lauantai 25. tammikuuta 2014

MARSIN POSSOMUNKKI



Mars-möngin Opportunity.
Marsilaisen 
ottama kuva
Universe Today- nettijulkaisussa kerrottiin taannoin, että NASA:n Jet Propulsion Laboratoryssa (Suihkumoottorityöntövoimalaboratorio) juhlittiin 18. tammikuuta 2014 vastaisena yönä, kun Mars-mönkimien Spirit ja Opportunity (Henki ja Mahdollisuus) kymmenen vuotta Mars-tutkimusta tuli täyteen. Tutkintatehtävän päätutkija Steve Squyres kertoili useita tarinoita etsinnöistä ja löydöistä, joita nämä Mars-mönkimet ovat tehneet laskeuduttuaan Marsiin vuonna 2004.

Yksi mielenkiintoinen äskettäinen mysteeri on outo kivi, joka yhtäkkiä ilmestyi kuviin Opportunity- mönkimen eteen paikassa, jossa oli otettu kuvia vain 12 soolia aikaisemmin (sooli on Marsin vuorokausi, Maan ajassa 24 tuntia, 39 minuuttia ja 36 sekuntia – tieto saatu Ensio Oluen tietämän mukaan tietenkin – keiltäpä muilta, kuin suoraan marsilaisilta), ja siinä ei silloin ollut tuota kiveä.
Kuva ennen munkin ilmestymistä
ja ilmestymisen jälkeen.

Mutta mitä helkuttia, kalliostahan
voi erottaa myös Mustanaamion,
eli Fantomin kasvonpiirteet!

"Tämä on vain yksi niistä arvoituksista, sanonpa vaan, joita Mars meille heittelee", Squyres kertoi naama peruslukemilla.

Squyres kuvaili kiveä "valkoiseksi reunoiltaan ja sen keskellä on pieni tummanpunainen paikka. Se näyttää ihan räjähteeltä hillomunkilta".

"Se vaan ilmestyi. Se yksinkertaisesti ilmestyi siihen, me emme siirtäneet sitä tuohon paikkaan", Squyres todisti.

Kivelle on annettu nimeksi “Pinnacle Island”, olisiko tuo suomeksi ehkä "Huippusaareke", tai jotain, ja tutkijajoukkueella muutamia ajatuksia, miksi kivi salaperäisesti ilmestyi.

"Yksi teoria on, että me olemme jotenkin ikään kuin heittäneet sen mönkimen pyörällä", Squyres sanoi. "Olimme ajaneet metri, pari pois tältä paikalta ja jotenkin ehkä yksi mönkimen kuudesta pyörästä onnistui raapaista se ylös marsista (ei siis maasta) ja nakata tähän. Se on todennäköisin teoria".
Sauhutteleva hole,
joka ei juuri nyt sauhuttele


"Toinen teoria on, että siellä saattaa olla lähellä marsperässä vulkaaninen sauhutteleva reikä ja tämä voi olla laavaroiske. Mutta tämä on vähemmän todennäköistä", Squyres sanoi.

Yhtenä ajatuksena on ehdotettu, että se on ehkä pudonneen ja sitten jonnekin pompanneen kiven (so. kai meteoriitin) iskemä, tai vaan paljastama muodostuma kalliossa.

Kymen-Sanomien freelance 
tiedetoimittaja Pirjo Naima-Vaara
pyörittää epäuskoisena 
silmiään
    -         Ja kanan kukkua, Ensio Olut sanoo itse asiasta kuultuna Kymen-Sanomien perikotkalaiselle freelance tiedetoimittajalle, Olli Vaaran kälylle Pirjo Naima-Vaaralle, joka myös Pimpo-Pirjona tunnetaan.

    -         Jo tollommankin täytyy huomata, että kyseinen kohde ei ole kiveä, vaan munkkitaikinaa.

    -         Miten niin munkkitaikinaa? Miten sellainen saattaa olla mahdollista, ihmetteli freelance tiedetoimittaja Pirjo Naima-Vaara silmiään epäuskoisena pyöritellen.

Kotkalaisia posson kilpasyöjiä 
Kotkan torilla kaupungintalon 
edustalla.
Lappeenrantalainen 
Arvi ottaa puolueettomana 
seinäkellolla aikaa
    -     Sen takia vaan, että kun minä toissavuoden Meripäivien aikaan heitin Kotkan torilta ostamani tyypillisen kuivan, littanan ”aidon, alkuperäisen, perinteisen” leipomotuotteen, possomunkin, jossa oli vähän omenasilkkoa sisällä, sen hevon hunnin helvettiin, se lähti siitä toisella avaruusnopeudella, eli yli 11 kilometriä sekunnissa, ja lensi sillä nopeudella sitten ulos Maan vetovoiman vaikutuspiiristä. Nyt se on siis laskeutunut, kuten kuvista näkee, Marsiin.

-         Miten se posso vasta nyt, vuodessa ja kuudessa kuukaudessa, kun ne mönkimet ehti sinne kahdeksassa kuukaudessa?
Nätti, kuin posso pienenä

    -         No, kato, kun se posso lähti ensin vetämään tonne Venuksen suuntaan, kiersi Venuksen, sai siitä lisävauhtia ja singahti sieltä kuin Usain Bolt sitten pikapikaa Marsiin.
Nätti, kuin posso vartaassa

    





-         Miten se on ton näköiseksi mennyt; siinähän on reikä keskellä ja muutenkin se on tollasen rupusen näköinen? Ja miten sä selität sen, että siinä possossa ei ole keltaista omenahilloa, vaan pieni määrä jotain punaista?

-         Kun se lätkähti tonne Marsin kalliolle, se levisi ja ne vähät omenahillot lensivät siitä ulos. Se punainen siinä posson keskellä on tietysti nyt Marsin hiekkaa. Aivan selvästi, kotkalainen possomunkki se on, eikä mikään kivi!

Munkkipossu muualta
-         Taidat nyt vaan vittuilla meille koko ikämme täällä Kotkassa asuneille kotkalaisille meidän ainutlaatuisista possomunkeistamme? Kyllä me tiedetään, että Tampere ja Lahti on ihan oikeesti olemassa ja ettei Uusimaa ole ulkomaa.

-         En suinkaan, mites minä? Enhän ole missään saanut niin ohuita ja rapeita munkkipossuja, kuin kotkalaiset possomunkit! Pois se minusta!

Sitten muihin alueuutisiin:

Kokonainen kuntokeskus ja Namu.
Namua ei saa viedä Kotka Energian
jätteenpolttolaitokseen!
Kotkan hyötyvoimalaitokselle on tullut jätekuorman mukana kaikenlaista polttokelvotonta, kuten mm. jääkaappeja ja kokonainen kuntokeskus.

Ensio Oluen luuleman mukaan sinne on saapunut lumettoman syksyn saatossa myös lumilapioita. Tuosta päästäänkin seuraavaan:

Siellä Marsin tanhuvilla sijaitsevat tiettävästi myös ne helvetit, joista papit tuntuvat kovin tietävän, koska niistä usein niin tulikivenkatkeraan sävyyn puhuvat. 

Siispä:

Hitler ja Stalin joutuivat kuoltuaan kumpikin eri helvetteihin; Hitler natsien helvettiin ja Stalin kommunistien helvettiin. Natsien helvetti ja kommunistien helvetti ovat – kuten tunnettua – rajanaapureita.

Huuhailtuaan hyvän aikaa kumpikin pitkin poikin omassa helvetissään Hitler ja Stalin kohtasivat vihdoin -90 -luvun loppupuolella toisensa helvettien yhteisellä rajalla. Neljäkymmenluvun kaunat oli unohdettu ja entiset viholliset keskustelivat nyt kuin vanhat kamut.

-         Miten siellä natsien helvetissä menee, onko siellä millaista, Stalin kysyi Hitleriltä.

-         Täällä natsien helvetissä on meidän natsijohtajien käytössä kaikilla hienot talot vuoristossa monine palvelijoineen. Missään ei ole näkynyt ensimmäistäkään juutalaista sielua, kaikki ihmissielut täällä ovat puhtaita arjalaisia. Täällä ei ole lainkaan talvea, linnut laulavat ja aurinko paistaa. Mites teillä siellä kommunistien helvetissä?

    -         Meillä täällä kommunistien helvetissä on meillä kullakin kommunistijohtajalla komeat datšat meren rannalla, ja siellä suuri palveluskunta. Täällä ei ole lainkaan valtion vihollisten, eikä vastavallankumouksellisten sieluja; kaikki sielut täällä on totisten tovereiden sieluja. Täälläkään ei ole lainkaan talvea, linnut laulavat ja aurinko paistaa aina. Mitenkä teillä, Adolf, siellä natsien helvetissä, onko naisia, ja entäs tuo ruoka- ja juomapuoli?
 
    -        
Kassapää teutoni, 
wagnerilainen
valkyria vallan, 
ampumahiihto-
uransa lopettanut 
suloinen Magda Neuner
Arjalaisia lettipäitä kaikki tyynni, sellaisia kassapäitä teutoneita, wagnerilaisia valkyrioita vallan on heille, jotka nyt naisten päälle jotain ymmärtävät. Juomia on, on kaikenlaisia, mutta minulle riittää vesi. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi; neljä kunnon ateriaa päivässä ja välipalat vielä. Ruoan päälle voi poltella sikareita ken haluaa. Minulle valmistetaan ihan erikseen mieltymyksieni mukaisia oivimmista oivimpia, ihania kasvisvaihtoehtoja luomukasviksista. Suurin huvimme on
Leni Riefenstahl
elokuvissakäynti, ja varsinkin Leni Riefenstahlin ohjaamien propagandaelokuvien katselu.







   -    Pornofilmejäkin on, jotkut niitä innolla katselevat - minä en. Ainoa ikävä puoli täällä on, että ennen aamiaista meidän on kaikkien aina ensin syötävä lumilapiollinen ihan selvää ihmispaskaa! Mitens nämä asiat teillä siellä kommunistien helvetissä on järjestetty, sinä kun olet liharuoan, alkoholijuomien, tupakan ja kauniitten naisten perään?
 
Maailmankuulu
venäläinen
villi trapetsitaitelija
Olga Sidorova

    
Jolloin Stalin:

-         Tupakkaa, viinaa ja villejä, ihanasti Krasnaya Moskva -haisuvedeltä tuoksuvia  olgia on, on tatjanoita ja on anjuskoita,  naisia, niitä täällä Ryssän Helvetissä riittää! 

Finlandia vodka ja Krasnaya Moskva
parantavat kummasti tajanoiden ja
anjuskoiden ulkonäköä ja haisua!
Ensio Olut suosittelee vilpittömästi!







   Villisikaa on aina 
vartaissa paistumassa, 


Krasnaya
Moskva
välipaloina tarjoillaan mm. šašlikkia, ja jos milloin olgat, tatjanat ja anjuskat eivät ole tarpeeksi kauniita, juodaan vaan lisää Finlandia vodkaa - sitäkin nykyisin täältä saa - niin kummasti ne oldgat, sekä tatjanat että anjuskat siitä nätistyvät! Sirkushuveja, niitähän täällä on aina riittänyt! Toki täälläkin se ihmispaskan aamusyöntipakkoon voimassa. Paskaa yleensä on vallan yllin kyllin, mutta lumilapiot puolestaan ovat yleensä lopussa. Milloin taas lumilapioita on, niin paskaa ei ole saatavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti