perjantai 24. syyskuuta 2010

JUKKA JA RAVINTOLALAEVA

   Tämä otsikko yrittää viitata Albert Uderzon ja René Goscinnyn sarjakuvaseikkailun savonnukseen ”Asterix ja Orjalaeva”. Mikään muu ei sitten siihen edes yritä viitata.

Rellu
   Kyllähän yksi tarjoilukanootti nyt Merikaupungin Kantasatamaan mahtuu; kelluihan siellä raintolalaiva Rellukin, ja hyvin kelluikin, vaikka sen pohjaan oli jäänyt telakalla Virossa asentamatta sinkki-kupari – sähköpari. Ja pohja meinasi mennä vallan puhki.

   Kotka ei todellekaan ole yrittäjäystävällinen kaupunki. Ensio Olutkin on täällä monesti yrittänyt, mutta jäänyt lähes järjestään paitsi. Vaan yrittänyttä kun ei niin vain laiteta!

   Tämä Jukka Mustosen uuden ravintolalaivan nimeksi tulee tietenkin laittaa ”Jonne”. Ai miksikö? No kun Ensio Olut reilut kymmenen vuotta sitten muutti Kotkaan ja luuhasi vielä silloin tällöin ravintoloissa, niin kuuli usein suunnilleen seuraavaa: ”Lähdettäis ny vaan Jonneen, mentäis ny jo Jonneen, eihän täällä oo enää kettään”.

   Vaan minne nämä ihmispolot olisivat voineet mennä, kun paikkaa nimeltä ”Jonne” ei  Kotkasta löydy!

Nyt olisi jo aika korjata tilanne!

    Eräs aiempi Hovipubin ravintoloitsija kun oli perustamassa Turvalan neuvolan viereen keskikaljabaaria, niin Ension nimiehdotus oli iskevä ”Turvalan Neuvolan Baari”. Mutta eihän Veppi Enskaa uskonut, vaan laittoi nimeksi ”Joku punainen urospuolinen nauta, jolta on pallit viety”.

   Olkoonkin, että eräs viranhaltija yritti kerran Meripäivillä kansalaisaloitteellisuutta osoittaen laajentaa tarjoilu-aluetta, niin sellainen ei saa vaikuttaa demokraattiseen päätöksentekoon. Olisi tietenkin Jukka Mustosen ollut viisasta jo ennen ravintolalaivan rakentamista varmistaa laituripaikka.
Uuraan satamaa, etualalla tihtaali

   Eikä tietenkään tätä alusta voi ankkuroida möljään ihan mitenkuten sattuu, mutta siihenkin on pätevä ratkaisu: Katariinanniemessä on pohjassa öljysataman ajoilta tukevat tihtaalit, jotka kyllä pitävät paatin kuin paatin tukevasti paikoillaan. Jos vaikka tsunami iskisi, niin kyllä pysyy!




Kotkan kantasatama


     Kantasatamaan alus on vaan omin ankkurein ankkuroitava kunnolla.



   ”Adidas!”, kuten muinoin jo ammottavina aikoina antiikin viisaat filosofit tapasivat niin usein huudahtaa, Ensio Olutkin saattaa piipahtaa silloin tällöin ”Jonnen” kannella oluella. Jos vaan kalja on kylmää, eikä ole Lapin Kultaa.
          
                                       
                                                                                                          Ensio Olut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti