maanantai 21. toukokuuta 2012

ENSIO OLUT SYYTTÄÄ JOSTAIN JOTAKUTA, MUTTA KETÄ, JA MISTÄ?



 

Ensio Olut ei yleensä osoita syyttävän sormella ketään, eikä syytä mitään mistään, mutta koska toisetkin, niin miks’ei myös Ensio Olut.


Syyttävän sormi

Iltalehden verkkoversiossa oli alle merkittynä päivänä seuraava uutinen:

 

”Rikolliset syyttivät rötöksistään Lauri Tähkää”

Maanantai 21.5.2012 klo 08.52
”Viikko sitten maanantaina Jämsän käräjäoikeudessa kuultiin erikoinen selitys sille, miksi kaksi miestä päätyi rikollisille teille.
Kaksi virolaismiestä perusteli mökkivarkauksiaan sillä, etteivät ehtineet Himoksella viime joulukuun 3. päivänä esiintyneen laulaja Lauri Tähkän keikalle ajoissa. Kun miehet ehtivät paikalle, keikka oli jo päättynyt.
Pettymyksen tunteensa he päättivät purkaa mökkivarkauksiin. Miehet kävivät leirintäalueella yöpyneiden konserttivieraiden mökeissä. Kolmen mökin ovet olivat auki, ja miehet veivät syyttäjän arvion mukaan 6 000 euron edestä muun muassa kännyköitä, vaatteita, elektroniikkaa sekä alkoholia.
Varkaus selvisi vasta huhtikuussa, kun miehet jäivät muun jutun tutkinnan yhteydessä kiinni Helsingissä. Miehet tuomittiin Jämsän käräjäoikeudessa 1,5 kuukauden tutkintavankeuden jälkeen 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Asiasta uutisoi Jämsän Seutu.
Tähkä itse kommentoi uutista Facebook-sivuillaan.
– Hyvät Ystävät! Toivomme hartaasi koko Revohkan voimin, että tulette ajoissa keikoillemme! T: Tähkä Revohka & Teknikot.”

 

Rukiin tähkiä

Niille, jotka eivät tiedä, kuka tämä Lauri Tähkä on, kerrottakoon, että hän on pohjanmaan murteella laulava laulaja, jonka nimi on Jarkko Tapani Suo (Ensio Olut katsoi tämän Wikipediasta; ei muuten olisi tietänyt). Erityisesti keski-ikäiset naiset tykkäävät tästä Jarkko Tapani Suosta. Ensio Olut ei tykkää, mutta ei syytä siitä Lauri Tähkää, vaan nuottikorvaansa.

 

Lähes vallan yli ymmärryksen käyneistä pähkäilyistään huolimatta Ensio Olut ei keksi yhtä ainutta tekoaan, josta voisi syyttää ketään muuta, kuin itseään.

 

Paavo Väyrynen

Mennäänpä siis sitämyötä muihin henkilöihin; otetaan esimerkiksi Suomen valtakunnansyyttäjä Paavo Väyrynen. Tässä muutamia Googlen hakusivulta haettuja poimintoja, ihan vaan haulla ”Paavo Väyrynen syyttää” saatuja tuloksia:

 

”Paavo Väyrynen syyttää Kiviniemeä vaalitappiosta”, ”Paavo Väyrynen syyttää nörttejä tappiostaan”, ”Paavo Väyrynen syyttää taas Kokoomusta”, ”Paavo Väyrynen syyttää vaalitaistelussa muita ehdokkaita”, ”Paavo Väyrynen syyttää Haaviston kannattajia”, ”Paavo Väyrynen syyttää keskustaväkeä ikärasismista”, ”Väyrynen syyttää MTV3:a kieroilusta”, ”Väyrynen syyttää kokoomuksen Sauli Niinistöä”, ”Paavo Väyrynen syyttää mediapeliä”, ”Paavo Väyrynen syyttää Paavo Lipposta ja Sauli Niinistöä”… jne.

 

Laittakaapa paremmaksi, jos pystytte!

 

Kummola?

Kalervo Kummola syyttää Ruotsia”. No, tästä päästäänkin sitten jääkiekkoon. Eipä siitä sen enempää.

 

Miksi hitossa ihmisen täytyy kirjoittaa aiheesta, josta ei saa revittyä mitään hauskaa? Kai se on vaan joku vimma?

 





Mutta laitetaanpa kuitenkin tähän tällainen, kun muutakaan en keksi; tiedä häntä, onko tämäkään hauska – mikä lie, joku tollanen vanha vitsi taitaa vaan olla:

 

Isä-Ensio Olut ja hänen kolme poikaansa

Köyhän hurukselalaisen työttömän pientilallisen Isä-Ensio Oluen perheessä oli kolme poikaa, oli kuopus, Pikku-Kolmio Olut-poika, keskimmäinen oli Pikku-Toisio Olut-poika ja esikoinen Pikku-Ensio Olut-poika.

 

Poikien äiti, Äiti-Pirjo Olut (ent. Vierre, os. Hiiva), vei poikansa kevään korvalla maalikylille Karhulaan valelääkärintarkastukseen yksityiseen valelääkärikeskukseen, koska se oli halvempaa, kuin lääkärintarkastus oikealla yksityislääkäriasemalla. Pojat vaikuttivat terveiltä, mutta olivat talven jälkeen vaan kovin apeita ja kalpeita.

 

Äiti-Pirjo Olut olisi tietenkin vienyt pojat terveyskeskukseen terveyskeskuslääkärin vastaanotolle, mutta sinne ei ollut saanut aikoja; oli yrittänyt kevään mittaan monta kertaa soittaa, ja tilata aikaa, mutta ajanvarauksen automaattinen puhelinvastaaja oli ilmoittanut vain, että uusia aikoja aletaan jakaa vasta joskus kesäkuun alussa. Heinäkuulle.

 

”Pojat ovat muuten aivan terveitä”, valeyleislääketieteen valetohtori Olli Valevaara sanoi, ”mutta poikia vaivaa raudanpuute; heidän ruokavalioonsa täytyisi lisätä rautaa.”

Oluiden perhe oli niin kovin
köyhä, ettei Äiti-Pirjo Oluella
ollut varaa hankkia edes uusia
alusvaatteita, vaan hänen oli
käytettävä ihan vallan vaan

amerikantädin köyhäinavuksi
lähettämiä vanhoja -50 -luvun
mekkoja, 
sukkanauhaliivejä
ja saumasukkia!

 

Äiti-Pirjo Olut lähti poikineen kotiin miettien, miten rautaa voi lisätä ruokaan, kun ei tullut valetohtori Olli Valevaaralta kysyneeksi.


Kotona Äiti-Pirjo Olut sitten sai oivalluksen ja lähetti Isä-Ensio Oluen kylälle rautakauppaan ostamaan pussillisen teräksisiä lintuhauleja. Äiti-Pirjo Olut lisäisi sitten poikien ruokaan lintuhauleja, niistähän sitä rautaa saisi.

 

Parin päivän päästä Pikku-Kolmio Olut-poika tuli valittamaan äidilleen, että kun hän pissii, kikkelistä tulee pieniä teräshauleja.

 

”Niin kuuluukin tulla”, Äiti-Pirjo Olut sanoi, ”minä olen lisännyt niitä pieniä teräshauleja sinun ruokaasi, että saisit lisää rautaa; siitä pitää syyttää valelääkäri Olli Valevaaraa, hänhän hän neuvoi lisäämään ruokaan rautaa.”

 

Emalipotta

Kohta tuli Pikku-Toisio Olut-poika ihmetteli äidilleen, että kun hän istuu kakalla, niin potassa alkaa käydä sellainen rapina ja ropina, että emalit vallan siitä siinä ropinassa lohkeilee.

 

”Niinhän sitä kiltti tällää, että potta rapisee!”, Äiti-Pirjo Olut sanoi, ”Minä olen katsos lisännyt lintuhauleja ruokaasi, että saisit lisää rautaa. Siitä potan emalien lohkeilemisesta täytyy syyttää valelääkäri Olli Valevaaraa, se se neuvoi lisäämää ruokaan rautaa. Onneksi meillä ei ole ollut varaa liittyä Hurukselan vesiosuuskuntaan, eikä meillä siten ole viemäröintiä, eikä meillä näin muodoin ole sisävessaa, eikä siellä sellaista posliinikeijaa, vessanpyttyä, kuten varakkaammilla!”

 

Turre, naapurin sekarotuinen koira

Illansuussa perheen vanhimmainen, ässä- ja ärrä- ja dee-vikainen Pikku-Ensio Olut-poika tuli sisään ja sanoi peloissaan ääni vapisten:

 

”Äiti-Piljo Olut kuule, minä olin ätken tuolla taunan takana tunkkaamatta ja taitin tiinä tamalla ampua ten Tullen, ten meilän naapulin tekalotuiten koilan!”

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti