torstai 2. lokakuuta 2014

"RINTEEN MALLI"

Suomalaista työvoimapolitiikkaa tuuletti 1980-luvulla SDP:n kansanedustajaksikin noussut Porin työvoimatoimiston johtaja 

Heikki Rinne .

  Hän kehitti SMP:läisen työvoimaministerin Urpo Leppäsen 

suojeluksessa mallin, jossa kunnat pakotettiin työllistämään työttömiä.

  Rinteen nerokas työllisyysresepti nimettiin Rinteen malliksi.

  Sitä sovellettiin valitettavasti käytäntöönkin.

Rinteen mallin kannattajat paasasivat turuilla ja toreilla, 

että työttömyys häviää poliittisilla tempuilla. Leppänen lupasi poistaa työttömyyden kuudessa kuukaudessa. 

Työttömyys ei poistunut, Leppänen kylläkin.


Valtionvarainministeri Antti Rinne
haluaa näyttää oivaa esimerkkiä
pukeutumalla itse minihameeseen
– ja, kuten huomaamme,
hänellä näyttääkin olevan
varsin simpsakat kintut!
Heikit sekä Urpot sikseen, ken heitä muistaa, sitä tikulla silmään - noin, vähänhän se vaan kirpaisi - nyt on puhe kesäkuusta 2014 toukokuuhun 2015 ensin Kataisen, sitten Stubbin hallituksen raha-, eli aikusten oikeesti, v
altiovarainministerinä toimineesta Antti Juhani Rinteestä, ja hänen mukaansa nimetystä talousmallista, johon nykypoliitikot todennäköisesti viittaavat puhuessaan "Rinteen mallista".

Valtiovarainministeri Antti "minulla ei ole vielä hajuakaan valtiontaloudesta" Rinne anelee Suomen naistenvaateteollisuutta ja -kauppiaita palauttamaan minihameen jälleen muotiin.


"Kuten ehkä Ensio Olut tiedätkin, opiskelin 90-luvulla Mäntsälän työväenopistossa kansantaloustiedettä", Antti Rinne kertoi Ensio Oluelle kohta ministeriksi tultuaan, "ja olin sitten tässä joku viikko sitten vanhojen työväenopistokurssitovereideni kanssa viettämässä iltaa Mäntsälässä ravintola Old Storyssä. Kehitin silloin siellä ihan itse tällaisen teorian, että naisten hameen pituus korreloi tarkasti kansantalouden tilaa."
Kansantalous
on nyt kovin
huonossa
jamassa!


Antti Rinteen kehittämän teorian mukaan kun talous on elpymässä, naiset käyttävät minihameita, kun taas talous on laskusuhdanteessa, naisten hameenhelmat pitenevät.


Kansantalous ei osaa 
käsitellä tätä
"Mielestäni koko maan talous meni vallan sekaisin, kun naiset päättivät ryhtyä käyttämään pitkiä housuja kesät, talvet", Antti Rinne jatkoi ripaus valitusta äänessään. "Kansantalous ei vaan yksinkertaisesti osaa käsitellä esimerkiksi naisten tiukkoja farkkuja."


Antti Rinne uskoo, että jos kaikki naiset alkaisivat taas käyttää minihameita, niin talous piristyisi ajoissa jo ennen seuraavia eduskuntavaaleja.


No nyt lähti kansantalous 
huimaan nousuun!
"Jepujepu jee, suomalaiset naiset!" Antti Rinne suorastaan jo huusi, "Tytöt, nyt hameet lyhköisiksi! Skottiruutua! Yksiväristä! Vekit tai ilman, mitä väliä! Leveät helmat, tai vartalonmyötäinen, kynä, kaikki käy! Helma siitä vesirajaan vaan! Ei haittaa, vaikka pikkuhousut vilkkuisivat helman alta  kansantalouden nykytila suorastaan jopa huutaa sitä! Opposition lällärit – kepulaiset, persut, vasurit ja sun, mitä heitä nyt on – eivät olisi keksineetkään tätä! Nyt laitetaan tämän ainaisen äjämäisyyden sijaan naispoveria maan talouden pitoon! Minäpä esittelen tämän talousteoriani nimellä "Rinteen malli" ministeritovereilleni heti seuraavassa hallituksen iltakoulussa!”


Näin Antti Rinne rohkaisi Suomen naisia käyttämään minihameita, vaikka sää olisi kuinka kylmä ja märkä tai muuten vaan kurja, "ihan vaan kansantalouden vuoksi”. Surku vaan, että kuulijana oli ainoastaan Ensio Olut.


Aira Samulin näyttää,
että minihame ei
katso naisen
ikää!
Aira Samulin, tanssinopettaja, Hyrsylän mutkan evakko ja vaikka mitä, on käyttänyt minihametta 60-luvun lopulta, eli siitä asti, kun minimuoti sai alkunsa, vuodatti hieman tuohtuneena Ensio Oluelle:


"Käytän minihametta – en kansantalouden vuoksi – vaan koska minihame antaa minulle vapauden liikkua.”


Playboyn sivuillakin esiityneelle muotiliikkeenpitäjä Susanna Penttilälle on minihame kuulunut niin arkeen kuin juhlaankin lähes koko hänen aikuisuutensa ajan.


"Pidän minihametta, koska minihame saa jalkani näyttämään pitemmiltä ja sorjilta", hän kertoi taannoin Ensio Oluelle ja jatkoi:


"En ole kuulultkaan moisesta talousteoriasta – ja kuka muuten on tämä Antti Rinne?”

Susanna


"Muoti ja kauneus on ammattini. Pidän siitä, kuinka lyhyet helmat saavat minut näyttämään siltä, kuin olisin juuri käynyt pedikyyrissä ja kuinka minihame ylläni voin rohkeasti näyttää suihkurusketetut kermanpehmeät sääreni ja myös reiteni."


Susanna Penttilä – ja myös Aira Samulin – uskovat, että Antti Rinteen talousteoria on ehkä kuitenkin hieman oikean suuntainen.


"Uskon”, Susanna Penttilä kertoo etusormi pystyssä, kun Ensio Olut on selvittänyt hänelle, kuka Antti Rinne on, ”että Antti Rinne kuitenkin ymmärtää, että naisten hameen helman pituus ei johdu talouden optimismista, tai pessimismistä, vaikkakin naisten pukeutuminen minihameeseen äveriäinä taloudellisina aikoina osoittaa ehkä jollain tavalla kansakunnan taloudellista tilaa. Pahimmillaan se kuitenkin osoittaa vääränlaista syllogismia ilman korrelaatiota.”


Antti tarkastaa, ovatko Jutan 
syllogismit nyt varmasti 
korrelaatiossa 
"Kummassakaan tapauksessa naisten hameiden pituudella ei ole vähintäkään vaikutusta Suomen talouden tilaan. Mutta jos Antti Rinne haluaa nähdä tapahtuvan merkittävää parannusta maan taloudessa, hän antaa työn toteuttamisen henkilölle, joka ymmärtää edes hieman myös kansantaloudesta ja keskittyy itse vallan vaan naisten helmojen katseluun.”

Jos Antti Rinteen kansantalousteoria 
"Rinteen malli" olisi yleispätevä, niin 
ainakaan Italialla ei olisi hädän
päivää – tämän voi todeta, 
kun katsoo italiaismalli 
Claudia Romanin 
mekon helmaa!



"Sama koskee tietysti myös sinua, ”vanhempi kansantaloustieteilijä” Ensio Olut."






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti