torstai 5. toukokuuta 2022

KEVÄT SAA, VAAN ENSIO OLUT EI VAAN SAA VIELÄKÄÄN!

 



Rakennusinsinööri Ensio Olut on toipunut vapunvietosta ikämiesten maailmanennätysvauhtia – jo alle viikossa vallan!

Sapokan venesatama, Kotka
Jokaisella ”oikealla” – niin olen kuullut ihan radiossa sanottavan – kotkalaisella on jossain venerannassa venepaikka, vene, jahti, tai jossain ainakin jonkinlainen purkki, jota pääsee näin keväällä pesemään, raaputtamaan, myrkkymaalaamaan, laittamaan ja huoltamaan muutenkin.

Myös Ensio Oluella on oma purkki, oikein rautapeltinen purkki onkin! Väriltään Ensio Oluen purkki on rattoisan puna-kelta–raitainen. Ensio Olut osti sen uutena joulun alla vuonna 2006.

Kuvassa oleva purkki ei
ole Ensio Oluen purkki,
vaan jonkun humoristin!
Purkkiaan Ensio Olut säilytti ensimmäisen talven sisätiloissa tasaisen viileässä. Keväällä, kun se oli jo tyhjä, Ensio Olut teki siihen vanhasta, kuparisesta, paksusta puhelinlangasta – sellaisesta, jollainen aikoinaan talvipakkasessa kiristyessään lauloi – sangan, ja ensimmäisen kesän purkki palveli ämpärinä; toisena kesänä se oli sitten kukkaruukkuna, jona se on toiminut siitä alkaen.

 Ensio Oluen purkin nimi on luullakseni ”Felix Mälikkälän kurkkua 8,2 /4,5 Kg ”, koska sen ruosteisessa kyljessä lukee niin. Tuo purkki ei toki ole Ensio Oluen ensimmäinen purkki; monien aiempien purkkien kyljessä luki "Mälikkälän Herkkukurkkua" ilman tuota ulkomaan "Felixiä".



"Hoh-hoijaa, nukuttipa hyvin!
Taidanpa lähteä tästä Ensio Oluen
ulkorappusille 
kunnon
aamupaskalle!"
Jokakeväiseen koiranpaskakeskusteluun Ensio Olut ei ota kantaa, eikä pohjaa, koska koirat eivät ole käyneet paskomassa Ensio Oluen auton katolle, eivätkä konepellille. Eivätkä ulkorappusille, tai auki olleen ikkunan ikkunalaudalle, mutta pulut, lokit, sun muut paskonärhet ovat!

Siispä – ihan vaan vihjeeksi lehtien tekstaripalstoille kirjoittajille  kaikille Kotkan kaupungin alueella, tai yli lenteleville tirpoille, taveille – ja mitä muita niitä nyt on – ai niin, varekseja ja räkäkättejä - tulee vaatia vaipat!

Meri- ja muuttolinnuille pakolliset vaipanlaittopaikat ainakin Sapokkaan, Mansikkalahteen sekä Kantasatamaan!

Korkeakoskella Kotka Energian hyötyvoimalan edustalla tulee pitää siirtolavaa, jonne linnut voivat sitten tiputtaa käytetyt vaipat.


Nätti peppu kireissä
farmarihousuissa
Tässä välissä oli käytävä täydentämässä Kapteeninkadun R-kioskilla piipputupakkavarantoa kahdella topalla Clania, ja kevät ikään kuin aivan läikähti Ensio Oluen vanhassa, harmaakarvaisessa rinnassa, kun Ensio Olut näki palatessaan autolleen Keskuskatua kävelleen nuoren naisen nätin pepun kireissä farmarihousuissa. Oli sillä pepulla  eiku tytöllä  joku sälli mukanaan, kai.

Aivan tuli siinä keväinen nuoruus mieleen, jolloin tytöt olivat nättejä, ja kretonki oli halpaa!
Retonki kretonkimekossa

Ja mieleen tuli myös Vesivehmaan Jenkkapirtin – sen -60 –luvun lopulla puretun, vinolattiaisen ”vanhan Jenkan”, jossa retongit seisoivat kretonkimekoissaan kevätkylmästä hytisten tyrkyllä tanssilattian ympärillä selkä tanssilattiaan päin, ja pojat kierisivät valikoivan näköisinä ulkoseinän viertä kehää hakien katseellaan juuri sitä tiettyä retonkia, jolle sitten tarjota punaista limonaatia – joka vappuiset avajaiset.

Tänä globalisaation aikana kretonki lienee kovinkin kallista, kun tyttöjen hameet ovat käyneet niin kovin niukoiksi. Ensio Olut on sellaisia nähnyt ruotsalaisten postimyyntivaatefirmojen telkkarimainoksissa.


                          Maikki Pisilällä ja Seireeneillä / Neitosilla
                          retonki on ollut edullista!

Toivottavasti sellaisia lyhköisiä hameita alkaa näkyä tänä keväänä myös Kotkan kaupungin kaduilla ja maankuuluissa, monin palkituissa, kaupunginpuutarhuri, puutarhaneuvos Heikki Laaksosen suunnittelemissa ja johdolla - Hernetkosken Tarjaa, "Väiski" Ari Väisästä, tai Linnakon Mattia, Vaakanaisen Hannua ja muitakaan Kotkan kaupungin teknisen toimialan puistotoimen nykyisiä ja jo eläköityneitä uurastajia unohtamatta - rakennetuissa puistoissa; jos ei muuten, niin Ensio Oluen vanhojen silmien iloksi!
Ventatkaas, kunhan kesä saa, niin Ensio Olutkin kyllä sitten varmaan...


Ensio Olut voi poikkeuksellisesti jättää Pohjoispuistossa jököttävän Lenin-rintakuvan rienaamisen alkavaksi kesäksi muille, jos tämä minimuoti valtaisi myös tämän puiston.

Ei sentään vallan
näin lyhyt ole

kevätkään!
Huomaa postilaatikko
taustalla, toinen vasemmalta.
Sinne voi laittaa rahaa.

Mieluummin setelirahaa,
satasia 
ja sellaisia,
tiedättehän
?
Sillä kevät ompi lyhyt, kuin pissiksen hame vain, siks’ ilo meillä pitää olla ain (mukaelma vanhasta, mm. Tapio Rautalapion laulamasta rallista), mikä onkin kätevää – ainakin pissaliisojen kannalta – sillä lyhyt helma ei juuri kastu porttikäytävään, tahikka – miksi ei – Leninin patsaan juurelle kesäiltana kyykistyessä.








Katso tästä linkistä Neiti Kevään tupatiloissa tanssima kevättanssi.
Ensio Olut ei ymmärrä tämän laulun
japanialaisista sanoista niin
pätkääkään, mutta katselee
vallan sujuvasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti