lauantai 10. elokuuta 2013

VESSAHUUMORIA NÄIN TOKION OLYMPIALAISTEN AIKAAN



Luettuaan Iltalehdestä seuraavan uutisen:

”Asiantuntijat varoittavat:

Vessanpönttö voidaan hakkeroida käymään käyttäjänsä kimppuun

Tiistai 6.8.2013 klo 20.00
Markkinoille saapuu vähitellen luksuspönttöjä, joita on mahdollista kontrolloida älypuhelimella. Niihin liittyy kuitenkin riski.
Satis-vessa
Noin 4 300 euroa halvimmillaan maksava Satis-vessanpönttö sisältää yllättäviä ominaisuuksia, kuten automaattisen huuhtelun, alapesuun tarkoitetun bidee-suihkun, musiikkisoittimen ja tuoksuttimen. Vähemmän yllättävästi pönttö on valmistettu Japanissa.
Pönttöä kontrolloidaan Android-puhelimen ohjelmalla. Asiantuntijat kuitenkin varoittavat, että mikä tahansa puhelin voi teoriassa aktivoida minkä tahansa luksuspöntöistä.
Pönttö käyttää bluetoothia ottaakseen ohjeita vastaan. Pin-koodi on kuitenkin oletusarvoisesti 0000, eikä sitä pysty muuttamaan. Näin ollen mikä tahansa puhelin, jossa on vaadittava ohjelma, pystyy komentamaan pönttöä.
- Hyökkääjä saattaa yksinkertaisesti ladata My Satis -ohjelman ja käyttää sitä pöntön toistuvaan vetämiseen, mikä kuluttaa suuria määriä vettä ja aiheuttaa näin kustannuksia pöntön omistajalle, asiantuntijalausunnossa todetaan.
Lausunnossa myös huomautetaan, että pönttöön murtautunut henkilö voi yllättäen avata ja sulkea kannen, aktivoida bidee-suihkun tai käyttää ilmankuivaustoimintoja, mikä voi aiheuttaa pöntön käyttäjälle epämukavuutta ja tuskaa.
Vessanpönttöön hakkeroituvan täytyy kuitenkin olla melko lähellä pönttöä, sillä bluetoothin kantomatka ei ole kovin pitkä.
Asiantuntijat huomauttavat, että vaikka pöntön haavoittuvuus vaikuttaa melko vaarattomalta, on selvää, että kodinkonevalmistajien tulee pitää turvallisuus mielessä aivan samalla tavoin, kuin tietokonevalmistajienkin.”

Ensio Oluen esi-isä 
Esi-Ensio Olut
Ensio Oluen laajalti maailmaa matkustanut esi-isä Esi-Ensio Olut loihe kertomaan, mitä hänelle oikein hienon hotellin vessassa Japaninmaalla silloin ennenvanhaan – siis kauan ennen älypuhlinten keksimistä – tapahtui.

”Mikäli oikein muistan, olin, kuten olen aiemmin hyvinkin saattanut kertoa, hommissa kuusikymmenluvulla hong-kongilaisen East Asia Trading Companyn Tokion piiripäällikkönä Japanissa”, Esi-Ensio Olut aloitti muistelemisen.







Conrad Tokyo Hotel
”Me East Asia Trading Companyn piiripäällikot olimme tuohon aikaan sen verran suuria herroja, että me emme asuneet missään matkustajakodeissa tai kapselihotelleissa, vaan viimeisen päälle hienoimmissa hotelleissa; 
Paris Hilton







minäkin asuin Hilton-hotelliketjun Conrad Tokyo Hotellin King-sviitissä.”













Pauli Nevala

”Tokion Olympialaisissa lokakuussa vuonna 1964 Pauli Nevala - jos muistatte miehen - heitti neljännellä kierroksella ”kaamean heiton” 82,66, jolla voitti sitten kultamitalin. Minä istuin VIP-katsomossa.







Sinivalkoinen
jenkkikassi



HK:n Sininen
Siinä aivan vieressäni Tokion Olympiastadionilla VIP-aitiossa istunut herra Saburo Takarada, eli ”Tokion Pekka”, kuten me suomalaiset häntä hauskasti kutsuimme, otti sinivakoisesta jenkkikassistaan - jenkkikassit olivat -60-luvulla "pop" ja "hip", kuten ehkä tiedätte. Olivat, vaikka ette tietäisikään -  HK:n Sinisen lenkkimakkaran ja antoi puolet siitä minulle. Söin makkaran suurella mielihalulla. 


Tokion Olympialaisten
kultamitali

HK:n Sinisen jälkeen ”Tokion Pekka” mursi minulle puolet Fazerin Sinisestä maitosuklaalevystä; senkin vetelin oitis siinä keihäskullan huumassa suihini. ”Tokion Pekka” söi itse sitten sen toisen puolikkaan.”





”Tuohon maailmanaikaan – jos ette satu tietämään – kaikki suomalaiset makkarat sisälsivät puoliksi maitojauhetta; maitosuklaa sisälsi nimensä mukaisesti enemmän maitoa, kuin suklaata. Laktoosittomista maitotuotteista ei ollut kuultukaan, ja minulla ressukalla on – silloin en sitä tiennyt – laktoosi-intoleranssi.”



Togo



”Hotellin baarissa sitten siinä muutaman Togon juotuani iski päälle julmettu vatsakipu, pieretti julmasti ja alkoi tuntua, että on tulossa oikein ruikuliripuli!”

”Kuinka pitikään sattua, juuri silloin oli baarin miestenpuolen vessoissa sattunut joku viemäritukos, sitä yritettiin kiireenvilkkaa aukaista – hommaan menisi vain minuutti, pari, enintään viisi, sanoivat – mutta minulla ei ollut aikaa odottaa edes puolta minuuttia!”






Vessan kyltti
Japaniassa



”Eipä siinä auttanut, kuin syöksyä naisten vessaan – tai ”restroom for ladies”, kuten ovessa luki – ja huutaa amerikaksi – jaappanin kieltä kun en osannut -  ”emergency situation, gonorrhea"... eiku siis toi "diarrhea”, siis ”hätätilanne, ripuli”.”




Japanialainen ökyhotellin
vessan emännöitsijä
”Restroom hostess, suomeksi kai tuo olisi käännettävä jotenkin ”vessan emännöitsijä”, tai jotain, osoitti minulle tyhjän eriön, avasi oven, painoi nappulaa, joka sytytti vessan valot, käynnisti niin sanotun ”pieruimurin”, sekä nosti pytyn kannen ylös. Tämä rest room hostess varoitti oikein sormella osoittaen, etten saisi missään nimessä painaa tuota punaista nappulaa, jossa ei ollut kuvasymbolia, oli vain kirjaimet ”T ja E”.”

”Kun sain housut alas ja juuri ja juuri ehdin pytylle, silloin pärähti oikein kunnolla; ja pärisikin pitkään! Pärinän vaimennettua pörinäksi ehdin hämmästellä WC:n raikasta – miestenpuolen tunkkaisuuden vastakohtaa – vienoa ruusuntuoksua ja silmäillä ympärilleni.”

”Huomasin nappularivistön. Ensimmäinen nappula vasemmalla oli minulle tuttu tummansininen - tuohon aikaan sellainen oli kaikissa japanilaisissa automaattivessoissa myös miesten puolella - siinä oli pytyn huuhtomista kuvaava symboli ja kirjaimet PF, eli ”potty flush”, potan huuhtelu. Painoin sitä yhä pytyllä istuen, rele naksahti vessan ohjauskaapissa – tuolloin kaikkea automatiikkaa ohjattiin releillä – ja pian vesi kohisi pytyssä.”

”Seuraava nappula oli vihreä ja outo, miesten vessoissa en ollut sellaista nähnyt; siinä oli niin kuin takapuoli ja siihen osuvia pisteviivoja, sekä kirjaimet IW. Painoin nappulaa ja vesi suihkusi joka puolelta peppuun, myös munille. Tajusin ”IW, intimate wash”, eli intiimipesu, suomeksi alapesu!”

”Seuraavassa vaaleansinisessä nappulassa oli myös peppu, mutta nyt siinä oli tuulettimen siivet, aaltoviivoja ja kirjaimet WAD. Sitä nappia painettuani kuin kesätuuli olisi alkanut puhaltaa pytyssä; tajusin ”WAD, warm air drying”, kuivaus lämpimällä ilmalla. Se tuntui oikein mukavalta.” 

”Seuraava nappula oli vaaleanpunainen, pinkki; siinä oli kuvana taas pylly ja sitten kuva pilvestä sekä kirjaimet BP. Painamalla tuosta napista sain hyvän tupsauksen puuteria pestyyn ja kuivattuun alapäähäni. Aha, ”BP, butt powdering”, siis pepun puuterointi.”

Punainen nappula,
jossa kirjaimet
T ja E
”Kaikella tavalla sitä naisia vessassa hemmotellaan, miks’ei meitä miehiä myös”, mietin samalla ihmetellen, mitä kummaa tapahtuu, jos painan tuosta punaisesta napista, jossa lukee ”TE”. Koska muista nappuloista painamalla oli koitunut vain miellyttäviä kokemuksia, rohkaisin mieleni ja yhä pytyllä istuen – kiellosta huolimatta – painoin sitä.”

”Kuului hetken verran surinaa, sitten tulvahti ylimaallinen kipu ja niin kova tuska, että huusin vallan perkelettäkin avuksi, sitten taju valan kokonaan pimeni!”

”Kun tulin tajuihini takaisin, muistin vain huutaneeni ja raastavan tuskan. Sitten havaitsin hotellin sairaanhoitajan seisovan edessäni pitkävartisia kumihanskoja käteensä vetäen.”

”Mi-mi-mitä tapahtui”, sain änkytettyä. ”Ja miksi nuo kumihanskat?”

”Te painoitte kiellostani huolimatta sitten tuota ”TE”-nappulaa”, kuulin restroom hostess’in sanovan.”

”Mitä se ”TE” siinä tarkoittaa, ja mitä siitä painaminen minulle teki”, sain kysytyksi.”

Japanialaisen hienoistohotellin
kiltti hoitsutäti
”Se ”TE” on lyhenne sanoista ”tampon exchange”, ja nyt tämä kiltti sairaanhoitajatäti katsoo, kuinka syvälle se vaihtotamponi on mennyt, kun naruakaan ei näy. Kone saatoi mennä hieman sekaisin, nääs kun ei saanut sitä vanhaa tamponia” pois. 

”Ja sieltähän se sitten löytyi, se tamponi”, Ensio Oluen esi-isä Esi-Ensio Olut lopetti muistelunsa.



”Ettet sinä esi-isä Esi-Ensio Olut muista nyt hieman jossain kohtaa väärin”, Ensio Olut epäili.









Hollantialainen vuoden 1962
Miss Maailma
Catharina Lodders 





”Olet oikeassa poika. Nyt kun tarkemmin muistelen, niin eihän se ”Tokion Pekka” istunutkaan siinä aivan minun vieressäni, meidän välissämmehän istui hollantilainen vuoden 1962 Miss Maailma Catharina Lodders! Ja hänhän se söi toisen puolen siitä suklaalevystä!”



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti