keskiviikko 17. elokuuta 2011

HERRA KARHU, HERRA CITYKANI JA ENSIO OLUT



Herra Citykani
Oikein hyvät kaverukset herra Karhu ja herra Citykani olivat Kotkan Hurukselassa korpikuusen kannon takana tarpeillaan. Mörrimöykyn kolo ei ole juuri sen korpikuusen kannon alla, vaan jonkun toisen korpikuusen kannon alla. Tämä vaan kaikille lapsosille tiedoksi.


-      Tarttuuko uloste kuinka sinun turkkiisi, herra Citykani, herra Karhu kysyi herra Citykanilta.

-      Ei ihmeemmin, herra Citykani vastasi.

Herra Karhu kaappasi herra Citykanin suureen kouraansa ja pyyhki herra Citykanilla perseensä. 

-      Ja tämä kyllä vielä kostetaan, herra Citykani mietti puhdistaessaan turkkiaan.


Herra Karhu

Herra Karhu ja herra Citykani eivät edellisestä johtuen enää olleet oikein hyviä kavereita keskenään.

Kerran kun he kui­tenkin kävelivät yhdessä herra Karhun kotikonnuilla Hurukselassa metsäpolkua, he törmäsivät yllättäen Ensio Olut –nimiseen, polulla lepäilevään, sammalmätästä muistuttavaan metsänpeikkoon, ja välttivät juuri ja juuri asumasta Ensio Olut-peikon päälle. Vielä suurempi yllätys oli, kun Ensio Olut-peikko puhutteli heitä:



Metsänpeikko Ensio Olut

-      Koska ette astuneet minun päälleni, saatte kumpainenkin toivoa kolme toivomusta ja minä toteutan ne just jämptilleen jees, Ensio Olut –niminen peikko lupasi.

Herra Karhu oitis toivomaan, että kaikki Kymenlaakson karhut olisivat kiimaisia naaraskarhuja.

-      Toteutettu, Ensio Olut-peikko sanoi.

Herra Citykani toivoi hetken mietittyään moottoripyöräilykypärää, ja pian herra Citykanilla oli uutuuttaan kiiltävä moottoripyöräilykypärä päässään. 


Moottoripyöräily-
kypärä

Herra Karhu kummasteli herra Citykanin toivetta, mutta toivoi vielä, että kaikki karhut koko Suomessa, Skandinaviassa, Baltiassa ja Venäjän puolella luovutetun Karjalan, myös kaikki Itä-Karjalankin karhut olisivat kiimaisia naaraskarhuja.

-      Toteutettu, nyt kaikki Suomen, Skandinavian, Baltian ja Venäjälle luovutetun Karjalan karhut - myös kaikki Itä-Karjalankin karhut ovat sitten kiimaisia naaraskarhuja, Ensio Olut-peikko sanoi.

Herra Citykani toivoi uutta kevytmoottoripyörää, ja kohta herra Citykanilla oli upouusi kevytmoottoripyörä. 




Yhä ihmetellen herra Citykanin kummia toiveita herra Karhu toivoi kolmantena toiveenaan, että hän olisi varmuuden vuoksi ainoa uroskarhu koko Pohjolassa ja Baltiassa, koko Euroopassa sekä laajalla Venäjänmaalla ja sitten vielä Kiinassakin.

-      Toteutettu, nyt olet ainoa uroskarhu koko Euraasiassa ihan Kiinaa myöten, Ensio Olut-peikko sanoi.



Herra Citykanin uusi
kevytmoottoripyörä
on Helilän puolella

alkanut kummasti
ikään kuin keulia
Herra Citykani toivoi kolmantena toivomuksenaan, että herra Karhu olisi umpihomo, kiinnitti uuden, kiiltävän moottoripyöräilykypäränsä remmin leukansa alle, hyppäsi upouuden kevytmoottoripyöränsä selkään ja kaasutti Hurukselantietä pitkin kohti Karhulaa, kohti taaja-asuttuja alueita ikisiksi ajoiksi metsästä pois. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti