maanantai 3. lokakuuta 2011

HAAKSIRIKKOISET ENSIO OLUT JA TYTÖYSTÄVÄNSÄ PIMPO-PIRJO



Autio saari keskellä Tyyntä Valtamerta.
Pahainen maja keskellä autiota saarta.
Matruusi Olli Vaara lähestyy bambulautallaan 
mereltä kuvan vasemmassa laidassa
Ensio Olut ja hänen tyttöystävänsä Pimpo-Pirjo olivat joutuneet huvipurrellaan haaksirikkoon. Onnekseen he olivat pystyneet pelastautumaan autiolle saarelle keskelle Tyyntä Valtamerta.


Kun he olivat viettäneet saarella kaksistaan jo reilut kaksi vuotta, ajautui matruusi Olli Vaara vettyneellä bambulautallaan saaren rantaan.


Korkea kookospalmu
-     Hienoa, totesi Ensio Olut,  -    meillä on ollut tapana pitää vuoron perään vahtia tuon korkeimman kookospalmun latvassa tähyillen, näkyisikö pelastavaa laivaa; kumpikin kaksitoista tuntia kerrallaan. Nyt kun meitä on kolme, voimme siirtyä kahdeksan tunnin tähystysvuoroihin.

   -     Minulla olisi yksi toive, matruusi Olli Vaara esitti, - koska joudumme nyt olemaan tällä saarella kolmistaan ehkä pitkäänkin, ja minun tilanteeni on - kuten ymmärätte - olla se kolmas, niin olisitteko niin häveliäitä, että ette olisi sukupuoliyhteydessä minun nähteni?

   Ensio Olut ymmärsi yskän ja lupasi tyttöystävänsä Pimpo-Pirjonkin, joka oli palmussa tähystämässä, puolesta, että he eivät touhuisi keskenään, kun matruusi Olli Vaara olisi näköetäisyydellä .

Uutena tulokkaana matruusi Olli Vaara - iloisena toisten haaksorikkoisten ymmärtävästä asenteesta - lupautuikin ottamaan oman vuoronsa heti, kun Pirjo tuli alas palmusta, ja kiipesi palmun latvaan.

Nuotio
Pimpo-Pirjo
Kun Ensio Olut ja tyttöystävänsä Pimpo-Pirjo alkoivat asetella kiviä nuotiosijalle, matruusi Olli Vaara huusi palmun latvasta:
-     Hei, eipäs nussita siellä alhaalla!

-     Emme me nussi, me asettelemme kiviä nuotiosijaksi, Ensio Olut vastasi kantavalla äänelllä.

-     No, täältä ylhäältä katsoen sitten vaan näyttää siltä, kuin te nussisitte!

Kun Ensio Olut ja hänen tyttöystävänsä Pimpo-Pirjo alkoivat tehdä tulta keittääkseen kalaa äskettäin vamistamassaan kookosmaidossa, matruusi Olli Vaara huusi palmun latvasta:

-     Hei, eipäs nussita siellä alhaalla!

Kookosmaidon valmistusta
-     Emme me nussi, me teemme tulta keittääksemme kalaa äskettäin valmistamassamme kookosmaidossa, Ensio Olut huusi yli rantaan rikkoutuvien aaltojen kohinan.

-     Mutta täältä ylhäältä katsoen näyttää ihan siltä, kuin te nussisitte! matruusi Olli Vaara huusi taas palmun latvasta.


Kun Ensio Olut ja hänen tyttöystävänsä Pimpo-Pirjo alkoivat korjata majan vuotavaa kattoa palmunlehvillä, matruusi Olli Vaara hihkaisi palmun latvasta:

Pahainen maja
-     Hei, eipäs nussita siellä alhaalla!

-     Emme me nussi, me korjataan tämän pahaisen majamme vuotavaa kattoa palmunlehvillä, Ensio Olut huusi matruusi Olli Vaaralle ylös palmuun.

-     Kuitenkin täältä ylhäältä katsoen näyttää aivan kuin te ette muuta tekisikään, kuin vaan nussisitte siellä alhaalla!

Kun kahdeksan tuntia oli kulunut, matruusi Olli Vaara tuli alas palmusta ja Ensio Olut lähti kiipeämään vuorostaan ylös. Matruusi Olli Vaara puolestaan ryhtyi Pimpo-Pirjon avuksi korjaamaan majan kattoa.
Tältä se kookospalmusta katsoen näyttää, 
vaikka Ensio Olut vallan hyvin tietää, 
että siellä ne Pimpo-Pirjo ja matruusi 
Olli Vaara vaan korjaavat majan 
vuotavaa palmunlehväkattoa

Puolivälissä palmua Ensio Olut vilkaisi taakseen ja mutisi itsekseen:
-     Hittolainen, vaikka mä vallan hyvin teidän, että matruusi Olli Vaara ja Pimpo-Pirjo korjaavat parhaillaan majan katoa, niin täältä ylempää katsoen näyttää tosiaan siltä, kuin nuo kaksi vaan nussisivat tuolla alhaalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti