tiistai 22. huhtikuuta 2014

IHMISET OVAT VAIN KARVATTOMIA APINOITA





Alastomat apinat ja apina
Ruotsissa Kolmårdenin eläinpuistossa majaansa pitävä Efata-gorilla on vihainen siitä, että eräs toinen gorilla on osoittautunut todeksi sen, minkä Charles Darwin jo tiesi – ja Desmond Morris vuonna 1967 kirjassaan Alaston Apina (The Naked Ape) kansantajuisesti  julkitoi – että ihmiset ovat vain tyhmiä, karvattomia apinoita!










Ambam-gorilla kävelee
Isossa-Britanniassa Port Lympne Wild Animal Park – eläinpuistossa elävä gorilla, nimeltään Ambam, on tyhmyyksissään mennyt osoittamaan maailmalle, että gorilla, ja ehkä muutkin apinat, joiden on luultu olevan paljon alemmilla askelmilla evoluution vintinrappusilla, kuin ihmiset, että ne itse asiassa ovat vain pelanneet meidän ihmisten kanssa, etteivät muka kykene kävelemään pystyssä ja näin kusseet meitä ihmisiä silmään!

 
Ambam-gorilla seisoo

Ambam-gorilla on ryhtynyt kävelemään pystyssä; tämä todistaa, että jotkut apinoista ovat todella tyhmiä! Muut ihmisenveljiään paljon viisaammat apinat ovat pitäneet kahdella jalalla kävelytaidon salassa tuhansia vuosia. Kävelemällä nelinkontin nämä älykkäät apinat ovat välttyneet joutumasta töihin!

Koska vain ihmiset – toisin, kuin apinat, näinhän on luultu - osaavat seisoa ja kävellä kahdella jalalla käsien jäädessä vapaiksi muuhun toimeen, ihmiset soveltuvat erinomaisesti hoitamaan "aasin virkaa", kun taas apinat mieluummin toimivat ikään kuin ne eivät voisi nousta pystyyn, ja näin siis välttävät kaikenlaisen työnteon pystyen ​​viettämään laiskaa luksuselämää.

Norsut, hevoset ja ihmiset ovat tosiasiassa täysiä typeryksiä – gorillat ja muut apinat tietävät tämän. Apinat ovat antaneet näiden typerysten tehdä kaiken työn, kun taas apinat ovat vain pelailleet, leikkineet ja laiskotelleet päivät pitkät, milloin eivät ole harrastaneet vapaata seksiä. Apinat ovat voineet haihatella niitä sun näitä, miten ja missä tahtovat, mutta ruoka on tullut kuitenkin aina ja säännöllisesti eteen.

 
Ambam heittää sontaa myös
ihmisten silmille
Ruotsin Kolmårdenin eläintarhan Efata-gorilla on siis syystä vihainen – ettemmekö sanoisi, läpeensä kyrpiintynyt – Ison-Britannian Ambam-gorillalle tämän ajattelemattomasta, suorastaan typerästä toiminnasta, koska myös Efata-gorillan lokoisat lekottelupäivät saattavat olla tämän typerän englantilaisapinan toilailujen seurauksena menneen talven lumia, ja hän, Efata-gorilla Ruotsin Kolmårdenin eläinpuistosta, onkin lähettänyt Ambam-gorillalle Englantiin tätä asiain saamaa uutta käännettä koskevan närkästyneen ja kaikin muodoin kitkeräsävyisen sähköpostiviestin, koska on katsonut Ambamin teon olevan sonnan heittoa koko apinakunnan silmille.

Eivätkä Ensio Oluen älykkäät apinajutut tähän lopu. Älkää luulkokaan, jatkoa seuraa.

Harvardin yliopiston biologianlaitoksen tutkijat Amerikassa ovat menestyksekkäästi opettaneet Britteinsaarten Ambam-gorillan viitoittamaa tietä seuraten Mendakipokok, tuttavallisesti noin tutkijoiden kesken, ”Pongo-Pete” -nimisen orankutangin ymmärtämään evoluutioteorian.

Esi-isiä
Uusimman, juuri ennen Pääsiäistä julkaistun Nature-aikakauslehden mukaan Harvardin yliopiston toimivat kädellisten tutkijat, eli – kuten meillä tieteessä tavataan sanoa – primatologit, ovat opettaneet viittomakielen perusviittomin ja symbolein tälle "Pongo-Pete" orangille, että ihmisillä ja muilla kädellisillä oli kauan sitten yhteinen esi-isä.

Kaksivuotinen kokeilu alkoi opettamalla ”Pongo-Petelle”, mitä eroa näyttöön perustuvalla tieteellisellä päättelyllä ja luuloon, eli uskoon perustuvalla päättelyllä on. 

Pongo-Pete
Tutkijaryhmä totesi noin kaksi kuukautta sitten, että ”Pongo-Pete” on vahvistanut, että hän ymmärtää, että sekä hän, että hänen ihmisystävänsä, ovat kehittyneet luonnonvalinnan kautta.



Hayden Panettiere, mutta lieneekö
tämä se tohtori?
"Tavoitteenamme oli osoittaa, että jopa apina voi ymmärtää evoluution", sanoo tohtori Hayden Panettiere, hankkeen johtava tutkija.

"Saimme kokeeseen idean, kun eräät biologian opiskelijat sanoivat, että he uskovat, että Jumala loi maapallon, ihmiset ja kaikki muun elämän tällä planeetalla samanaikaisesti noin 6.000 vuotta sitten.”

"Ajattelin itsekseni, että tuo on typerintä, mitä olen biologianopiskelijan suusta ikinä kuullut. Lyön vetoa jopa ”Pongo-Pete” pystyy ymmärtämään tuon kommentin typeryyden!”

Kreationisti
"Ja totta tosiaan, näyttää siltä, ​​että tarvitaan vain hieman työtä ja kärsivällisyyttä, niin apinatkin oppivat asioita, jotka eivät yksinkertaisesti kreationistien päähän kerta kaikkiaan vaan mahdu!”

Evoluutioteoriassa toteennäytetään, että kaikki elämä maapallolla on kehittynyt hitaasti, asteittain luonnollisena valintaprosessina alkaen kaiken elollisen yhteisestä ensimmäisestä alkumikrobista – oikeastaan vain hiiliketjusta – noin 3,8 miljardia vuotta sitten. Ei yksin teoriassa, vaan tieteellisesti valtaosa tutkijoista näkee evoluution kiistämättömästi toteennäytettynä tosiasiana.

Kuitenkin viimeisimmässä Pew Centerin puolueettomassa kyselyssä todettiin, että 33 prosenttia amerikkalaisista ei usko evoluutioon ollenkaan, kun taas toinen 26 prosenttia uskoo, että se on Jumala, joka on ollut prosessin takana. Vain 32 prosenttia uskoo evoluution ja luonnonvalinnan tieteelliseen tosiasiaan.

Suurin evoluutio-oppositio löytyy valkoisen evankelisten protestanttien joukosta; peräti 64 prosenttia heistä hylkää kokonaan ajatuksen evoluutiosta. Tutkimuksessa kävi ilmi, että 10 prosenttia useampi amerikkalaisista naisista uskoo tieteeseen, kuin miehet. Eli joka tapauksessa enemmistö amerikkalaisista valkoisista punaniskoista uskoo ennemmin muinaisten runoilijoiden kirjoittamaan Raamatun huuhaahan, että näiden ihmisten omissa pienissä päissään tuhansia vuosia sitten kuvittelema Jumala-niminen henkiolento on kaiken tämän takana, kuin tieteelliseen todistettuun totuuteen.

Höh, tyhmiä ovat!
Denialismi (tieteenvastaisuus omien poliittisten yms. pyrkimysten edistämiseksi) on kasvanut ajan mittaan, sillä 54 prosenttia republikaaneista sanoi uskovansa evoluutioon vuonna 2009 ja vain 43 prosenttia sanoi saman vuonna 2013.

Kun oranki ”Pongo-Petelle” viitottiin, että suuri osa amerikkalaisista ei vieläkään ole hyväksynyt evoluution todellisuutta, ”Pongo-Pete” kuulemma vastasi viittomilla sekä osoittamalla symboleita "tyhmä" ja ”kansakunta”.

 Ettei vallan vakavamieliseksi menisi, niin tähän loppuun hieman kevyempää…

Kauan, kauan sitten asui Hurukselassa Kymin syrjäisillä salomailla tilallansa hallaisella kaukana maalikyliltä pirttiviljelijä Ensio Olut kera vaimonsa Pimpo-Pirjon. 

Kymin Iso Kirkko
Kun Ensio Oluen vaimo Pimpo-Pirjo oli synnyttänyt kymmenen lasta, hän kieltäytyi aviollisista iloista vallan ve­doten synnytysten kivuliaisuuteen. Ensio Olutpa ei asiaa oikein sulattanut, vaan otti polkupyöränsä ja lähti Kymin Isolle Kirkolle Karhulan suureen kauppalaan kunnanlääkäri Olli Vaaran pakeille kysyäkseen, onko se synnyttäminen nyt niin kivuliasta, kuin vaimo väitti. Lääkäri Olli Vaara vahvisti vaimon tarinan, mutta Ensio Olut halusi, että lääkäri Olli Vaara osoittaisi hänelle oikein luonnossa, millaiset kivut synnyttävällä naisella on.
Laitoin tähän tämän
eläintenkesyttäjän,
kun se apina oli
niin ruma ja
paskanen

No, lääkäri Olli Vaara juotti Ensio Oluelle puoli litraa risiiniöljyä ja työnsi äijän perseeseen kunnon vanhanajan patenttikorkin. Siis vähän samanlaisen, kuin nykypäivän kumiset, kiertämällä kiristettävät veneen pohjatulpat.

Ensio Olut siitä pyöräilemään takaisin kotiinsa Hurukselan syrjäiselle salokylälle. Risiiniöljy teki pian tehtävänsä, mutta patenttikorkki ei päästänyt painetta ulos. Vihdoin Ensio Oluen tuskat kävivät niin koviksi, että Ensio Oluen taju sumeni kohta Lentokentäntien risteyksen jälkeen ja hän kaa­tui taju kankaalla pyörineen maantien ojaan.

Samoihin aikoihin oli Karhulan kauppalassa, siinä aivan kotvan päässä, mutkaisella Lautakatontiellä, kaatunut sirkusvaunu, ja apina oli päässyt karkuun. Apina löysi Ensio Oluen ojasta ja näpräsi – utelias eläin kun oli – korkin Ensio Oluen perseestä. Seu­rasi karmea pamaus.

Ensio Olut tuli tajuihinsa, kun paine suolessa helpotti, katsoi ympärilleen, näki apinan, heltyi ja lepersi:

-         Ruma siä oot ja paskanen, mutta tule iskän syliin!



2 kommenttia: