perjantai 10. joulukuuta 2010

ENSIO OLUEN JOULUTERVEHDYS VUODELTA 2010





Joulu-ukki, Joulu-ukki, valkoparta
vanha pukki
Oli Joulu tulossa. Pikku-Ensio Olut, 7 v., oli lähettänyt lahjatoivomuslistansa jo ajoissa - marraskuun alussa - Joulupukille Korvatunturin postikontuuriin. Varmuuden vuoksi pikku-Ensio Olut vielä soitti Joulupukille Jouluaattona telkkarin Joulupukin kuumalle linjalle, kun jännitys jo ihan kihelmöi, että onko Joulupukki varmasti saanut hänen toivomalistansa. Pukki kertoi, että perille oli lista tullut.


Aattoiltana saunavuoron jälkeen asunnon ovelta kuului koputusta ja ovikelloakin rimputettiin; no itse Joulupukkihan se sieltä, kukas muu!


Joulupukki tiedusti kohta ovelta: "Onkos täällä kilttejä lapsia?"


"Eihän niitä, miten niitä nyt täällä, mutta tuolla C-rapussa on kuulemma pari sellaista, että josko Joulupukki olikin tavoittamassa sinne", pikku-Ensio Oluen isä epäili.


Joulupukki kun on huumorimiehiä, sanoi tienneensä, että siellä C-rapussa on myös kilttejä, mutta kyllä hän kuitenkin taitaa olla nyt ihan oikeassa ositteessa ja jakoi säkistään lahjansa.


Pikku-Ensio Oluen alahuuli alkoi väpättää, kun Pukin lahjasäkistä ei ilmestynytkään sitä erityislahjaa, jota hän oli kaikkein hartaimmin toivonut; villasukkia, kerrastoja ja muuta ihan tarpeetonta ja turhaa kyllä.


"Se sinun hartain toiveesi on sellainen, ettei sitä millään konstilla pysty joulupaperiin ja pakettiin pakkaamaan. Odota vaan yön yli, niin huomaat, että kyllä minä olen muistanut sinun erikoistoiveesikin", Joulupukki lohdutti poikaa hörpätessään jo toista mukillista pikku-Ensio Oluen äidin Pukille tarjolemaa "aikuisten glögiä".


Pikku-Ensio Oluen silmään ei uni tahtonut illalla tulla millään, kun hän innossaan odotti, että milloin se erikoislahja oikein tulee. Höyhensaarten kutsu voitti kuitenkin melko pian.



Jouluaamuna
Jouluaamuna pikku-Ensio Olut heräsi ja huomasi, että hänelle oli yön aikana ilmestynyt terhakat tissit, jalat olivat nyt hoikat ja pitkät. Muutenkin pikku-Ensio Oluen vartalo oli muuttunut. Ja tukkakin oli kasvanut ja muuttunut vaaleaksi. Pissalle mennessään pikku-Ensio Olut sitten vallan kauhistui, kun ei löytänytkään sitä, millä oli tottunut pissimään.



Pikku-Ensio Oluen vaatteetkin olivat yöllä vaihtuneet, eikä Ensio oikein tiennyt, miten panisi ne päälleen.




Silloin kuului Tiinan - pikku-Ensio Oluen isosiskon 13v - huoneesta huuto: ”No voi sun hyvää Joulua kanssa! Minähän toivoin Joulupukilta, että muuttuisin finnimaamaisesta esiteinistä jo nyt heti suoraan kahdeksantoistavuotiaaksi seksikkääksi blondiksi, enkä todellakaan muuttuvani toimintavalmiiksi Hämähäkkimieheksi! Mä kyllä arvaan, kuka toivoi! Ja tulkaa heti joku auttaan mut täältä seinältä!

Hämis
Opetus: ei pidä toivoa Joulupukilta sellaista, mitä ei voi vaihtaa, koska Pukkikaan ei juuri nuorru, ja virheitä sattuu yhä useammin. Vasiten yöllä, kun pukki on joutunut ryystämään aattoillan aikana erityisen monta kuppia glögiä; joskus joutunut ottamaan ulkona perheenisien pulloista teräviäkin. Kännissä voi Pukille tälainenkin virhe tapahtua.




"Vaikka lahjan saajia ei Jouluaamuna ehkä nauratanutkaan, niin jälkeenpäin nämä ainakin meitä muita tämän talon lapsia ja aikuisiakin on niin kovin huvittanut", sanoi talonmiehen aikamiespoika Kalle.







Ja tässä, jos missä, onkin aihetta tähän suloiseen Joululauluun!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti