lauantai 15. maaliskuuta 2014

OVATKO KAIKKI MAATUSKAT NYT VARMASTI SISÄKKÄIN?





Ryssä, voipaketti, paistinpannu, toinen ryssä.
Mikä vanha suomalainen sanonta?
Aluksi vanha suomalainen sanonta – jonka luultavasti nuorempikin sukupolvi tietää ja ymmärtää – tällä kertaa kuvakielellä.



Neuvostoliiton erikoisjoukoissa palvellut reservin eversti Vladimir Borodatsh on julkaissut Belorusski Partizan -nettilehdessä avoimen kirjeen presidentti Vladimir Putinille. Tässä muutama katkelma tuosta kirjeestä:
Vladimir Putin oli kai opettamassa
Venäjän karhulle kitaransoittoa,

kun järjestyneet rikollisjoukot
rellestivät Krimin niemiaalla


        Ettekö te pelkää sotaa herra Putin? Onkohan teillä nyt kaikki maatuskat varmasti sopineet sisäkkäin? Te tarvitsette lääkäriä. Pysähtykää!

Maatuska (матрешка)
Mummojen sisällä toisia mummoja

        Haluatte siis kansanäänestyksen Krimille? Antakaa sitten suomalaisten järjestää kansanäänestys Karjalassa, japanilaisten Kuriileilla ja Sahalinilla sekä saksalaisten Kaliningradissa. Tulos on ennalta selvä.
 
Samaan aikaan toisaalla...

     –        Venäjän johto on jo pitkään asunut ulkomailla. Kotimaassaan se käy vain varastamassa. Krim antaa mahdollisuuden peitellä Venäjän konkurssikypsyyttä ja strategista epäonnistumista. Mutta se on jo turhaa; aivan kuin lämpöhaude kuolleelle.


Suora lainaus suomalaisen iltapäivälehden artikkelista:

Ja venäjäläiset motorisoidut joukot 
jo rientävät apuun!
”Borodatsh viittaa tällä rinnastuksella siihen, että Krimin kansanäänestys on mitä suurimmassa määrin johdettu Venäjältä käsin. Vaikka kaikki on yritetty saada näyttämään siltä, että Krimin venäläiset itse ”pyytävät apua” Venäjältä ja sen vuoksi venäläisjoukot tulevat vain ”suojelemaan” heitä ja turvaamaan sunnuntaina pidettävää kansanäänestystä.”

Suora lainaus jatkuu:

”Borodatsh ei Karjala-heitollaan kuitenkaan selvästikään tarkoita sitä, että suomalaisten pitäisi oikeasti saada järjestää kansanäänestys nykyisessä Venäjän Karjalassa tai edes Suomen aikanaan Neuvostoliitolle pakkoluovuttamilla Karjalan alueilla.”
 
Vladimiriltä karkaa mopo
käsistä vallan

”Aivan niin” – kirjoittaa puolestaan "Ensio Oluen" kirjoittaja ensioolut.blogspot.com -blogissaan – ja jatkaa: ”Mutta jospa karjalaiset, ja vaikkapa inkeriläiset ”pyytäisivät apua” Suomelta ja sen vuoksi suomalaisjoukot menisivät ihan vaan ”suojelemaan” heitä ja turvaamaan järjestettävää kansanäänestystä, hyväksyisikö Venäjä Suomen joukot alueellaan ”turvaamassa” pidettävää kansanäänestystä, ja pitäisikö se äänestyksen tulosta itseään sitovana ja lainvoimaisena, vaikka äänestyksen tuloksena olisi, että Karjalan ja Inkerin alueet tulisi liittää ”takaisin Suomeen”?”

Ensio Olut ei missään nimessä epäile, etteikö Krimin ”kansanäänestys” olisi ”rehellinen” – heittäkää sellainen ajatus jo mielestänne pois vallan – vaikka Venäjän armeija valvookin, että vain ”sopivat” äänestäjät pääsevät täyttämään vaaliuurnia.
 
Vuonna 1980 Jaroslavin kuvernementtiin,
n. 160 km Moskovasta pohjoiseen
ryssimällä rakennettu "Olympiatie"
nyt

Asiasta toiseen, Ensio Oluen saamien tietojen mukaan Ukraina on marssittamassa suuria homomiesten joukkoja pelottamaan pois venäläiset sotilaat näiden hallussaan pitämiltä Krimin alueilta.

Paikallisten, vain Ensio Oluelle toimitettujen raporttien mukaan tämä "homoarmeija" on aseistamaton, jos aseiksi ei lasketa Neuvostoaikaisia persesuristimia, siis niitä, joissa on vain kaksi vikaa, ne eivät surise, eivätkä mahdu perseeseen; "homoarmeijan" tehtävänä on esiintyä niin näyttävän homomaisesti, kuin mahdollista aiheuttaen näin pelkoa syvästi ennakkoluuloisosissa miehitysjoukoissa ja saamaan ne pakenemaan takaisin kotimaahansa.

Boris Grishenko?
"Venäjä on yksi homofonisimmista kansakunnista, mitä maa päällään kantaa", sanoo Boris Grishenko, mies, joka Ensio Oluen saamien tietojen mukaan saattaa nyt olla Ukrainan puolustusministeri. "Aiomme käyttää tätä tosiasiaa eduksemme ja ottaa takaisin meiltä viekkaudella ja vääryydellä viedyn osan isäinmaatamme.”

"Ukraina on pieni maa. Meillä ei ole paljon panssarivaunuja eikä sotalaivoja. Me typerästi luovuimme 1990-luvulla ydinaseista. Mutta meillä on vielä paljon homoja, ja jos on olemassa yksikin asia, jota venäläiset pelkäävät enemmän kuin atomiaseita, se on näyttäytymien homojen kera; tällöinhän luultaisiin, että myös he ovat homoja.”

Village People
”Homoarmeijamme soluttautuu vaivihkaa venäläisten sotilaiden lähelle valeasuissa muka tavallisina kansalaisina, mutta kun kovaäänisistä alkaa soida nupit kaakossa Village Peoplen YMCA, joukkomme heittävät paidat pois, laittavat kypärät, ym. homohatut sekä inkkaripäähineet päähänsä ja alkavat keikuttaa lanteita. Tämä pelottaa Venäjän armeijan joukkoja niin suuresti, että nämä pakenevat oitis ja suin päin pää kolmantena jalkana omalle puolelleen Kertšinsalmea. Tämä on suunnitelmamme.”

”Vastaavasti, kun Sevastopolin Venäjän Mustanmerenlaivaston tukikohdassa räjähtää soimaan ”In The Navy”, Venäjän laivasto suuntaa kokka kohisten kauas Mustalle merelle, ja näin on koko Krimin niemimaa vallattu verettömästi takaisin Ukrainalle!”

Tyypillinen venäläinen
ei sotilaskäyttöön
tarkoitettu tie
"Kaik', kaik' ylös yhtenä miehenä nyt ja taistoon homofobiaa sekä Putinia vastaan kirkkain otsin ja puhtain asein", sanoo Victor, 34-vuotias Ukrainan homojoukkojen komentaja, siviiliammatiltaan kampaaja. "Kumppani ja minä marssimme joukkojen kärjessä tappituntumassa persesuristimet tanassa huutaen: ”Tulta munille pojat!"

No huumori sijansa saakoon.

Ensio Oluen jälleen näin vakavoiduttua tähän loppuun lienee sopivaa laittaa Enso Oluen omin käsin New Yorkin murteelle tekemä käännös ensimmäisestä säkeestä Uuno Kailaan ainakin meidän sotien jälkeisen ensimmäisen sukupolven hyvin tuntemasta runosta Rajalla:

Like a open gap is the border,
in front of me is Asia, the East;
behind me is Europe, the whole West,
protect it, guard, mine is  that the order!

Uuno Kailas


Niin, ja tietysti tämäkin vielä:

Oi Ukraina (Natalia)




Maa vieras on ja kylmä kevät sen
Natalia, sua paleltaa
Niin kaukana on ikäväsi maa
Jo tuoksuu yössä aistit huumaten akasia

Taas kerro mulle maasta nuoruutes
Natalia, sua kuuntelen
Ja tunnen veres virran lämpöisen
Kun hehkuun jähmettyneen sydämes saa Ukraina!

Maa vieras on ja vieras kansa sen
Natalia, sua tunne en
Jaan osas vain, ja sellin kivisen
Ja unes kerran tuoksuu sullekin akasia

Vaan silmäis sinen viha tummentaa
Natalia, kun muistat taas
On vieras hävittänyt armaan maas
Vain koirat raunioita samoaa, oi Ukraina!

Niin vinkkaan siirtyy varjo ristikon
Natalia, oi kuuletko?
Soi yössä rakentajain laulut jo
He palaavat ja silloin vapaa on taas Ukraina!



                                                                               Elvi Sinervo



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti