sunnuntai 23. joulukuuta 2012

OLIKO JOULUPUKKI TUHMA JOULUNA 2012?





Perinteinen joulukuusenkoriste
Oli Jouluaatto, joulupuu oli tuotu sisään ja koristeltu kauniiksi perinteisin joulukoristein. Kinkut, laatikot ja joulukalat sekä rosollit oli syöty. Enää vain Joulupukki oli tulematta.

Lapsukaiset, nuo kirkassilmät, silkohapset niin kovin ovat usein Joulun alla peloissaan, että jos vaikka se Joulupukki ei tänä vuonna tulekaan tähän taloon, kun vähän, vaikka ihan vähän vaan, on tullut oltua tuhmana.


Normaalia, tervettä uteliaisuutta


5-vuotias Pikku-Ensio Olut oli kesällä ollut tuhma, kun oli ulkovaraston takana kurkistanut naapuritalon Pikku-Riitan mekon alle. Seinänaapurin 4-vuotias Pikku-Olli Vaara oli nähnyt tapauksen, mutta ei ollut kertonut tästä äidilleen, joten hän oli tavallaan kanssatuhma.

Pikku-Olli Vaara kilttinä
Pikku-Olli Vaara oli ollut tuhma, kun vasta marraskuussa oli oppinut potalle. Tosin Pikku-Olli Vaaran äiti oli tämän jälkeen joka kerta kehunut poikaansa, että niin sitä kiltti tällää, että potta rapisee. Mutta tuo kesäinen tapahtuma kaiversi yhä Pikku-Olli Vaaran mieltä, joten hän Joulun alla kerran potalta noustuaan kysyi äidiltään:

        Äet hoi, tietääkö Joulupukki, että miä näin, kun Pikku-Ensio Olut kurkisti naapuritalon Pikku-Riitan mekon alle, enkä miä kertonut siitä siulle?

        Saattaa Pukki tietääkin, mutta siun täytyy kysyä sitä Joulupukilta isseltään, kun Pukki sitten aattona tulee.

        Joulupukki siis kuitenkin tulee tähänkin taloon, vaikka miä olin Pikku-Ensio Oluen kanssatuhma, kun näin, enkä kertonut?

        No tuleehan Pukki toki, Pikku-Olli Vaaran äiti lohdutti poikaansa.

Joulupukin
ajoporo?
Jouluaattoilta koitti, ja pian, kun Isä-Olli Vaara kuuli poron kellon kilkkaavan     vaikka Pikku-Olli Vaara ei jännitykseltään tuota kuullut     ja Isä-Olli Vaara kiirehti Joulupukin ajoporoa pidättelemään, Pukki tuli, kuin tulikin. Kun Pukki oli jakanut lahjat, Pikku-Olli Vaara rohkaisi mielensä ja kysyi Pukilta:

    –        Tietääkö Joulupukki, että miä näin, kun Pikku-Ensio Olut kurkisti kesällä naapuritalon Pikku-Riitan mekon alle, enkä miä kertonut äiskälle, että miä näin? Oliko se vallan tuhmasti tehty?

    –        No ei Pukin mielestä. Oikeastaan, jos siä olisit kertonut siitä, siä olisit nyt kantelupukki.

    –        Entäs Pikku-Ensio Olut, oliko hää tuhma, kun kurkisti naapuritalon Pikku-Riitan mekon alle? Kai se sentään oli tuhmasti tehty?

        Ei sekään oikeastaan, jos Pikku-Riitta ei siitä mitenkään mieltään pahoittanut. Tuo tuollainen on vaan tervettä uteliaisuutta. Jos taas Pikku-Riitta olisi siitä mielensä pahoittanut ja alkanut vaikka itkemään, niin sitten se olisi ollut tuhmaa.

Keventynein mielin Pikku-Olli Vaara kehui Joulupukille, kuinka hän jo osaa käydä potalla ihan itse ja yksin.

        No menepäs ja käy potalla nyt ihan yksin, että Joulupukki uskoo.

Joulupukki kurkistaa
Pikku-Olli Vaara riensi vessaan ja istui potalle, mutta huomasi pian potalle päästyään, ettei hänellä nyt olekaan hätä, ja veti housunsa takaisin ylös.

Olohuoneeseen tullessaan Pikku-Olli Vaara näki, kuinka Joulupukki oli kurkistamassa äidin hameen alle.

        Onkos Joulupukki nyt tuhma vai vaan terveen utelias, Pikku-Olli Vaara kysyi.
        Ei ku miä en ollut aivan varma, toinko siun äiskälles oikeankokoiset pikkuhousut joululahjaksi; miä vaan tässä vähän tarkastin.
Joulupukki on hyvin tarkka intiimihygieniasta

Joulupäivänä sitten pojat, Pikku-Olli Vaara ja Pikku-Ensio Olut tapasivat pihalla. Pikku-Olli Vaara puhui intoa täynnä, kuinka Joulupukki oli tarkistanut hänen äitinsä pikkuhousujen numeron, mutta Pikku-Ensio Olut pisti heti paremmaksi kertomalla, kuinka lahjojen jaon jälkeen Joulupukki oli pihalla jopa katsonut  ja varsin vallan haistanut heti ulkona, jotta oliko Pikku-Olli Vaaran isosisko Pimpo-Pirjo huolehtinut säällisesti alapesusta
Katsokaas lapsoset, kyllä Joulupukki tietää, missä osoitteissa ne kaikki kiltit lapset asuvat; ja varsinkin, missä ne tuhmat tytöt!



Joulupukki, tuo"märkähattu* lappalainen"
 rokkaa lumihangessa kahden kesyn
lajityypittämättömän hirvieläinlehmän, 
eli vaatimen kanssa; hirvaita, eli sonneja
 ne eivät ole, koska hirvaat
  ne urospuoliset hirvieläimet    
pudottavat sarvensa talveksi!

"*märkähattu lappalainen" on mm. Kalevalassa
käytetty ilmaus eläimeen sekaantuvasta
pohjoisen napapiirin pohjoispuolella
asuvasta porohonhoitoa harjoittavasta
alkupräisasukkaasta

        Enempää en ehtinyt katselemaan, eikä oikeastaan kiinnostanutkaan, koska Joulupukki toi mulle uuden tablettitietieksan ja siihen sen uuden Anrgy Birtsisn, ja minulla oli kiire sitä pelaamaan, Pikku-Ensio Olut kertoi kysyttäessä ja jatkoi: 

        Kuitenkin, kun miä myöhemmin katsoin ulos ikkunasta, niin siellä se Joulupukki lumihangessa vaan iloisesti rokkasi! En kyllä ymmärrä, että miksi!


Hulluja noi aikuiset! 

Vielä haluan ihan vaan varmuuden välttämiseksi näin Jouluaaton aattona kertoa, että jos kohtaatte harmaapitkäparrakkaan kepin kera kulkevan vanhan miehen, mistä voitte varmasti tietää, että tuo taivaltaja on rakennusinsinööri Ensio Olut, eikä Joulupukki? 
No kas, Joulupukilla on lahjoja.


Ja vielä Joululaulukin. Saa laulaa mukana








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti