perjantai 24. huhtikuuta 2015

APINAT EIVÄT OLE MOTTISKAAN, VAIKKA MARSISSA ON TEHTY GORILLAHAVAINTO!



Hopeaselkä Marsin gorilla
Viimeisimmät raportit, kuvat ja videotallenteet osoittavat kiistatta, että Marsissa on gorilloja. Tämä tieto nostatti innostusta ja uteliaisuutta ihmisten keskuudessa, mutta luulisi, että tällä uutisella olisi ollut innostava vaikutus myös muihin maailman kädellisiin, ennenkaikkea ihmisapinoihin, kuten orankutangeihin, simpansseihin ja teitenkin gorilloihin. Useimmat Ensio Oluen asian tiimoilta haastattelemat apinat eivät kuitenkaan olleet mottiskaan näistä avaruustähtitieteen viimeisimmistä tutkimustuloksista.

Tosiasia, että Marsissa on ja elää gorilloja, paljastui vihdoin, kun NASA:n tutkijat pitkän salailun jälkeen julkaisivat marsmönkijä Mars Spirit Roverin vuonna 2010 ottamat kuvat.

  
              Simo Simpanssi on lähtenyt sukulaisvierailulle
                   Marsin gorillaserkun luo Marsiin


"Ketä kiinnostaa", vastasi lähimpänä Ensio Oluen kotikaupunkia Kotkaa asustavan ihmisapinajoukon edustaja, Tallinnan eläintarhan simpanssiherra Pino pilkallisesti istuen puun latvassa Ensio Oluen kertoessa sille tuon ihmeellisen uutisen.
Simpanssiherra Pino

"Voi olla, että Marsissa on gorilloita, ja mitä sitten? Aikovatko ihmiset rakentaa Marsiinkin eläintarhoja, jos joskus nyt edes pääsevät sinne? Mitä siitä sitten, vai auttaisiko, jos me apinat aloitettaisi joku semmoinen ”Säästäkää Nyt Edes Marsin Gorillat” -kampanja, mitä häh", pilkkasi simpanssi Pino yhä puun latvasta käsin.

Nyt arvoisat lukijat tietenkin ihmettelevät, miten Kotkassa asuva Ensio Olut pystyi kommunikoimaan virolaisen simpanssin kanssa. No, se oli aivan helppoa. Katsokaas, ensin Ensio Olut nousi Helsingissä Tallinkin Superstar -pikalaivaan ja oli tuotapikaa Tallinnassa, hyppäsi Tallinnan Vanasadamassa taksiin ja sanoi taksisuharille ”Ma tahan minna loomaaeda” ja ajoi pirssillä eläintarhan portille. Siitä sitten vaan apinoiden pakeille. Keskustelu simpanssi Pinon kanssa kävi tietysti – ei millest ma räägin eesti keelt, kuten varmaan nyt oletatte – vaan tietenkin apinoimalla apinaksi.

Ensio Olut on, kuten varmaan jo tiedättekin - ainakin Pimpo-Pirjoja Plondi-Riitta tietävät – kielimiehiä, joten keskustelu apinan kanssa sujuu kivasti apinan äidinkielellä, siis apinoimalla apinaksi.

Korkeasaaren apinan ottamia selfieitä
Jo pikkupoikana -50-luvun alussa, siis alta kouluiän, Ensio Olut oli niin kova apinoimaan, että Äiti-Ensio Olut soitti Korkeasaaren silloiselle johtajalle, josko siellä sattuisi olemaan apinan vakanssia vapaana. Ei sattunut juuri silloin olemaan.

Tämän Marsin gorilla-uutisen julkistamisen jälkeenkin apinoiden päivittäiset rutiinit jatkuivat kuulemma apinarotuun katsomatta ennallaan. Tämä niin sanottu ”löytö” ei apinoiden mielestä merkinnyt niille sitten niin yhtikäs mitään.

"Ensin ihmiset väittivät, että Marsissa on pieniä vihreitä marsilaisia, sitten te löydätte sieltä vettä ja nyt gorilloita. Seuraavaksi te tietysti väitätte, että Marsissa on terroristeja ja NASAn on pakko hyökätä sinne. Tai sitten te alatte antamaan Marsin gorilloille esimerkiksi teidän ihmisten keksimien sarjakuvasankareiden nimiä. Onko mielestäsi gorillan nimenä joku ”Pelle Peloton” yhtä hieno kuin Kuun kraatterin nimenä ”Yrjö Väisälä”; Yrjö Väisälä oli sentään oikea suomalainen tiedemies eikä mikään pelle ja piirroshahmo", Tallinnan eläintarhan simpanssirouva Quincy jatkoi herrasimpanssi Pinon aloittamaa irvailua.

Simpanssirouva Quincy tai Betty

Simpanssirouva Betty puolestaan esitti, ettei heitä apinoita vaivattaisi tällaisilla hyödyttömillä tiedoilla; sen sijaan Betty-rouva vaati Ensio Olutta selvittämään, miksi banaanien ja muiden hedelmien hinnat ovat karanneet elintarvikemarkkinoilla niin kohtuuttomiksi, että simpanssit ja eläintarhan muutkin apinat valittivat, että niitä eivät näinä päivinä ruokita kyllin hyvin, ja ne pelkäsivät, että apinoiden ruokinta kunnollisin etelän hedelmin saattaa tulla eläintarhalle taloudellisesti niin kalliiksi, että Tallinnan apinoille on kohta tarjolla kohta vain kaalia ja paleltuneita perunoita, kuten eläintarha-apinoille Venäjällä.

"Meille simpansseille tulisi oikeastaan tarjoilla hedelmien lisäksi ruostegueresan lihaa noin 65 g päivässä - mutta sianlihakin kelpaa, jos milloin ruostegueresaa ole saatavilla  - me simpanssit olemme luonnostaan sekaravinnon käyttäjiä",  simpanssiherra Pino huusi apinaksi vielä puunsa latvasta.

Ensio Olut pyysi Tallinnan simpansseilta anteeksi julkeuttaan, mutta halusi kuitenkin haastatella myös eläintarhan muita apinoita, josko nämä voisivat jakaa ihmisten innon. Tallinnasta ei haastatteluun sellaista halukasta apinaa löytynyt, mutta monen kyselyn ja suostuttelun jälkeen löytyi Tukholman Kolmårdenin eläintarhan intialaisen marakattilauman laumanjohtaja, joka suostui kommentoimaan asiaa, joskaan ei kovin innokkaasti. Tämä apina apinoi, että tässä löydöksessä ei ollut mitään, mitä he apinat eivät olisi jo tienneet.
Apinajumala Hanuman

"Mars on hindiksi Mangal ja Mangal-päivä on apinajumala Hanumanin päivä. Me apinat olemme tienneet maailman sivu, että apinoilla ja Marsilla on yhteys. Tieto löydöstä siis ei tullut minkäänlaisena yllätyksenä meille apinoille." apinoi marakattilauman johtaja apinaksi nokka pystyssä Ensio Oluelle. Marakatin apinointi oli Ensio Oluen mielestä kohtuuttoman ylimielisen ivallinen, koska tämä uutinen Marsin gorilloista oli ihmiskunnalle suuri ihmetyksen aihe.

Kyllästyttyään tyhjänpäiväisiin apinointeihin virolaisten ja ruotsalaisten apinoiden kanssa Ensio Olut palasi Kotkaan. Ja kuinka ollakaan, Ensio Olut törmäsi Keskuskadun lehmuskujalla kai jonnekin tänne Kotkan seuduille kadottamansa elokuvakäsikirjoituksen juonta ympärilleen pälyillen etsiskelevään Aleksi Bardyyn ja kertoi tälle Marsin gorilloista.
Astro- tai kosmonautti,
mitä väliä, kunhan neitoa
on kevyt katsella.
Tätä neitoa on!

Aivan selvästi - on
avaruuslentäjäainesta!

"Voihan hittolainen, juurin tuon elokuvakäsikirjoituksen aiheenhan minä olen tänne Kotkaan kadottanut! Minähän elokuvakäsikirjoitan tästä heti uuden King Kong -elokuvan "Marsin King Kong", jossa jättiläisapina huitoo Marsissa alas NASAn Marssukkulaa ja sukkulan pelastaa pinteestä nuori seksikäs astronautti - tai voihan se neito olla kosmonauttikin, mitä väliä, kunhan neitoa on vaan
 kevyt katsella!" 
Late vastaa
Aleksin puheluun


"Hienoa, Ensio Olut, tämä on vallan fantastista! Soitankin tästä heti Törhösen Latelle - Latehan on, teiemmä, sun inttikavereitas - se saa ohjata sen elokuvan sitten, jos mä en itse ehdi", sanoi Aleksi Bardy, suomalainen elokuvakäsikirjoittaja saatuaan tietoonsa nämä uusimmat modernin avaruustähtitieteen saavutukset ja alkoi oitis elokuvakäsikirjoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti