torstai 15. syyskuuta 2016

NASA TESTAA UUDET KUUAUTOT KOTKAN KADUILLA

Kuu-ukko
Kotkan asema Suomen ja Pohjoismaiden johtavana kuu- ja muuavaruustekniikkakaupunkina sai syyskuussa vuonna 2016 vahvan alkusysäyksen. 
Silloinen kaupunginjohtaja Henry Lindelöf ilmoitti, että hän Kotkan kaupungin puolesta, ja johtava kuututkmusjohtaja Adam Nutterfart National Aeronautics and Space Administrationin, eli NASA:n valtuuttamana edustajana ovat allekirjoittaneet 5-vuotisen esisopimuksen, jonka mukaan NASA rakentaa Kotkan Kantasatamaan kuuajoneuvoja valmistavan tehtaan ja testaa täällä valmistuvat päältä ajettavat kuuajoneuvot eli kuuautot Kotkan katuverkolla.






Kuuauto
Kertoessaan hankkeesta kaupungintalon valtuustosaliin kokoontuneelle harvalukuiselle mediaväelle NASA:n PR-ja viestintäjohtaja Kathy ”Pussycat” Toilethumor sanoi muun muassa, "nyt solmitun sopimuksen mukaiset rakennushakkeet tulevat toteutumaan jo tällä vuosisadalla. Me tulemme suunitelemaan, rakentamaan ja testaamaan sekä uudet kuu- että myös tulevaisuuden marsautomme täällä Kotkassa varmistaaksemme, että ne tulevat kestämään Kuun ja Marsin kraattereiden äärimmäisen vaikeat ajo-olosuhteet. Kotkan kaduille nämä äärimmäiset olosuhteet on helppoa ja halpaa luoda, koska Kokan kaupungin niin poliittinen kuin ei virkamiesjohtokaan ole kyennyt osoittamaan riittäviä määrärahoja kunnolliseen kadunpitoon."


Kathy "Pussycat" Toilethumor
pyöräilyllä lähes kuun maisemissa
Kathy ”Pussycat” Toilethumor jatkoi: "Liittovaltion Kongressi meillä siellä kotipuolessa on leikannut budjetin määrärahoja poijes avaruustutkimuksesta niin reippaanpuoleisin ottein, että meillä ei ole yksinkertaisesti enää varaa lähettää näitä kuukulkuneuvoja testattaviksi Kuuhun aitoihin olosuhteisiin. Koska rahaa ei enää ole riittävästi, me löimme viisaat päämme yhteen ja kohta tultuamme takaisin tajuihimme saimme vallan oivan oivalluksen ja niinpä julistimme maailmanlaajuisen kilpailun kaupungeille, jotka ylpeilevät katujensa Kuun pintaa läheisesti muistuttavalla kunnolla. Saimme kilpailuumme useita kiinnostuneita kuukaupunkiehdokkaita ympäri maailmaa ja nyt - tiukan tarkastelun jälkeen – meillä on ilo ilmoittaa, että Kotka on valittu meidän uudeksi Kuukaupungiksemme, tai kuten meillä siellä Ameriikoissa sanotaan: Eagle is now our new Lunatic City!"


Silminnähden ylpeyttä säteilevä kaupunginjohtaja Henry Lindelöf ilmoitti, että Suomen valtio on lupautunut pienentämään eteläiseen Kymenlaaksoon suunnattavia teiden ja moottoriteiden kunnossapitomäärärahoja siinä määrin, että niiden päällyste tulee jatkossakin muistuttamaan – jos mahdollista - yhä enemmän Kuun pintaa kraatereineen kaikkineen.
Kraateri katupinnoitteessa


Kaupunginjohtaja Henry Lindelöf ilmoitti iloitsevasa myös siitä, että tässä mediatilaisuudessa oli niin vähän väkeä, koska oletettavasti useimmat paikalle kutsutut toimittajat olivat vaan myöhässä johtuen ajamisen vaikeudesta huonokuntoisilla valtiovallan ylläpitämillä yleisillä teillä sekä koska varsinkin eteneminen Kotkan kaupungin kuoppaisilla kaduilla on toivottoman hidasta.


Kotkan savupiipputeollisuutta
Sapokan Tervasillsalta käsin
Kaupunginjohtaja Henry Lindelöf julisti, "minulla on ylen aikaa ja niin kauan, kuin olen ollut Kotkan kaupunginjohtajana ollut sekä visio, että pyrkimys kehittää Kantasataman aluetta ja tuoda Kotkaan aikansa eläneen savupiipputeollisuuden sijaan uudenlaista yritystoimintaa. Yritykset tarvitsevat tietenkin kukin itselleen sopivan infrastruktuurin ja myös yksituumaisen tunnetusti nopean kotkalaisen päätöstenteon helpottamaan liiketoimintaa.”


”Olemme sitoutuneet oikeanlaiseen infran eli loputtomaan katuverkkomme ympärivuotiseen kraatteritarjontaan. Nyt tämän nyt allekirjoituksin vahvistetun aiesopimuksen myötä meillä ei ole tarvetta sijoittaa niin euron euroa luodaksemme juuri oikeanlaisen infrastruktuurin kuuautoteollisuudelle ja nostamme näin helposti liiketoimintakulttuurimme kokonaan uudelle tasolle ikään kuin sormia napsauttaen käyttämättä vähääkään harkintaa."


Museojäänmurtaja Tarmo Kantasatamassa
ennen Henkan visioita
Kotkan kaupungin kaupunginjohtaja Henry Lindelöf ja NASA:n johtava kuututkmusjohtaja Adam Nutterfart lupautuivat jatkamaan tilaisuutta pitemmällä aikataululla kahvitarjoilun jälkeen, jotta kaikki toimittajat ja asianomaiset ehtisivät liikennevaikeuksista huolimatta mukaan, tai pitämään tarvittaessa jopa uudemman tiedoitustilaisuuden huomenna täydenkuun aikaan, jossa tullaan käsittelemään sitten myös kuuautoteollisuuden tarjoamia työpaikkoja ja uusia mahdollisuuksia eteläisen Kymenlaakson työttömyyden vaivaamille alueille.


Vastatessaan kysymykseen siitä, mikä erityinen seikka tai etu – jos mikään - ryyditti Kotkan tietä voittoon tämän kovan kilpailun keskellä NASA:n PR-ja viestintäjohtaja Kathy ”Pussycat” Toilethumor sanoi muun muassa: "muun hyvän lisäksi Kotkan kaupunki lupasi hakemuksessaan sitoutua toimittamaan kraattereita ja kuoppia enemmän ja nopeammin kuin mikään toinen kilpailuun osallistunut kaupunki. Palvelua "Valitse paikka, me toimitamme siihen tarvitsemanne kraatterin" ei ollut millään muulla kaupungilla. Tällä palvelulla saamme osoittamaamme paikkaan tarvittavan muotoisen kraaterin tai teräväreunaisen kuopan heti; sellainen muodostuu kuin tyhjästä – kokeiltu on!" 
Plutolta kotoisin oleva sukupuoleton alieni 
Sally Solomon. Sukupuoli keksitty.
Nyt tietysti joku ihmettelee, mitä tuo
Plutosta, Aurinkokuntamme Takapajulasta
tänne tullut Sally Solomon tekee tässä 
artikkeliluontoisessa kirjoituksessa.
No, istuu nojatuolissa sivuttain!

"Ja edelleen, Kotka on ainoa kaupunki, joka tarjosi tarvittaessa - ja vaikka ei tarvittaisikaan - vedellä täytettyjä kraattereita, suuria kuin pieni lampi. Voimme testata Kotkassa näin myös tulevien marsajoneuvojemme vesiominaisuuksia. Tämä mahdollisuus on erityisen hyödyllinen, koska saatamme ajella joskus Marsissa ja muilla planeetoilla, jossa saatamme löytää vettä."









Kossuplörö.
Etiketti muutettu
”Nostakaamme kahvikuppimme Suomen ja Yhdysvaltojen yhteistyölle ja juhlikaamme NASA:n vertaansa vailla olevaa kykyä keksiä nimiä tällaisille kuuajoneuvoille. NASA on ilmoittanut, että ensimmäistä Kotkassa testattavaa kuuautoa tullaan kutsumaan hellyyttävästi nimellä Lunatic Eagle”, NASA:n PR-ja viestintäjohtaja Kathy ”Pussycat” Toilethumor sanoi, pyysi ja sai kahviinsa kunnon lorauksen Koskenkorvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti