perjantai 24. syyskuuta 2010

AUTONPELTILEHMÄ

Kotkan kaupunki on Ensio Oluen saamien tietojen mukaan hankkimassa 14.000 €:lla Miina Äkkijyrkältä (ent. Loiva) autonpeltilehmän sijoitettavaksi veistospuistoon. Hintaan sisältyy varmaan alv, jolloin lopullinen hinta kaupungille on arvolisäveron hyvityksen jälkeen 11.475,41 €.

Autonpeltilehmä
Ennen tämän lehmän vastaanottoa tulee Ensio Oluen mielestä ostajan vaatia, ja myyjän pyytämättäkin huolehtia, että lehmän alustan massaus on tehty kunnon ainein alan liikkeessä, eikä kotelopalkeissa eikä muuallakaan peltiosissa ole ruostetta. Tuohon hintaan on autonpeltilehmään tingittävä tietenkin mukaan sekä kesä että talvirenkaat vanteineen.

Huoltokirjasta on tarkastettava, että öljynvaihdot on tehty ajallaan, ja rekisteriotteesta, että katsastus on voimassa. Ajoneuvorekisterikeskuksesta tulee tarkistaa, että ajoneuvovero on maksettu, koska, jos verot ovat rästissä, ajoneuvoverojen maksuvelvollisuus on uudella omistajalla.

Autonpeltilehmän hyvinvoinnin varmistamiseksi on siitä huolehtimaan palkattava autonpeltikarjakko. Jos näin ei tehdä, voi olla, että peltipoliisi tulee ja sakottaa, ja autonpeltilehmä viedään autonpeltieläinsuojeluviranomaisten toimesta Kuusakoski Oy:lle, jossa autonpeltilehmän kärsimykset lopetetaan.

Rikkinäinen pakoputki
Ennen kaikkea on tarkastettava ja tarvittaessa uusittava autonpeltilehmän pakoputki äänenvaimentimineen. Mikään ei häiritse kaupunkilaisia niin kuin koko päivän ja kaiken yötä puistossa pörpöttävä autonpeltilehmän rikkinäinen pakoputki!
                                                                                                                           Ensio Olut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti