perjantai 16. lokakuuta 2015

OLLI ORAVA JA HEPOKATTI-HEIKKI




Olli Orava
Olli Orava ahersi koko kuuman kesän remontoiden asuntoaan, parannellen sen lämmöneristystä muun muassa uusien ikkunoiden ja ulko-oven tiivisteet sekä korjaillen huonekalujaan sekä askarrellen uusia. Syksymmällä Olli Orava korjasi varastoihinsa talteen vuoden tehoviljellyn käpy- ja tammenterhosadon, keräsi ja kuivatti sammaleita pehmeäksi patjaksi vuoteeseensa ja valmisti naavasta lämpöisiä huopia, joiden suloisen lämpöön kääriytyä hyytävän kylminä talviöinä.


Pitkät jalat,
sukkanauhat
ja saumasukat!

Ah, nuoruus!
SUKKANAUHAT
TAKAISIN!
Hepokatti-Heikki katseli naureskellen Olli Oravan raatamista, että onpa hullua hommaa, tanssi huoletonna soitellen pikavippifirmalta lainaamillaan rahoilla ostamaansa mp3-soitintaan, syöden luomuruokaa suoraan luonnosta poimen ja jallitti huomisesta huolta vailla pitkäjalkaisia heinäsirkkatyttöjä – milloin ei ollut maantiellä poikittain kaivelemassa haravalla hampaitaan – koko pitkän kauniin kesän.


mp3 soitin
Tuli marraskuu, syyssateet ja syksyn myrskyt. Olli Orava kääri naavahuovan hartioilleen ja istuutui mukavaan nojatuoliinsa asuntonsa kotoisassa lämmössä. Hepokatti-Heikki sen sijaan seisoi märkänä viluissaan ja nälissään pelastusarmeijan leipäjonossa. mp3-soittimen oli vienyt ulosottimies, eikä Hepokatti-Heikillä ollut kattoakaan päänsä päälle.


Jouluun mennessä Hepokatti-Heikki oli jo kuollut nälkään ja viluun sekä tauteihin, kun taas Olli Orava sai nautiskella ahkeran työnsä tuloksista pirttinsä kotoisassa lämmössä koko pitkän talven syöden talteenkeräämäänsä tehoviljeltyä runsasta syksyn satoa.


Sen pituinen se.





Näinhän sadussa kerrotaan, mutta todellisuus on vallan toinen.
Hepokatti-Heikki nurin
Kukkahattutäti


Jo lokakuun lopulla Kukkahattutäti yhytti nälästä kärsivän ja vilusta värisevän, polkupyörällä kaatuneen, kylmän kangistaman Hepokatti-Heikin, kutsui kokoon lehdistötilaisuuden, jossa vaati saada tietää, miksi Olli Orava sai lekotella koko talven lämpimässä tuvassaan syöden ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, kun taas toisten vähemmän onnekkaiden, kuten tämä Hepokatti-Heikki, täytyi samaan aikaan kärsiä ulkosalla vailla vakituista asuntoa vilua ja nälkää.


Hepokatti-Heikki
lokakuisella
penkillä ankeassa
kaupunkimiljöössä
YLE TV 1:n MOT-ohjelma näytti seuraavana maanantaina ajankohtaisraportin, jossa näytettiin ensin vilusta värisevää Hepokatti-Heikkiä lokakuisella penkillä ankeassa kaupunkimiljöössä ja leikattiin sitten näyttelijään, joka studiossa näytteli Olli Oravaa mukavan lämpimässä kodissaan täyteen katetun ruokapöydän ääressä.


Sosiaalinen media tarttui heti aiheeseen ja pian jo ainakin facebookissa toitotettiin ihmisille, että heidän pitäisi hävetä sitä, että miten maassa saattaakin olla tällaista Olli Oravan kaltaista yletöntä vaurautta, kun taas tämä köyhä Hepokatti-Heikki saa samaan aikaan kärsiä omatta syyttään niin kovin paljon.


Anna-Kaisa Pekonen,
Aku Hirviniemen
sisko
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen kysyi Eduskunnan kyselytunnilla, että mitä hallitus aikoo tehdä, etteivät Olli Oravan kaltaiset rikkaat öykkärit saisi repiä omaisuuttaan hepokatti-heikkien selkänahasta, ja vaati välitöntä pakkoveroa kaikille olli oraville, jolla pannaan heidät maksamaan, jotta valtio voi puolestaan maksaa "oikeudenmukaisen osuuden" näille hepokatti-heikkiparoille.


Rivitalo
Sosiaalisen median lietsoman ”kansan mielipiteen” painostamana hallitus toi pikaisesti Eduskunnan käsiteltäväksi hepokatti-heikkien sosiaalisen ja taloudellisen syrjinnän kieltävän lain, Eduskunta hyväksyi lain äänin 96 – 64, poissa 6, loput tyhjää; laki astui taannehtivasti voimaan toukokuun alusta. Olli Oravan verot arvioitiin uudelleen, hänet vietiin oikeuteen ja hän sai sakot Hepokatti-Heikin palkkaamatta jättämisestä kotiinsa menneen kesän aikana tehtyihin rakennustöihin. Lisäksi Olli Orava tuomittiin maksamaan 20 päiväsakkoa törkeästä panettelusta, koska Olli Orava väitti oikeudelle, että Hepokatti-Heikki on laiska työnvieroksuja, joka ei haluakaan tehdä työtä. Hepokatti-Heikki sai kaupungilta sosiaalisin perustein asunnoksi rivitalohuoneiston ja hän sai noutaa tarpeen mukaan kaupungin sosiaalitoimistosta talveksi taksiseteleitä, ettei hänen tarvitsisi loikkia pikkukengissään kaupungin loskaisilla kaduilla.


Kissimirrinuket
Pussycat dolls
Pääosa Olli Oravan ruokavaroista määrättiin takavarikoitavaksi ja jaettavaksi paremmin tarvitseville yhteiskunnan jäsenille, tässä tapauksessa hepokatti-heikeille. Olli Oravalla ei ollut rahaa ostaa kunnon ruokaa maksettuaan sakot, joten hänen oli vaan pärjättävä miten kuten. Olli Oravan oli kaiken päälle vielä ryhdyttävä säästämään ja pihisteltävä ihan kaikessa pystyäkseen aloittamaan uuden kodin rakentamisen, koska ulosottimies takavarikoi hänen vanhan kotinsa seuraavana vuonna maksuun tulevien mätkyverojen vakuudeksi. Olli Oravan koti ei suinkaan jäänyt kylmilleen, vaan siihen perustettiin väliaikainen vastaanottokeskus Ruotsin kautta maahan tuleville turvapaikanhakijakissoille, jotka olivat joutuneet jättämään kotimaansa kapinaan nousseiden hiirten väkivalvaltaisten hyökkäysten vuoksi.


Rajalla oli pakolaiskissoja vastassa joukko rakkikoiria, joiden oli ollut, ehtiäkseen rajalle pakolaiskissojen vastaisen mielenilmaisuun keskeytettävä tuottoisa mummonkääntökeikkansa.


Kohta saavuttuaan maahan kissat osoittivat mieltään poliisiaseman edessä, koska heille oli tarjottu aamiaiseksi kouluruokaa, joka ei kelpaa kissojen ravinnoksi, joten sitä pitäisi syöttää vain koirille.
Oravanruokaa


Maaliskuun lopulla A-studion ajankohtaisohjelmassa ravitsemusasiantuntija kertoi, että Hepokatti-Heikillä oli jäljellä niin vähän oravanruokaa, että se nipin napin riittää vasta kuukauden päästä saapuvaan kevääseen, joten asiantuntijan mielestä kaupungin sosiaalitoimen on toimitettava hänelle lisää ruokaa aivan välittömästi. Kaupungin Hepokatti-Heikille osoittama asunto oli puolestaan ohjelman käyttämän sosiaalisen asumisen asiantuntijan tietämän mukaan suorastaan murenemassa Hepokatti-Heikin ympäriltä, koska kaupunki oli törkeästi laiminlyönyt sen ylläpidon. Hepokatti-Heikki on sosiaalisen asumisen asiantuntijan mukaan tämän johdosta sortunut huumeiden, nimen omaan hepon käyttäjäksi. Kaupungin rahatoimi puolestaan väitti, että valtion rahoitus oli aivan riittämätön näiden kaiken maailman hepokattien huumeidenkorvaushoidon kustannusten kattamiseksi.
A-klinikkasäätiö


Kissat hakivat valtiolta tuomioistuimessa korvausta turvapaikkahakemusten hitaasta käsittelystä. Hepokatti-Heikki tuli pidätetyksi puukotettuaan apteekkimurron yhteydessä vanhaa koiraa. Hepokatti-Heikki sai vankeustuomion, mutta hän pääsi ehdolliseen vapauteen oikeudenkäynnin jälkeen välittömästi, koska hän on ollut pidätettynä jo muutaman viikon ajan. Hepokatti-Heikki ohjattiin A-klinikkasäätiön ohjaamaan avohoitoon.


Koivulan Siwa, Kotka
Muutaman viikon päästä ehdonalaiseen pääsystään Hepokatti-Heikki tappoi puukolla Siwan ryöstöyrityksen yhteydessä aivan sivullisen kaupassa asiakkaana olleen marsun.


Maan hallitus osoitti lisäbudjetissa 10 miljoonaa € huumausainerikoksia tutkivan tutkintalautakunnan perustamiseen. Hieman lisää rahaa budjetoitiin myös hepokatti-heikkien päihdekuntoutuksesta aiheutuviin kuluihin.


Hallitus kehui aloittamiaan turvapaikanhakijakissojen kotouttamistoimia ja pakolaiskissojen rikastuttavan maan monikulttuurista monimuotoisuutta. Koirat puolestaan kritisoivat hallitusta hallituksen liian vähäisistä kissojen kotiuttamistoimista.


Hepokatti-Heikki kuoli huumeiden yliannostukseen ja tavanomaiset sosiaalisen median käyttäjät sekä lehdistö syyttivät hallitusta ilmeisestä epäonnistumisesta Hepokatti-Heikin kuntouttamisessa sekä puuttumattomuudesta huumeiden käytön perussyihin ja epätoivosta aiheutuneen Hepokatti-Heikin sosiaalisen epätasa-arvoutumisen ja erityisesti Hepokatti-Heikin traumaattisesta vankilakokemuksesta. Kirjoittajat vaativat hallituksen välitöntä eroa.
Simba Leijonakuningas


Kissoille maksettiin miljoona euroa kullekin, koska heidän oikeuksiaan oli loukattu jättämällä ilmoittamatta, että Suomessakin on hiiriä. Muutoksenhaussa korvaukset kaksinkertaistuivat, koska joku suomalainen professori oli asettanut kissojen uskonnon perusteet kyseenalaisiksi julkeamalla televisiossa väittää, että Simba Leijonakuningas ei suinkaan ole todellinen, vaan vallan ihan vaan kuvitteellinen hahmo.


Hallitus vaati Eduskuntaa säätämään pakkolain, jolla Olli Oravan, koirien, Kukkahattutädin ja muidenkin veronmaksajien oli maksettava ainakin kaksi prosenttiyksikköä lisää väliaikaista polttoainelisäveroa kolmen vuoden ajan kissojen maahanmuuton aiheuttamien lisäkulujen kattamiseen. Alkoholiveroja korotettiin pysyvästi lain ja järjestyksenpidon kustannusten kattamiseksi ja kansalle kerrottiin, että kaikki joutuvat valtion kassavajeen kattamiseksi työskentelemään jatkossa ainakin 70 vuotiaiksi.
Eckerö Line



Laivaliikenne Helsingin ja Tallinnan välillä ruuhkautui alkoholiveron korotuksen seurauksena niin, että sekä Tallink että Eckerö Line päättivät aloittaa päiväristeilyt väljemmillä vesillä välillä Kotka – Sillamäe.


Näin se oikeasti meni.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti