keskiviikko 9. tammikuuta 2013

OBELIX ASTERIXIN LUONA RUSSIANMAALLA (ОБЕЛИКС АСТЕРИКС ПОСЕЩЕНИЯ РУССКОЙ ДЕРЕВНЕ)




Obelix ja Idefix
Gallian presidentti ja ”uusi Julius Caesar” François Hollande oli uhannut periä veroina puolet gallialaisen hiidenkivientoimitusmiehen Obelixin pyydystämistä villisioista, sekä hiidenkivien toimittamisesta saamistaan korvauksista.

Gérard
Depardieu
luonnossa











Peikkojuomaa tarjoo kunnon väki,
kunnon väkijuomaa!


Peikkojuomaakaan hiidenkivientoimitusmies Obelixille ei enää tämä ”uuden Julius Caesarin” tai ”Jullen”, kuten hiidenkivientoimitusmies Obelix häntä nimitti – eli presidentti François Hollanden hallitsemassa Galliassa tarjoiltu, koska – kuten vallan hyvin tiedämme – hän oli pudonnut druidi Akvavitixin Peikkojuomatehtaan peikkojuomapataan, kaatuillut sitten peikkojuomapäissään skootterillaan, ja Gallian poliisi oli ottanut häneltä kortin kuivumaan.

Obelixin vaatimaton koti
Hiidenkivientoimitusmies Obelix asui Gallian Parisiumissa lähes köyhissä oloissa vallan vaatimattomassa, korkeampien rakennusten puristuksissa olevassa pidehkössä kartanossa Saint-Germain des Près –kadun varrella.


Tämän kohtuuttoman veronperinnän jälkeen hiidenkivientoimitusmies Obelixilla olisi tuskin ollut enää varaa hankkia ja laittaa omistamansa vaatimattoman ravintolan ruokalistalle tuskin koskaan villisikaa, koska hän itse tarvitsi itsensä ravitsemiseen päivittäin edes muutaman villisian. Päivittäisen muutaman villisian syönnistä saamansa proteiinimäärän voiminhan hänestä oli tullut tämä maailmankuulu hiidenkivientoimitusmies!


–    Ja minähän en rupea villisikojani halkomaan; en pitkittäin, enkä poikittain; gallico (tarkoittaa suomenkielellä ranskalainen”, eli ”gallialainen”) siis enää ole, teutonicis (on latinaa, kuten edellinenkin, ja meinaa suomeksi hollantilainen) - kauttta Teutatuksen (Teutates oli kelttien sodan, heimoyhteyden ja vaurauden jumala. Nimi lienee merkinnyt suunnilleen "heimon jumala", sillä Gallian kelttien kielessä touta tarkoitti kansaa. Teutates tunnettiin myös nimillä Albiorix ("maailman kuningas") ja Caturix ("taistelun kuningas"). Teutatekselle uhrattiin myös ihmisiä) - minusta ei tule, minä muutan tästä vaikka Belgiumiin, oli hiidenkivientoimitusmies Obelixin kuultu jupisevan itsekseen.
Pieni russialainen kylä

Kuitenkin oli yksi pieni urhea russialainen kylä Ока-jokeen laskevan Moscua-joen, paikalliskielellä Москва-река, rannalla, joka pystyi vastustamaan Gallian ”Caesar” François Hollanden verojenperintäuhkausta.  



Aladobix oli kova poika rokkaamaan

Tuon pienen russialaisen kylän kyläpäälliköksi oli nimitetty vanhan kyläpäällikön Aladobixsen siirryttyä rokkaamaan – kyläpäällikkö Aladobix oli, kuten tunnettua, vasta kova poika rokkaamaan – autuaammille rokkiareenoille, KGB-soturi Asterix.

-         Ja hittojako sinä sinne Belgiumiin, Belgiumissa on hiton korkea kokonaisveroaste, tule tänne Russiaan, Russian kansalaiseksi pääset, ja maksat hiidenkivien toimittamisesta saamistasi tuloistasi tasaveroa, joka on vain 13 %! Ja villisikoja meillä tuolla Siperian metsissä riittää, uusi kyläpäällikkö Asterix viestitti sähköpostitse hiidenkivientoimitusmies Obelixille.

-         Mutta tuohan on hyvä ajatus! Taidanpa harkita asiaa, hiidenkivientoimitusmies Obelix hihkui.

Asterix ja ruskipuudeli
-         Ja mulla on antaa sulle koirakin, sen nimi on Dmitri Anatoljevitš, mutta sä voit sanoa sitä Idefixiksi, jos haluat, kun sulla oli, tiemmä, ennen vanhaan sen niminen koira, joka rakasti puita, ja kärsi, jos näki puita kohdeltavan huonosti. Tää on kyllä ruskipuudeli, mutta medvedev –sukuinen näyttelyvalio vallan; ei siis tosin bichon friseè –rotuinen, niin kuin se sun entinen rotukoira, kyläpäällikkö Asterix jatkoi maanitteluaan.

-         No minä kun en ole oikein niitä puudeli-miehiä, että pidä sinä vaan se Dmitri Anatoljevitš. Siperiantiikerin olet kuulemma ampunut, sellaisen talja kyllä kelpaisi, että josko me joskus yhdessä metsälle menisimme!

Russialainen mopo
Asterixin mopo, jossa on
apupyörät
  -         Oman mopon, aidon russialaisen mopon sä kuitenkin huolit? Sillä saat täällä kepeesti ajella, vaikka Peikkojuoman vaikutuksen alaisena; sulta kun siellä Galliassa taisi sen sun skootterin kanssa se kortti mennä kuivumaan. Jos et milloin sillä pysy pystyssä, niin saat lainata mun, siinä on apupyörät!

-         Mitä? Saanko minä juoda siellä Peikkojuomaa, ja ajella mopolla? Minähän tulen, ja heti! Mutta kestääköhän se mopo minun painoani, minä kun olen vähän tällainen raskaanpuoleinen?

Peikkojuomatehdas
   -         Älä siitä huoli; täällä saa kohta uutta tehokasta aitoa kiteeläistä perinnereseptin mukaan tehtyä Peikkojuomaa; valmistettu ihan Kiteen vallesmannin luvalla, ei vie näköä, kuten salapoltetut joskus, kun ne salakeittäjät eivät malta heittää sikunakuppia pois!


Asterix, kurki ja Felix Baumgadner
  
 -      Mulle lähettivät sieltä Kiteeltä maistiaispullon, ja sepä teki olon niin kepeäksi, että mä kävin kurjen selässä kepeesti 39 kilometrin korkeudessa kattomassa, kun se itävaltalainen Felix Baumgartner – vai kuka se nyt oli – putosi siitä ilmapallosta siinä maailmanennätyskorkeudessa!

-         Otanko minä kaikki rahani evääksi; vaihdanko €uroni dollareiksi, vai suoraan rupliksi? Entäs jos sukkahousuiksi? Ovathan sukkahousut kai siellä vielä käypää valuuttaa, hiidenkivientoimitusmies Obelix intosi.

Hynät repussa

   -         Hynät reppuun vaan; kaikki maailman varakkaiden valuutta käy täällä paitsi sukkahousut ei enää. Ja ota se söpö töröhuulinen näyttelijä, se Birgitte Bardot mukaan sieltä; se kun on kuulemma kanssa halukas rupeemaan russialaiseksi, kyläpäällikkö Asterix vaahtosi, kun oli alkuun päässyt.


Brigitte







   -         No se BB on jo vähän rupsahtanut, ja eläintensuojelija nykyjään; sanon vaan, ettet pety, kun hän ei tykkää, kun sinä ammuskelet välillä niitä harvinaisia siperiantiikereitä. Mutta rahaa hänellä kyllä on, hiidenkivientoimitusmies Obelix vastasi.
   -         Oletko muuten kysellyt muilta maailman varakkaimmilta, josko ne sinne Russiaan? Esimerkiksi vaikkapa sitä Björn ”Nalle” Wahlroosia, tai Joulupukkia ja hänen muoriaan? Talouslehti Forbesin mukaan Joulupukki on maailman rikkain; hänen omaisuutensakin on äärettömän suuri! Peikkojuomakin hänelle tuntuu maistuvan; toissa Jouluna, kun Joulupukki viimeksi kävi meillä, hän oli niin peikkojuomassa, että näkyi ainakin kahtena, hiidenkivientoimitusmies Obelix jatkoi yhä enemmän innoissaan.

Asterix ja värikuulapyssy

  
 -         Värikuulapyssyllä mä yleensä... ja nukutusnuolillahan mä sitä siperiantiikeriä, mutta tais vaan se mun "Kalasnikovi" jäädä sarjatulelle, että en mä oikeen tiedä siitä taljajututusta, mutta voin mä... kai mä uskaltaisin kovilla ja sellaisella oikealla Kalasnikovillakin... 

Satuolennot Joulupukki ja ja sen Muori

  -       Joulupukille mä soitin ja kehuin tätä meidän 13 %:n tasaveroa, mutta se kyseli vaan, että ”Mikä se on sinun nimi?” ja ”Onkos sitä oltu kiltti?”. Sitten kun mä viimein sain asiani esitettyä, se nauroi mulle päin korvaa ja vastasi, että ainakin hän, Joulumuori ja se ”Nalle” ovat satuolentoja, eikä satuolennoilta siellä Suomessa peritä veroja!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti