maanantai 12. lokakuuta 2015

ISIS




Akropolis
ISIS-terroristijärjestön johtajat ovat katselleet silmät tillillään innosta kiiluen Kreikan antiikin aikaisia ja tätäkin vanhempia raunioita.

Kreikka on – kuten tiedettyä – ollut jo pitkään melkoisissa talousvaikeuksissa.

Kreikan oliiviöljyn liukastama jalka on ollut livetä Euroopan talous- ja rahaliiton eli EMU:n, sekä yhteisvaluutta Euron ovesta ulos Kreikan pyrkiessä laiminlyömään velkansa Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle.




Knossoksen palatsin
rauniot Kreetalla
ISIS on ilmoittanut olevansa halukas saamaan jalansijan maailman oliiviöljymarkkinoilta ja sanoo olevansa valmis neuvottelemaan Kreikan hallituksen ja "Troikan", eli Kansainvälisen valuuttarahaston, Euroopan keskuspankin ja EU-komission kanssa maan nostamiseksi ylös talosvaikeuksien suosta maksamalla Kreikan valtionvelat kerralla pois.  

Delfoi
Vastineeksi ISIS ei vaadi muuta – Kreikan oliiviöljytuotannon haltuunsaannin lisäksi – kuin vapaan pääsyn Kreikan maaperällä sijaitseville muinaisille raunioille, kuten esimerkiksi Akropoliin kukkulalle, Delfoin temppelialueelle ja Knossoksen palatsin raunioille Kreetalla, Ateenan kansalliseen arkeologiseen museoon sekä muihin museoihin, joissa on esillä antiikin ajan patsaita ja muita aarteita. 
Vanha antiikin aikainen
kädetön jumalatar


Ensio Olut kyseli maanantaina Saksan liittokansleri Andrea Merkelin kantaa tähän – miten sen nyt sanoisi – sanokaamme tässä nyt vain, että hieman outoon velkajärjestelyyn. Andrea kertoi asian olleen hänen, IMF:n EKP:n ja euroryhmän puheenjohtajan Jeroen Dijsselbloemin, sekä lisäksi hänen ja Ranskan presidentin François Hollanden kahden kesken käymissä keskusteluissa esillä, mutta Kreikan lainojen takaisinmaksujärjestelyistä sovitaan lopullisesti vasta seuraavana viikonloppuna.


"On hieman liian aikaista sanoa lopputuloksista juuta ei jaata, mutta sen verran voin kertoa, että alustava sopimus on keskinäisissä keskusteluissamme epävirallisesti saavutettu, mutta terroristiryhmänä tunnettu ISIS on nyt tuonut esille erittäin mielenkiintoisen Kreikan koko valtionvelkaa koskevan liiketoimintasuunnitelman, joka saattaa osoittautua win-win -sopimukseksi kaikille tässä vakavassa taloudellisessa tilanteessa osapuolina oleville. Olemme ymmärrettävästi hyvin innoissamme, mutta samalla hyvin levottomia. Mutta tässä vaiheessa olemme valmiita etenemään neuvotteluprosessissa niin hyvin kuin tämän hullun, mutta raakaöljyn ja muinaisaarteiden salakaupalla rikastuneen paskiaisjoukon kanssa vain voimme.”
Tähän olisi tietysti ollut asiallista laittaa
esim. Andrea Merkelin kuva, mutta
laitetaanpa tähän nyt kuitenkin
Vanessa Hudgensin kuva,
vaikka se ei liity tähän
tarinaan millään
tavalla

”Huolissamme”, Andrea jatkoi, ”olemme siksi, että ISIS laittaa tässä – kuten meillä Saksassa sanotaan – ”kukkaruukun Euroopan ikkunalaudalle”. Mutta, kun kyselimme jokapäiväisen arjen keskellä eläviltä kreikkalaisilta, jotka asuvat sen Euroopan ikkunan alla, useimmat sanoivat, että oli sitten terroristijärjestö tai mikä, niin se on heille yks hevonvitun hailee.”

"Ja miksi vitussa ei – miksi ei tässä vaiheessa?", sanoi erittäin kyrpiintynyt ja lopen kyllästynyt ateenalainen veronmaksaja Elafriá Forologoúmenou Ensio Oluelle erikseen kuultuna seistessään verotoimiston edessä hyvin pitkässä jonossa hyvin kuumana päivänä kädessään nippu tositteita, jotka saattaisivat joissain tapauksissa antaa hänelle hieman vähennyksiä hänen erittäin raskaista vuotuista veroistaan. "En todellakaan jaksa enää enempää. Minä olen niin suuri aasi, ja niin on myös suurin osa maanmiehistäni, että olemme valtiovallan mielestä sen verran varoissamme, että pystymme maksaaksamaan veroja, mutta kuitenkin niin köyhiä, ettei politiikkojen tarvitse kuunnella meitä! 

Me tavalliset kreikkalaiset olemme melko valmiita henkilökohtaisesti pommittamaan paskaksi koko muun Euroopan ja varsinkin sen vitun Suomen siinä joukossa! Joten, jos ne hullut ISIS-kusipäät haluavat tulla tänne ja maksaa meidän velkamme, se meille kaikille aaseille parempi niin! Ja lisäksi vielä, minun aasini on hyvin, hyvin sairas, eikä minulla ole rahaa viedä sitä konitohtorille; täytynee se syksyllä lahdata vaan itse ja laittaa lihat tiinuun suolaan Jouluksi. Niin, sitten yksi juttu vielä, nyt on liikkeellä pomminvarma huhu, että ISIS aikoo antaa jokaiselle kreikkalaiselle perheelle vallan ilmaiseksi ihkauuden aasin! Ja se jos mikä olisi todella lottovoitto minulle, minun muijalleni ja meidän neljälletoista lapsellemme!”
Aasi


Ilman minkäänlaisia ennakkoasenteita kaikkiin järjestöihin suhtautuva havannoitsija Ensio Olut ei pystynyt – sitkeistä yrityksistä huolimatta – tähän hätään tavoittamaan ISIS:ksen ylintä johtoa kommentoimaan asiaa, koska Ensio Olut ei pystynyt saamaan selville yhdenkään niistä pääperserei'istä prepaid kännykkänumeroa. Mutta terroristien johtajia lähellä olevat persereiät sanoivat, että terroristijärjestön kaikkein terävimmässä päässä kaikki ovat erittäin innoissaan saadessaan käsiinsä himoitut Kreikan lomasaaret, sekä saadessaan käyttöönsä suuren määrän oliiviöljyä strategisiin tarpeisiinsa, koska oliiviöljyn tiedetään polttavan sytytettynä niin sitten niin maan perkeleesti - joten oliiviöljy on päätöksenteossa hyvin tehokas houkutin - samoin kuin, että oliiviöljy on erittäin halpaa salaatinkastikkeen korviketta tunnetusti pihille terroristiorganisaation johdolle.
Ateenan kansallinen arkeologinen museo
Lisäksi ISIS:kseltä on loppumassa Lähi-Idän maissa vanhat rauniot, joten jostain on hankittava lisää räjäytettävää – ja mistäpä niitä vanhoja raunioita löytyisi enemmän ja parempikuntoisia kuin juuri Kreikasta ja Kreikan saarilta! Ja myös melkein kaikki patsaatkin on jo säretty ja muinaiset aarteet varastettu ja myyty amerikkalaisille keräiljöille mustassapörssissä. Kreikassa muinaisia patsaita ja antiikin aarteita kyllä riittää.

Sitten taas takaisin Ateenaan ja loputtomaan veroja maksavaan aasijonoon, joka ei ollut edennyt sitten viimenäkemän polttavan kuuman Hellaan kesänauringon alla niin metrin metriä.

Jonossa tietenkin yhä ollut Elafriá Forologoúmenou kertoi Ensio Oluelle innoissaan, että ihmiset hänen ympärillään kohisivat kovin tuosta edellä mainitusta ISIS-ja-aasi -uutisesta.

"Tämä nainen tässä edessäni sanoo, että hän on kuullut, että sen ilmaisen ISIS-aasin mukana tulee myös ilmainen turbaani! Mutta ... tästä on jonkin verran ristiriitaista tietoa ilmassa, koska kukaan täällä ei tunnu olevan aivan varma, kumpi tulee ensin, turbaani vai aasi?"

Tähän loppuviimeksi vielä metsästysuutinen Ameriikan synkeiden erämaiden viimeisten tutkimattomien korpimaiden läpitunkemattomilta metsästysmailta.


Ameriikan sorsanpyytäjä


Daytona Duck Hunters Association, Daytonan Sorsanmetsästäjät ry, on soveltanut urheilukalastuksesta tutun ”catch & release”, ”pyydystä-ja-päästä” -kalakannan suojelumenetelmästä tutun tavan urheilusorsastukseen. Urheilusorsastaja Robert ”Billy the Duck”, ”Sorsa-Billy” Poacher kertoo:

”Me Daytonan sorsanmetsästäjät ammumme sorsan lentohon, otamme saaliista ja saalistajasta valokuvan ja sitten heitämme vastuullisina sorsastajina sorsan takaisin ilmaan, sillä ilma on lintujen - siis sorsankin koti; näin turvaamme alueen sorsakannan säilymisen, ja meillä riittää sorsia ammuttavaksi taas seuraavana syksynä.”

No niin, no...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti