lauantai 11. heinäkuuta 2015

VENÄJÄN "DISNEYLAND"





Vladimir Putin avasi kesäkuun puolivälissä vuonna 2015 kaikille Venäjän lapsille ja lapsenmielisille Venäjän oman ”Disneylandin", ”Патриоты Парк", "Patriot Park", "Isänmaanystäväpuisto" -sotateemapuiston.



Venäjän presidentti Putin sanoi puiston avajaispuheessaan, että teemapuisto on osa Venäjän "nuorisoon kohdistuvaa sotilaallista, isänmaallista kasvatustyötä” ja julkisti samalla, että Venäjä aikoo rakentaa 40 uutta mannertenvälistä ohjusta.
"Volodja-nukke
ratsastaa
karhulla"



Teemapuiston esitteessä kerrotaan: ”Vierailijoille tarjotaan venäläis-armeijahenkinen lounas, joka sisältää pääasiassa sotilaan päiväannoksen kaalisoppaa. Ostettavana on muun muassa monenlaisia Volodja -nukkeja varusteineen. Teemapuistossa on tarjolla myös ratsastusta paita päällä sekä ilman paitaa ja vuoristoratoja. Lapset voivat leikkiä 
Volodja-nukke onkii"
kranaatinheittimillä ja kiipeillä panssarivaunuissa ja muun raskaan aseistuksen päällä. Tervetuloa Patriot Parkiin: Täällä on tarjolla militaristisen hauskaa koko perheelle!”



Puin avasi virallisesti tiistaina 16.6. tämän valtavan sotilaallisen teemapuiston tunnin ajomatkan päässä Moskovasta sijaitsevaan Kubinkaan ajankohtana, jolloin venäläisten isänmaallisuus ja sotilaallinen retoriikka on Krimin viime vuonna tapahtuneen miehittämisen ja Venäjään liittämisen johdosta ja sitä seuranneen Venäjän ja lännen vastakkainasettelun vuoksi Venäjällä kiihotettu korkeuksiin.

Koko teemapuistoalue tulee olemaan valmis vuonna 2017, jolloin tämän 4,8 neliökilometrin puistoalueelle ja sen välittömään läheisyyteen rakennettavat suuret kasarmioloja vastaavat hotellitkin ovat valmiina ottamaan vastaan kaikki parhaimmillaan jopa kolmekymmentätuhatta päivittäistä vierailijaa. Kasarmihotellien valmistuttua perheet voivat huvitella vaikkapa kokonaisen viikon reipashenkisen militarian merkeissä.

Patriot Parkin rakentamisen kokonaiskustannukset tulevat olemaan n. 2.000 miljardia ruplaa (n. 36,5 milr €). 

Putin lentää
Putin saapui Kubinkaan istuen korpin selässä, joka puolestaan oli kotkan selässä. Putin puhui sotilaskuoron ja balalaikkaorkesterin edessä, jotka esittivät ennen ja jälkeen puheen vallan kokonaisen telaketjullisen isänmaallisia numeroita. Putin sanoi lyhyessä puheessaan, että Venäjän sotavoimat on kehittänyt ja kehittämässä useita uusia vempaimia sekä varsinkin härpäkkeitä, 
Armata-tankki
joilla "ei maailmassa ole vastineita"; esimerkkinä hän mainitsi seuraavan sukupolven Armata-tankin, jonka julkinen ensiesittely oli edelliskuussa sotilasparaatissa Moskovassa.



Putin kertoi aina niin lupsakkaaseen sävyynsä, että Venäjän strategiset joukot saisivat tänä vuonna käyttöönsä 40 uutta ydinohjusta, joita "ei pystytä torjumaan edes kaikkein teknisesti kehittyneimmillä ohjuspuolustusjärjestelmillä".



Venäjän puolustusministerin sijainen Anatoli Antonov sanoi samassa yhteydessä järjestetyssä kymmenien maiden konferenssissa - johon ei tietenkään ollut saapunut yhtään läntisen maailman delekaattia, että länsi on "provosoinut kilpavarustelun" Venäjän kanssa. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vastasi kohta kotoaan syyttämällä Moskovaa perusteetomasta, pelottelevasta sodanlietsonnasta. "Tämä Venäjän ydinasesapelin kalistelu on vallan perusteetonta. Se on merkki Venäjän hallinnon epävakaudesta ja se sellainen on aina vaarallista."
"Kirurgi" ja Volodja



Pro-Putin -pyöräilijäryhmän "Yön Sudet" johtohenkilö Alexander Zaldostanov, joka tunnetaan Venäjällä paremmin nimellä ”kirurgi”, kiersi Patriot Parkin kaikki leikkipaikat ja vehkeet sen ensimmäisenä aukiolopäivänä, sanoi: "Kun katson kaikkia näitä hienoja juttuja uskaltautumatta niistä kaikkein hurjimpiin, se saa minut tuntemaan ylpeyttä Venäjästä ja saa minut ymmärtämään, että meillä vihdoin on jotain, millä vastata amerikkalaisille. Eivätpä he nyt uskalla painaa sitä nappia!"



"Neuvostoaikana armeija oli kaukainen, kaukainen asia, mutta nyt kaikilla tuntuu olevan läheisempi suhde armeijaan. Armeija on romantisoitu ja näen, että niin on hyvä", Zaldostanov sanoi. "Jos emme kouluta omia lapsiamme, niin Amerikka tekee sen meidän puolestamme ... kuten olemme nähneet käyneen Ukrainassa."



Venäläinen ortodoksipappi siunaa
"Itä-Ukrainan avustuskuorma-autoja"
"Tämä puisto on Putinin lahja Venäjän kansalaisille, eritoten lapsosille, jotka voivat nyt nähdä Venäjän asevoimien täyden voiman. Käyminen täällä antaa meille jokaiselle sisäisen tunteen omavaraisuudesta ja antaa varmuuden, että voimme puolustaa aluettamme", sanoi Sergei Privalov, Venäjän ortodoksipappi, joka osallistui avajaisiin. "Lasten tulisi tulla tänne, leikkiä aseilla, kiipeillä panssarivaunuissa ja nähdä kaikki tämä uusin asetekniikka, jonka olemassaolosta he eivät muuten tietäisi paljoakaan."


Puistotäti näyttää eteen, kuinka
Kalashnikov-AK-47 puretaan.

kootaan, sekä käsitellään 
turvallisesti

Puistossa on esillä lasten leikkeihin riveittäin tankkeja, panssariajoneuvoja ja ohjusten laukaisujärjestelmiä eri aikakausilta. Lapsille on tarjolla myös puistotädin ohjaamana ammuntaa Kalashnikov-AK-47:llä. Puistotäti näyttää ensin eteen aseen turvallisen käsittelyn ja sitten lapset osaavat ampua turvallisesti ja tarkasti hyökkääviä, Äiti-Venäjää uhkaavia ilkeitä Naton sotilaita kuvaaviin maalitauluihin.



Matkamuistokioskeissa myydään Venäjän ja Neuvostoliiton sankarihahmoja, kuten tietenkin Vladimir Putina itseään, Vladimir Leniniä, Josif Stalina ja yhtä Stalinin pahamaineisimmista kätyreistä, Stalinin salaisen poliisin NKVD:n päällikköä Lavrenti Berijaa kuvaavia jääkaappimagneetteja.
Lavrenti Berja

NKVD 
Automaateista on ostettavissa NKVD:n etiketillä varustettua pullovettä ja vaatekaupoissa myydään Putinin kasvokuvalla ja Venäjän voittoa ”Suuressa Isänmaallisessa Sodassa” ylistävillä iskulauseilla koristeltuja iPhoneja ja T-paitoja, maastopukuja sekä pommikonelentäjäntakkeja alkaen koosta XXS aina kokoon 6XL.




Venäjän naisarmeijan paraatjoukot.
"Tulis kauheita lähitaisteluita, 
sais Rahikainenkin Mannerheim-ristin!"
Putin korosti avajaispuheessaan, että venäläiset eivät saisi viipyillä maan historian hämärissä huoneissa, vaan heidän pitäisi keskittää ajatuksensa sekä tsaarin Venäjän että Neuvostoliiton sotilaallisiin voittoihin. Ja että voitto Natsi-Saksasta olisi nostettava kansallisten mielenilmaisujen pääideaksi, sillä siitä voitosta on tänä vuonna kulunut 70 vuotta ja toukokuussa järjestettiin sen kunniaksi valtavia juhlallisuuksia ympäri maata.



Putin ei tietenkään maininnut mitään Venäjän armeijan uusimmasta taktiikasta, "hybridisodankäynnistä" - termiä käytetään viittaamaan Krimin miehitykseen sekä Venäjän väliintuloon Itä-Ukrainassa käyttäen palkkasotureita, tekosyitä ja tiedustelutoimintaa täydennettynä säännöllisesti ratkaisevilla hetkillä Venäjän armeijan tunnuksettomilla asejoukoilla. Virallisesti Moskova on kiistänyt sotilaallisen osallistumisensa taisteluihin ja onkin yrittänyt peitellä sotilaidensa kuolemia konfliktialueen taisteluissa esittämällä, että nämä venäläiset sotilaat ovat kuolleet onnettomuuksissa lomaillessaan Venäjän lounaisosissa.



Pääpaino Patriot Parkissa on sodan kunnia ja hallitus uskoo, että teemapuiston pitäisi auttaa juurruttamaan uutta isänmaallisuuden tunnetta Venäjän nuorisoon.


Ohjusjärjestelmän Buk-M1-2
laukaisualusta, jollaisesta
ammutulla
 ohjuksella
9M38M1 venäläiset
tai heidän kätyrinsä
- sama se - ampuivat 

17.7.2014 alas 
Malaysian
Airlinesin
Boeing

777:n

Entisen, vuonna 2007 83-vuotiaana kuolleen koko kansan rakastaman KGB:n päällikön Vladimir Kryuchkovin mukaan nimetyllä osastolla on tarkoitus opettaa, miten atk-koulutusjärjestelmät toimivat eri ohjusjärjestelmissä, laukaisualustoissa ja niistä laukaistavissa raketeissa sekä venäläisissä sinkojärjestelmissä. Näitä järjestelmiä käytetään Venäjän armeijan sekä venäläisiä aseita ostavien ulkomaisten armeijoiden kouluttamisessa.



Kryuchkov olisi – tietenkin, jos vielä eläisi – luultavasti sanonut, että vaikka koulutusjärjestelmät olivat esillä nyt vain osana avajaisfoorumia, hän kuitenkin toivoisi, että ne jäisivät pysyvästi puiston kävijöiden käyttöön ja oli hän erityisen innoissaan siitä, että lapset saisivat näin tällaista sotilasesikoulutusta. "Pojat ovat geneettisesti suuntautuneet sotilaiksi jo syntymästään", hän oli joskus sanonut.
Igla-ohjus



Vaikka olalta ilmaan ammuttavat Igla-ohjukset ovat todennäköisesti liian raskaita hyvin pienille lapsille, sellaiset pienemmät ohjukset sopivat varmaan kaikenikäisille lapsille. Kryuchkov lisäisi vielä - jos siis eläisi yhä: "Kaikki miehet, kaikenikäiset ovat isänmaan puolustajia ja heidän on oltava valmiina sotaan siitä huolimatta, tuleeko sotaa, vai eikö tule."



Vova-Lidia
(Kuva Patriot Parkin esitteestä)
Kun puheet oli pidetty, laulut laulettu, soitot soitettu ja nuotit pantu nippuun, Vladimir Putin poistui verhojen taakse ja tuokion päästä estradille astui kaikkien venäläisten ja muun maailman pikkutyttöjen roolimalli, venäläisten pikkupoikien märkä uni, ja jonka hameen alle pääsystä Venäjän miehet korkeinta sotilasjohtoa myöten haaveilevat - Vova-Lidia laulattamaan lapsilla ”Minä soitan harmonikkaa” -laulun hieman muunnelluin sanoin: 
”Helikopteri lentää, siinä kenraali saapuu, näyttää ilmaiseksi tankkeja. Hyvää syntymäpäivää Patriot Parkille toivottaa hän ja ampuu viisisataa ohjusta. Minä uhkaan maailmanrauhaa, länsimaat on kauhuissaan, voimme viettää militaripäivää jälleen huomenna.”



Tämä oli Ensio Oluen ihka oma suomennos englantilaisessa The Guardian -lehdessä olleesta artikkelista siihen juurikaan sitten juuri niin yhtään mitään omiaan joukkoon laittamatta, saatikka sitten lisäämättä. Mitä jos nyt johonkin paikkaan nyt ihan vähän vaan, mutta vain ihan vähän, ihan pienen hippusen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti