perjantai 24. syyskuuta 2010

YDINJÄTE - ARVOKAS RAAKA-AINE LAPSILLEMME!

Mm. tämä teksti ja kuva löytyi googlesta kuvahaulla: "Atomin ydin":
Ekaterina Mapyenko, 23 vuotta
Tässä on asian ydin!

VENÄLÄISET OSAAVAT YDINVOIMAN MARKKINOINNIN

Ensio Olut on sitä sukupolvea, joka rakensi tämän Suomen sotiemme ruumiillisesti, ja varsinkin henkisesti särkyneiden vanhempiemme uhrausten sekä töiden pohjalta, sellaiseksi, kun se nyt on.

Paljoon pyrimme, pystyimme ja teimmekin. Ensio Olut ja me muut ryhdyimme oitis, kun keskikalja vapautui: toimeen: me teimme katuja, maanteitä, tukimuureja, siltoja, laitureita – ja, niin kuin on mm. tehnyt opiskelukaverini ja elinikäinen ystäväni, toinen rakennusinsinööri Olli Vaara, luostareita ja jopa kokonaisia satamia – ja milloin muuta emme keksineet, halkaisimme maata, kalliota muiden kulkea, rakensimme taloja ym., mutta parempaan emme pystyneet.

Nyt Ensio Olut on nyt jo eläkkeellä - Olli Vaarakin jäi - ja tuntee itsensä joskus vähän turhaksi, vaikkakin yrittää parantaa, ja yhä vaan parantaa tätä maailmaa. Mitä me jätämme tuleville sukupolville? Tuulimyllyjäkö?

 Ei, vaan arvoksta raaka-ainetta! Ydinjätettä!

Tämänkaltaissa suuurissa 
säilykepurkeissa ydinjäte
 tallennetaan myöhempien 

sukupolvien käytettäväksi

Mistä sitä tietää, jos vaikka joku tulevista sukupolvista keksisi, kuinka arvokasta ja korvaamatonta ydinjäte vielä kerran on. Siksi on hyvä, että ydinjäte sijoitetaan turvalliseen Suomen peruskallioon.

Ensio Olut teki tiistaina kattavan otannan suomalaisten myönteisistä mielipiteistä ydinvoimaan:

Rak.ins. Ensio Olut oli kysyttäessä puolesta, kuten myös rak.ins. Olli Vaara; hän ainakaan ei kiihkeästi vastustanut.

Rak.mest. Pekka H., jonka myös Ensio Olut  hyvin tuntee, oli puolesta, ja sanoi, että Manu, jonka Pekka H. taas tuntee, on kuulemma samaa mieltä myös. Yhden kyselyyn vastanneista puheesta ei saanut niin mitään tolkkua, koska juhannuksesta oli niin lyhyt aika vasta. Mitä nyt kolme kuukautta.

Kysymysyasettelu kaikessa yksinkertaisuudessaan kuului: laitetaanko Kymin ja  koko muunkin Suomen metsät pilkkeiksi ja istutetaan tilalle silmänkantamatomia öljypalmuplantaaseja, jolloin kymiläiset – nuo meille kotkalaisille läheisempää sukua, kuin luulemmekaan - olevat kädelliset, leikkisät luonnonvaraiset Suomen orangutangit saattavat menehtyä sukupuuttoon, vai laitetaanko tänne muutama ydinvoimala?

Leikkisää kymiläistä
nykynuorisoa?

Tulevaa Kymin maisemaa?








Kuten otannasta selvisi, suuri enemmistö suomalaisista kannattaa ydinvoimaa; ja vain yksi ei ymmärtänyt kysymystä.

Kukaan kyselyyn osallistuneista ei vastustanut ydinvoimaa ja samalla kanattanut öljypalmuplantaaseja.

Muiden vastaus oli, että Hyvää Vappua vaan! Tai muuta sen kaltaista.

Ensio Olut pyytääkin kansanedustajia huomioimaan tämän kattavan mielipidetiedustelun tuloksen äänestäessään ydinvoimalaluvista!

Nyt tämä Greenpeace – vai mikä ihmissyöjäjärjestö se oli – vielä pystyttää kuulemma oikein monoliitin, johon se louhituttaa kaikkien ydinvoiman puolesta äänestäneiden kansanedustajien nimet.
Greenpeacen
iloiset ihmissyöjät
valmistavat
ateriaa


Onko tämä iloinen ihmissyöjäjärjestö huomannut, että me kunnon kansalaiset tulemme pitämään sitä lähes pyhänä, ihan palvontapaikkana!



Tähän väliin on ihan pakko laittaa yksi vanha itsi:
"Kylpä onkin kovvoo hommoo", sanoi savolainen greenpeacelainen ihmissyöjä, kun ruotsalaista vahuuseläkeläistä söi.



Laiha, täysin iloton 
greenpeacelainen 
kasvissyöjä 







Mutta voi, voi, Ensio Olut oli  ihan väärässä, ja tunnustaakin noyrästi sen: ei Greenpeace olekaan iloinen ihmissyöjä-, vaan iloton kasvissyöjäjärjestö!

Anteeksi kovasti!                                                                                                         Ensio Olut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti