tiistai 10. syyskuuta 2013

LENININ NENÄ



"Ensio Olut"-blogin lukijakäyrä
8.9.2013
Sunnuntaina 8.9.2013 ilmestyi päiväaikaan välillä n. klo 11 – 17 – jolloin Amerikoissa lienee yö – Ensio Oluen blogger-lukijatilastokäyrään eriskummallinen piikki; lukijamäärä Yhdysvalloista ylitti noin nelinkertaisesti suomalaisen lukijamäärän.

Muissa tilastoissa – mm. Fedjit Liven tilastossa – näkyvät vain ne tavalliset kolme USA:ssa asuvaa suomenkielenlukutaitoista. Hekin ovat viivähtäneet tässä blogissa vain sen aikaa, mikä menee viimeisimmän Ensio Oluen lukemiseen.

Tämä lukijapiikin ilmestyminen on varsin kummallista, koska amerikkalalaiset ovat keskimäärin kielitaidotonta porukkaa, joka osaa lukea – siis se osa, joka yleensä osaa lukea – vain Ameriikan kieltä ja ehkä tavata Ameriikan aapisesta vähän espanjoolaa.


Sivun katselut maittain


Kohde
Sivun katselut
Yhdysvallat
482
Suomi
132
Serbia
3
Venäjä
2
Belgia
1
                                                               Maakohtaiset lukijaluvut 8.9.2013

Ensio Olut on kirjoitettu aina, joka kerta, ja pelkästään suomenkielellä; mitä vähän – mutta aivan vallan vaan harvoin on ihan vaan huumorimielessä, ei Ensio Oluen ylivertaisella kielitaidolla elvistelläkseen – laitettu joskus hieman, ihan pikkiriikkisen ulkomaankieltä joukkoon!

Ensio Oluen mystinen
kasvoton kirjoittaja
Näihin Utahissa sijaitseviin NSA:n mahtaviin
varastohalleihin lienee sijoitettu myös
USA:n esiinurkkimat "Ensio Oluet"
Ensio Oluen kasvoton, tämä vallan mystinen kirjoittaja – jota kukaan ei siis tunne, eikä kirjoittajaksi epäile – epäilee, että ainakin USA:n tämä NSA, eli National Security Agency, suomeksi Kansallinen turvallisuusvirasto, epäilee tuon ”Ensio Olut” -blogin kasvottoman, vallan mystisen kirjoittajan – jota kukaan ei siis tunne, eikä kirjoittajaksi siten myöskään epäile – epäilee, ”Ensio Oluen” olevan Syyrian presidentin Bašar al-Assadin kätyrin, tai vallan kansainvälisen terroristijärjestön , esimerkiksi Al-Qaidan (suom. Päämaja) jäsenen, tai vähintään hieman epäilyttävän ulkomaan salaisen agentin 00 ja joku numero 1 – 10 siihen perään, salanimi, joka viestittää liittolaisilleen salasanoin ja pilkkakirjoituksin. Ensio Oluthan mainitsi edellisessä blogikirjoituksessa USA:n presidentin Syyria-yhteydessä vallan!

Englannin GCHQ (Government Communications Headquarters, suomeksi Valtiohallinnon viestintäyksikön pääkonttori)  osaa peittää jälkensä paremmin, tai sitten engelsmanneja ei vaan yksinkertaisesti voisi kiinnostaa vähempää.

USA:n presidentti Barack Obama ja
ulkoministeri John Kerry


Mutta ans’ kattoo, mitä tapahtuu, kun ihan ilman pirruuttani laitan tähän väliin USA:n presidentti Barack Obaman, ja että oikein kuvan kanssa; joko alkaa taas lukukinkerit Amerikan maalla! Häh-häh-hää, siitäpä saitte, kyylät!





Niskanen
Englantialaisten turvallisuuspalvelulla varmaan menee kaikki aika uhkaillessa aseella omaa Buckinghamin palatsin puutarhassa lenkillä olevaa prinssi Wiljamiaan, kun eivät tunnistaneet sitä naamasta. Puhumattakaan, että olisivat tunteneet sitä niskasta.

Vai saattoihan se olla, että ne eivät tunnistaneet prinssi Kaljamia, joka saattoi olla lenkkimakkaraa siellä grillaamassa.



No se tästä vakoilujutusta.

Cecilia Giménez
Kuten varmaan vallan hyvin muistatte, Borjan kaupungissa Espanjassa 82-vuotias leskirouva Cecilia Giménez entisöi seurakunnan vähiä rahavaroja säästääkseen ”Ecce Homo” (suom. ”Tässä on ihminen”) –nimellä tunnetun yli sata vuotta sitten Elías García Martínez’in maalaaman  Jeesus-freskon.



Fiona Govan
The Telepgraf-lehden kirjeenvaihtaja Fiona Govan uutisoi asiasta joulukuussa 2012 seuraavasti:

(Lainaus alkaa)
82-vuotias leski saavutti maailmanlaajuista kuuluisuutta viime kesänä, kun hän tarttui pensseliin ja yritti siistiä paikallisen, lähellä Zaragozaa sijaitsevan Borjan kaupungin seurakunnan satavuotisen Kristus-freskon - tuhoisin seurauksin.

Epäilemättä taideteoksen Kristuksen kuvan orjantappurakruunu oli kipeästi korjauksen tarpeessa. Kosteus-ja suolajäänteet olivat aiheuttaneet paljon tuhoa vuosien varrella ja maali oli hilseillyt.
"Ecce Homo"               "Tässä on ihminen"


Paikallinen taiteen säilyttämisestä vastaava säätiö oli hankkimassa ammattitaitoisia restauroijia kukkulalla kaupungin laitamalla sijaitsevaan Santuario de Misericordia –kirkkoon.

Rouva Giménez ehti ennen heitä ja hänen amatöörin siveltimenvetonsa muuttivat seesteisen alkuperäisen Elías García Martínez’in seinämaalauksen joksikin, joka muistuttaa karvaista apinaa, jolla on tahra suuna.


Maalaus muuttui kuin salamavalon välähdyksessä yhdessä yössä. Kuvien leviäminen epäasianmukaisesti suoritetusta restauroinnista sosiaalisten verkostojen sivustoilla on poikinut miljoonia vitsejä.”
(Lainaus päättyy)

Kaikki on kääntynyt kuitenkin Borjan kaupungissa parhain päin. Yli 40.000 turistia on maksanut nähdäkseen "pilatun" maalauksen. Asukkaita pienessä Borjan kaupungissa on vain 5.000.

Noin euron hintaisista pääsymaksuista ja muista lahjoituksista on kertynyt yli 49.000 euroa kirkon hyväntekeväisyyteen.
Ecce Homo -T-paita





Freskon "entisöineelle" Cecilia Giménezi’lle on tarjottu nyt markkinointisopimusta, jotta tämän  uudenmallisen Jeesuksen kasvot voitaisiin painattaa t-paitoihin, postikortteihin kännykänkuoriin ja ties mihin. Tuotot jaettaisiin tämän itetaiteilijan ja kirkon hyväntekeväisyyden kesken.



Kaiken maailman irvileuat ja koirankuonolaiset ovat nyttemmin ottaneet vaarin leskirouva Cecilia Giménez’in antamasta esimerkistä ja menneet ”entisöimään” maailmankuuluja taideteoksia.

"Entisöity" Viimenen Ehtoollinen

Esimerkkeinä mainittakoon Leonardo da Vincin Santa Maria delle Grazien kirkon ruokasalissa Milanossa sijaitseva maalaus La Ultima Cena (Viimeinen Ehtoollinen) ja Pariisissa Louvren taidemuseon seinällä riippuva korvaamattoman arvokas Mona Lisa on menty sotkemaan!
Mona Lisa nyt!

"Entisöity" Rio de Janeiron
Kristus-patsas


Niin kuin tämäkään vielä olisi näille helkkarin koijareille ja hunsvoteille riittänyt; ovatpa panneet uusiksi Rio de Janeiron maailmankulun maamerkin, Kristus-patsaan naamankin!




Ensio Olut, joka ei tunnetusti arvosta tällaista pelleilyä taiteen kanssa eikä hyväksy moista irvimistä ja sanookin näille kunnottomille klovneille ykskantaan: "Hyi pellet, hyi hävetkää!"



V.I. Lenin ja Ensio Oluen
korjaama nenä
Sen sijaan, että olisi mennyt pilaamaan korkeataiteellisia taideteoksia, Ensio Olut – huomattuaan, että Kotkan Pohjoispuistossa kököttävän Lenin-patsaan nenä ei ole sellainen, kuin sen kuuluisi olla – veisti kyseiselle patsaalle kunnollisen nenän!

Nyt sitten on syytä Lenin-patsaan eheytyksen myötä lopettaa spekulointi eteläiseen Kymenlaaksoon kuntaliitoksilla syntyvän uuden kaupungin nimestä. 


Uuden kaupungin luontevin ja tutulta kalskahtava nimi tulee olemaan  - no tietysti - tuo itäiseltä naapuriltamme vapaaksi jäänyt Leningrad!

Noista taiteen pelleluomuksista tuli mieleen eräs takuuvarmoista lähteistä kuultu tositarina takavuosikymmeniltä:


Koska Ensio Oluella ei ollut
nyt käsillä kuvaa nuoresta
Olli-pellestä, tässä
sen tilalla on kuva
nakupellestä

Ensio Oluen hyvä kaveri Olli Vaara – tätänykyä jo myös eläkevaari, kuten Ensio Olutkin – oli ennen muinoin -60-luvulla ollut oppilaana sirkuskoulussa klovnerian opintosuunnalla.

Olli Vaara on iän kaiken ollut tunnettu aamu-unisuudestaan. Niinpä Olli Vaaran äiti Elli Vaara joutui lähes jokaisena kouluaamuna herättelemään poikaansa vielä puurolautasen ääressäkin:

”Herää nyt poikani Olli Vaara, herää ja syö aamupuurosi! 

Sitten reppi pykälään ja kipi-kipi kouluun siitä pelleilemään!”




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti