kuitenkin ihan oman telkkarin, kun meillä tuppaa tulemaan riitaa siitä, että mitä näppylää pitää milloinkin vääntää, milloin taas painaa.
 
Antennipistorasia



-         Antennivika, se sen täytyy olla – antennivika, tai ehkä kontaktihäiriö antennipistorasiassa! Jos minä nyt kuitenkin myyn sinulle tuon Mikroaaltouuni –merkkisen television ja minä itse tulen sitten illalla liikkeen sulkemisen jälkeen tarkastamaan teiltä molemmilta tytöiltä sen pistorasian kunnon ja kokeilen sitten minun töpseliäni teidän kummankin pistorasiaan. Käykö? Tarkastusten jälkeen voimme sitten lukea yhdessä ääneen näiden vempaimien käyttöohjeet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti