torstai 8. lokakuuta 2015

ISOJALKA




Kapteeninkadun R-kiska Kotkassa
Kävin tuossa eilissäpäivänä iltapäivän suussa Kapteeninkadun R-kioskilla ja huikkasin heti ovelta, että ”täältä minä taas kahden Clanipussin ostoon käyn kepein, lähes lentävin askelin pienillä sievillä jaloillani kuin leipälapioilla”. Itse asiassa askel minulla ei juuri enää lennä; askeleen pituus on itsestään pystyssä pysyvään kolmipistekävelykeppiini tukeutuen tuskin puolta kengän mittaa pitempi. Kengännumeroni on 43, joten askeleeni pituus on suunnilleen numero 43 jaettuna kahdella, eli noin 21,5 kengännumeroa. En siis ole mikään isojalka, jos en nyt vallan pienijalkakaan.



Oletko muuten koskaan tullut ajatelleeksi, että jalkateräsi on suunnilleen yhtä pitkä kuin kyynärvartesi – mittaa vaikka.

Isojalka ja Isojalan poikanen

Tuosta puolestaan muistui mieleen taannottainen uutinen, että eräs nainen oli metsäpolulla Amerikan Virginiassa kohdannut lastaan, poikastaan sylissään kantaneen äiti-isojalan. Ei siis päinvastoin, kuten Maailman valot -laulussa, jossa laulava lapsi raijaa sylissään nuorta äitiä ikkunan luo.


Veikko Tuomi väärinkäyttää seuraavassa laulussa tätä lasta.






Akkunan luo käy lapsi sylissään äiti nuori laulaen: ”Katsohan kuink' valot maailman sulle loistaa kutsuen. Niin lyhyt on pirtti pieni, lämpöinen...” , noinhan se laulu menee jotenkin.


Nyt Ensio Olut -setä jäsentää lauseen:

Lauseopin mukaisesti akkunan luo on tässä lauseessa adverbiaali – minne, mihin, lapsi on subjekti – tekijä – käy on tämän lauseen predikaattiverbi – teko, mitä lapsi tekee? Lapsi käy – laulaen on adverbi – miten lapsi käy? Lapsi käy laulaen – ja äiti nuori on tietenkin objekti – teon, tässä tapauksessa käymisen kohde.


Äiti nuori on saattanut – en sano, enkä väitä – jo lapsen saattamisessa alulle olla isän objekti, mutta voipa olla, että onkin ollut vallan toisin päin. Mene, tiedä näistä.


Mutta kuitenkin, kuten huomaamme, tässä laulussa selvästi väärinkäytetään lasta. Ja kaiken päälle lapsi on vielä pantu laulamaankin!


No tämä näistä lapsen tekemisistä ja tekemisestä sun muusta filosofiasta ja takaisin Isojalkoihin.


Tässä ei mennä köpöttele suinkaan Ensio
Olut, vaan Ensio Oluttakin karvaisempi otus;
saattaapa olla hyvinnii tämä nyt se Isojalka!


Isojalkoja eli Jetejä on jahdattu ja joskus jopa tavattu joka puolella Maapalloa. Mongoliassa niitä nimitetään nimellä Alma, Haisuapinana, Skunk apena se esiintyy huonon henkilökohtaisen hygieniansa vuoksi Floridassa, Isojalka eli Bigfoot on muun Pohjois-Amerikan vastine tälle haisulille, paitsi että Kanadan intiaanit käyttävät siitä nimeä Sasquatch. Orang-mawas eli Orang Mawas elelee Malesiassa, Pendek-mies eli Orang Pendek on Sumatralainen Jeti, Tjutjuna eli Chuchunya on Siperian lumimies, Yeren -nimisenä se asustelee Kiinan syrjäseuduilla ja Yowie puolestaan Australian takamailla. (lähde Wikipedia)


Nyt Lumimiesjahti on kepitetty pykälää suuremmalle vaihteelle, sillä Venäjän uutisten mukaan alueelta on saatu elävänä kiinni ihka aito Lumimies, Jeti; tämä Jeti vietiin saamiemme tietojen mukaan eläintarhaan ja sieltä myöhemmin tutkimuksiin.


Lähteiden mukaan kyseessä on yli kaksimetrinen otus, joka on vähän kuin ihminen, joka muistuttaa gorillaa ja kävelee kahdella jalalla.

Oliko otusta kiinniottamassa myös itse Vladimir Putin, sitä ei uutinen kerro, mutta tuntien venäläisen uutisoinnin, niin kohta Jetin varsinaisena selättäjänä toimi viimekädessä juuri Putin.

Vladimir "Tynkä"







Koska tuo nyt kiinni saatu Jeti on yli 165 cm pitkä – eli pitempi kuin Venäjän ”suurmies” ja yksinvaltias Vladimir ”Korotkaya”, Vladimir ”Tynkä” - sitä ei tulla tietenkään koskaan asettamaan Venäjällä julkisesti yleisön nähtäville.






Pitäisi tuo ihme-elukka toki näyttää edes ensimmäisen kauden porilaiselle kansanedustaja Laura Huhtasaarelle (PerSu), joka on kyseenalaistanut evoluutioteorian ja kirjoittanut: 


"Kehitysopin mukaan nytkin pitäisi olla kehitysvaiheessa olevia ‘puoli-apina-ihmisiä’ jossakin, ei kuitenkaan ole. Apinat syntyvät aina apinoina niin kuin kaikki muutkin lajit. Ihminen syntyy aina ihmisenä."

Laura Huhtasaari evoluution
ala-askelmilla

"Se nyt vaan on niin, että ihmiset eivät ole eläimiä, eikä eläimiä koskaan olleet. On ihan mahdoton teoria, että eläimistä tai eläimestä ajan saatossa tulisi ihminen."


"Ihminen syntyy aina ihmisenä. Maapallo on huikea, kaikella on tarkoituksensa luonnossa. Ei näin täydellistä ja järjestelmällisestä maailmaa synny ihan vahingossa luonnonoikkuna, kuten esim ihminen? Vaikka en uskoisi Jumalaan, en kyllä uskoisi Darwiniakaan."


Selkokielellä ja lyhyesti sanottuna tämä erityisopettajana ennen kansanedustajuuttaan toiminut Laura-tyttönen väittää, että joku uhvo-olento on kaiken elävän tänne kuusituhatta vuotta sitten vaan ihan tuosta valmiina viskannut, koska apinan – no siis sen "sieltä" – ei putkahtele milloin mitäkin. Tässä olisi nyt sellainen 'puoli-apina-ihminen', jollaista hän ei usko olevan.


Uskoisi nyt Laura
kehitysoppiin vaan.
Tässähän on uskonsisar Sarah
Palin - tunnetaan myös lempi-
nimellä "Alaskan Kellistäjä" -
kellistänyt Isojalan vallan
Jos Laura Huhtasaari uskoisi tällaisen ihmisenkaltaisen Jetin olemassaoloon – ja vaikka ei uskoisikaan – niin kaipa hän sitä ulkomaan ihmisenkaltaisena elukkana ihan vaan varmuuden vuoksi puolueensa linjan mukaisesti rotusyrjisi.


Se Suomen sisäpolitiikasta ja takaisin Isojalkoihin.


Huolellisten tutkimusten tuloksena on Ensio Olut saanut selville, että Isojalka on lihansyöjä. Pääasiallisena ravinnonlähteenään Pohjois-Amerikan Isojalat käyttivät, kuten mantereen ihmisalkuasukkaatkin, biisoneita, buffaloita ennen kuin Euroopasta tulleet valkonaamat teurastivat buffalot lähes sukupuuttoon halutessaan tuhota intiaanikulttuurit. Mitä Isojalat ovat syöneet biisoneiden ollessa lähes lopussa, sitä ei Ensio Olut tiedä, mutta nyt, kun biisoneita taas alkaa olla saatavilla, Isojalat ovat taas ryhtyneet syömään biisoneita. Tästä osoituksena Yellowstonen kansallispuistossa Old Faithful -geissiirin webkameralla kuvattu alla oleva kuvatallennos.

Pisin tässä tallennoksessa esiintyvä Isojalka on 10 jalkaa, eli kolme metriä pitkä.



Jos tuo ylläoleva kuvatallennos saattaakin olla totta, niin seuraavan videon totuuden mukaisuudesta ainakaan Ensio Olut ei voi mennä takuuseen.



Uskokoon ken tahtoo. Miä en ainakaa uso, usot siä?

1 kommentti:

  1. Onpa hieno esitys taas. Usko saa mitä tahtoo, tai olla uskomatta. Opettaja Lauraa ihmettelin aikani, mutta eihän hän taida itse mitään tietääkään. Lainailee vaan...

    VastaaPoista