sunnuntai 27. syyskuuta 2015

INTIAANIKESÄ JA MAAHANMUUTTO


Intiaanikesä!

Syyskuinen intiaanikesä, eli kesä, joka tulee syksyllä uudestaan, on, kun tätä syyskuun lopulla kirjoitetaan, kai nyt sitten on ohi.


Intiaanikesästä tulee Ensio Oluelle etsimättä mieleen maahanmuutto ja jälleen Sarah Palin, tuo ”Alaskan penispumppu”. Miksikö? No antakaahan, kun selitän.


Sarah Palin esitti tässä taannoin, että intiaanit pitäisi lähettää pois Amerikasta ja palauttaa kotimaahansa "Natiiviaan".



Natiivi-amerikkalainen
Fox Newsin Haastattelussa tuo entinen Alaskan kuvernööri, joka on nyt ykkösenä ehdolla Donald Trumpin aisapariksi tulevissa USAn presidentinvaalien republikaanien esivaalin ehdokasasettelussa, koska Trumpin siihen tehtävään haluama Barbie-nukke kieltäytyi kunniasta, kertoi, kun ohjelman juontaja kysyi häneltä, miten on, tukeeko hän ja miten Donald Trumpia ja tämän kiistanalaisia näkemyksiä maahanmuutosta.


"Minähän toki vallan rakastan maahanmuuttajia", Sarah Palin kertoi ohjelman juontajalle Foxin suositussa keskusteluohjelmassa ”Kettu ja sen kaverit”, "Mutta kuten Donald Trump, minä vaan yksinkertaisesti olen sitä mieltä, että me olemme olleet liian löyhäkätisiä maahanmuuttopolitiikassamme ja niinpä meillä on nyt niin hiton paljon näitä maahanmuuttajia tässä maassa."


"On Meksikon-amerikkalaiset, Aasian-amerikkalaiset, Afrikan-amerikkalaiset ja sitten vielä nämä Natiivi-amerikkalaiset – nämä ovat yhdessä muuttaneet Amerikan kulttuurin yhdeksi sekamelskaksi ja siksi heidät täytyy lähettää pois Yhdysvalloista voidaksemme palata siihen, mitä kulttuurimme oli perustajaisimme päivinä.”


"Mielestäni meidän pitäisi lähestyä näitä ryhmiä ja kysyä heiltä kohteliaasti, että voisitteko mennä kotiin? Voisitteko antaa meille meidän maamme takaisin?"




"Sarah, sinähän tiedät, että minä rakastan sinua," juontaja puuttui puheeseen, "Ja uskon, että ideasi on hyvä meksikolaisten, afrikkalaisten ja aasialaisten suhteen. Mutta minne natiivi-amerikkalaisten eli intiaanien tulisi palata? Heillä ei liene todellakaan paikkaa, mihin mennä takaisin kotiin. Entäs inuiitti-amerikkalaisten, minne heidän pitäisi sieltä Alaskasta mennä?"

"No mielestäni ne natiivit pitäisi palauttaa sinne Natiiviaan, tai mistä hitosta ne sitten tänne tulivatkaan. Inuiitit ovat tiettävästi tulleet meille Alaskaan Inutiasta, joten voimme vallan hyvin palauttaa heidät sinne Inutiaan", Sarah Palin vastasi. Läsnäolijoiden keskuuteen laskeutui järkyttyneen syvä hiljaisuus, mutta Sarah Palin jatkoi julistustaan:


Nativialais-amerikkalainen
hevosen selässä


"Liberaali media kohtelee intiaaneja kuin he olisivat jotain jumalia ja heillä olisi ikään kuin jonkinlainen automaattinen oikeus olla tässä maassa. Mutta minä sanon, jos heitä ei saada pois hevosten selästä, eivätkä he rupea käyttäytymään kuin me muutkin amerikkalaiset, sitten heidät tulee yksinkertaisesti vaan lähettää takaisin kotiinsa."




Edellä oleva oli kokonaisuudessaan Ensio Oluen suora käännös amerikkalaisen Fox-televisiokanavan keskusteluohjelmasta, eikä siis suinkaan mikään Ensio Oluen kieroutuneen mielikuvituksen hedelmä.

Hottis Sarah Palin





Sarah Palin oli republikaanipuolueen varapresidenttiehokkaana vuonna 2008. Hän toimi Alaskan kuvernöörinä vuosina 2006 – 2009; tällöin hänet valittiin mm. Amerikan kaikkien aikojen seksikkäimmäksi kuvernööriksi.












Sputnik 1

Kun eräs haastattelija tuolloin presidentinvaalien alla suvaitsi epäillä myös Sarah Palinin pätevyyttä geopolitiikkasektorilla, kun hän oli vastannut kansainvälisen taloushistoriankysymykseen, että mikä oli perimmäinen syy Neuvostoliiton romahtamiseen, Sarah Palin vastasi, että Neuvostoliitto oli ottanut 50- luvun lopulla niin paljon pikavippejä pystyäkseen lähettämään sen Sputnik 1:sen avaruuteen, että se ei pystynyt hoitamaan lainanlyhennyksiään, ja ajautui näin konkurssiin.


Siihen geopolitiikkakysysmykseen Sarah Palin vastasi:


Kaikki me alaskalaiset olemme geopolitiikan asiantuntijoita, koska me olemme geopoliittisesti näköalapaikalla. Kun me alaskalaiset katsomme ikkunastamme itään, niin me näemme heti itärajamme takana Venäjän.”

Lehdistösihteeri




Alaskan itärajan takana on kylläkin Kanada”, Palinin lehdistösihteeri Tracey Schmitt kuiskasi tuskastuneen äänekkäästi.


Ja sitten: ”Meidän tulee seistä vakaasti yhteisessä rintamassa liittolaisemme Pohjois-Korean – Tracey hei, olihan se niin, että Pohjois-Korea on niistä Koreoista se, joka on etelässä – kanssa!”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti