maanantai 28. toukokuuta 2012

EUROOPAN UNIONI JA AVIORIKOS




Suomen pysyvä edeustusto
Euroopan Unionissa
Brysselissä
Rouva Pirjo Olut on paljon kotimaastaan poissa olemaan joutuva virkanainen, meri- ja maaliikenteen erityisasiantuntija Suomen pysyvässä edustustossa Euroopan Unionissa Brysselissä.

Rouva Pirjo Olut oli alkanut epäillä, että hänen miehensä Ensio Olut pettää häntä hänen ollessaan viran hoidon takia niin paljon poissa kotoa.

Rouva Pirjo Oluen epäilyt vain vahvistuivat, kun hän yritti moneen kertaan soittaa Ensio Oluen kännykkään, ja kun siihen ei vastattu, etsi kesken kiireisen, raskaan kokouspäivän käsiinsä lankapuhelimen ja soitti, kun ei muistanut kotinumeroaan, ensin numerotiedusteluun, ja luetteli miehensä nimen kirjain kirjaimelta, koska ranskankieliset ovat siinä suhteessa kummallisia, etteivät ymmärrä selvää suomea. 

   Belgialainen numerotiedustelu löysi Suomesta kotvan eri lähteistä etsittyään vain yhden lankapuhelinnumeron haulla "Ensio Olut, Kotka, Finland".
Le Soir

Rouva Pirjo Olut kirjoitti numeron paikallisen ranskankielisen ”Le Soir” –sanomalehden kulmaan, ja soitti sitten ylöskirjaamaansa lankanumeroon. Siellä vastasi puhelimeen nainen, jota Pirjo Olut ei tunnistanut.

-     Haloo, Riitta puhelimessa, kuului hieman epävarma vastaus langan toisesta päästä.

-     Kuka ihmeen ”Riitta” siellä on puhelimessa, rouva Pirjo Olut tiedusteli tiukkaan sävyyn.

Kotiapulainen Riitta
Jokuvainen
-     Riitta Jokuvainen, kotiapulainen, nainen langan toisessa päässä vastasi.

-     Mutta kun meillä ei ole kotiapulaista, rouva Pirjo Olut sanoi ääni kireänä.

-     Talon isäntä palkkasi minut eilen aamulla, kotiapulainen vastasi.

-     Ja missä tämä ”talon isäntä” nyt on, rouva Pirjo Olut ivaa äänessään.

-     Makuuhuoneessa, sängyssä nuoren naisen kanssa; talon isäntä sanoi, että nainen on hänen nuorikkonsa, vastavihitty vaimonsa.

-     Voi herssimunleidi sentään, ja anna mun kaikki kestää, vai niin se pukki sanoi! Minä olen Pirjo Olut, olen hänen vaimonsa, olen ollut jo kaksitoista vuotta, tiedä se!

-     Niin sanoi. Mutta mistä minä…

-     Haluatko tienata 50.000 euroa, rouva Pirjo Olut kysyi kotiapulaiselta hyvin rauhallisella, lähes jäätävällä äänellä.

-     Kyllä, kaikin mokomin. Mitä minun pitää tehdä ansaitakseni tuon rahasumman, kotiapulainen vastasi.

.22 kaliberin Walther PPK
-     Puhelinpöydän lukitussa laatikossa on .22 kaliberin Walher PPK-pistooli, josta numerot on viilattu pois, ja ammuslipas; laatikon avain on siinä pöydän yläpuolella taulun takana. Avaa laatikko, lataa ase, mene makuuhuoneeseen ja ammu se huoripukki ja se kalkkuna, jonka kanssa se siellä vehtaa, rouva Pirjo Olut ilmoitti tylysti.

Rouva Pirjo Olut kuuli, kuinka kotiapulainen avasi puhelinpöydän laatikon ja latasi aseen. Sitten kuului askelia ja kaksi pistoolin laukausta. Kohta kotiapulainen palasi puhelimeen ja kysyi:

-     Mitä minä teen ruumiille?

-     Heitä ruumiit pihan uima-altaaseen, ja hautaa ase ruusupenkkiin, rouva Pirjo Olut käski.

Kotiapulainen laski luurin pöydälle, seurasi taas tauko ja kuului askelia. Kotiapulainen palasi puhelimeen:

-     Mutta rouva, kun tässä talossa ei ole pihalla uima-allasta, eikä ruusupenkkiäkään, pelkkää asfalttia vaan; tämä on kerrostalo.
Lankapuhelin

-     Onhan tämä numero nyt varmasti +358 5 845 7638?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti