lauantai 30. syyskuuta 2017

UUNIPELLIN KOKOINEN LIHAPIIRAKKA

Laitanpa tähän jälleen tämän lihapiirakan teko-ohjeen ajalta ennen pizzan keksimistä kuin muistoksi tulevain:

UUNIPELLIN KOKOINEN LIHAPIIRAKKA
Kuvahaun tulos haulle lihapiirakka
2 pkt (2 x ½ kg = 1 kg) voitaikinaa
800 g sikanautajauhelihaa
2 isoa sipulia
1 valkosipulinkynsi - ainakin
2 dl ohrasuurimoita tai puuroriisiä
1 lihaliemikuutio
2 - 3 kananmunaa keitettynä
mustapippuria
suolaa
1 dl ihan oikeaa kermaa
1 kananmuna voiteluun

Ja tehdään näin:
Ota voitaikina sulamaan. Ruskista jauheliha ja silputut sipulit, mausta ja lisää kerma. Keitä ohrasuurimot tai puuroriisi lihaliemellä maustetussa vedessä. Keitä munat kovaksi ja viipaloi.

Kauli 1 paketti taikinaa leivinpaperille uunipellille, levitä jättäen paljaaksi n. ½ cm reunoilta ensin puuro, sitten jauheliha ja päälle viipaloidut kananmunat. Voitele taikinan reunat kananmunalla ja nosta toinen puoli voitaikinaa vähän uunipeltiä suuremmaksi levyksi kaulittuna kanneksi ja painele haarukalla sauma tiiviiksi. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla runsaasti höyryreikiä.
Paista uunissa 200 °C:ssa n. 25 min.

Jauhelihan sijaan täytteeksi käy myös esim. tuore lohi viipaloituna, savulohi – eritoten purkkilohi sopii tähän kuin nenä naamaan – tonnikala tai muukin kala tillin kera. Ja sienet, jos sienipiirakkaa tekee mieli. 

Noista nyhtökauroista sun härkiksistä en mene sanomaan en juuta, en jaata.


Kannattaa yksineläjänkin tehdä koko pannullinen ja laittaa annospaloina pakkaseen; sulatettuna ja lämmitettynä ihan yhtä hyvää kuin vasta tehty.

Nam!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti