maanantai 19. syyskuuta 2011

ENSIO OLUEN RUOANSULATUSVAIVAT




Vanha Ensio Olut kärsi jatkuvista, kivuliaista ruoansulatusvaivoista. Ei auttanut Ensio Olut-papan muu, kuin hakeutua yleislääkärille Kotkansaaren terveyskeskukseen Yleislääkäei kirjoitti lähetteen KOKS:n sisätautilääkärin vastaanotolle.

 Sisätautilääkäri Ransu Ryysy määräsi Ensio Oluen monenlaisiin veri- ym. kokeisiin. Koska saattoi myös olla mahdollista, että vika olisi Ensio Oluella vain korvien välissä, Ensio Oluen pään sisällöstä tehtiin Kymenlaakson keskussairaalassa myös tieotkonetomografia. 
Tässä on tutkinnan kohteena
Ensio Olutta 
ehkä hieman vanhempi potilas



Tuon kuvauksen tulos oli, että Ensio Oluen korvien välissä ei ole sitten yhtikäs mitään.


Viimein, kun kokeissa ei varsinaista vaivan syytä löytynyt, sisätautilääkäri Ransu Ryysy ehdotti, että ainoa mikä saattoi auttaa tähän Ensio Oluen vakavaan ja harvinaiseen tautiin, oli rintatuore äidinmaito aamuin, illoin suoraan tissistä nautittuna.

Ensio Oluen vaimoa, Plondi-Riitta-mammaa ei millään enää saanut maitoon - vanhaa ihmistä, mutta eipä hätää, Ensio Olut muisti, että naapurin, Olli Vaaran runsasmuotoinen miniä Pimpo-Pirjo oli juuri saanut lapsen ja -hupsista heijaa - häneltä varmaan riittäisi Ensio Oluellekin.

Pimpo-Pirjo, Olli Vaaran miniä
No, hoitosuhde sovittiin ja Ensio Olut alkoi käydä Olli Vaaran miniän, Pimpo-Pirjon, imetettävänä kahdesti päivässä.


Kun hoitosuhdetta oli jatkunut jo viikkoja ja Ensio Oluen levätessä Pimpo-Pirjon rehevillä rinnoilla nänni suussa, Pimpo-Pirjo kysyi, eikös Ensio Olut haluaisi jotain muutakin herkkua, mitä hän voisi tarjota. Hän ihan vaan näin vanhalle miehelle, kun varmaan Ensio Oluen vaimo ei sellaista enää - kovin usein vallankaan  - kotona huomaa vanhalle miehelle tarjota.



Marie-keksejä

-     No, kun kerran sitä kysyt - itse en olisi kehdannut pyytää - mutta jos tämän maidon kanssa Marie-keksejä... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti