perjantai 27. huhtikuuta 2012

ENSIO OLUEN VAPPU




Suomalaisten perinteiden mukaisesti Vappuna sataa tietenkin taas räntää!

Ainakin, jos on uskominen -80 –luvun legendaarista tv-meteorologia Martti ”Räntä” Mäkelää. http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/martti_makela_kertoo_pyhainpaivan_saan_34340.html#media=34345

Jos kuitenkin tapahtuu jostain täysin käsittämättömistä syistä niin, että tuo vuoden 1981 Pyhäinpäivän sääennustus ei tänä Walpurina pidäkään paikkaansa, esiteinien, kansan kasuavaisen, tulee rientää riemurinnoin keväisiin vappuleikkeihin!

Pekka Pouta kuitenkin ennustaa tässä Vapun 2012 säätä, joka soveltuu varmasti Vappuun kuin Vappuun:

Vappuna, jos ei siis sadakaan räntää – mitä Ensio Olut ei ihan tällä syömällä usko – on viimeistään aika riisua huopatossut, jotka, kuten varsin hyvin tiedetään, iskevät sulalla maalla kipinää.

Ja, koska kevät on kuivattanut maaston, kipinää iskevät huopaset rutikuivassa maastossa ei ole yhteensopiva yhdistelmä. Vähemmästäkin sitä on maastopaloja syttynyt!

Siis raappahousut vinnille ja tennarit jalkaan!

Ulkona voi heti keväällä leikkiä monia leikkejä, joista talvella on jäänyt paitsi.

Myös hula-hula-vanteen
pyöritys on
esiteinitytöille
sopiva leikki
Esiteinitytöt voivat piirtää kepillä hiekkaan ruudukon ja ryhtyä hyppäämään ruutua; myös hyppynaru on esiteinitytöille sopiva leikki.

Esiteinipojat, jotka ovat leikeissään raisumpia, voivat rakentaa pölkystä ja vahvasta lankusta hyppylaudan, tai ryhtyä lyömään pilppua. Myös kyykänheitto on hauska, esiteinipojille sopiva kevätleikki, mutta kurranlyöntiä on kiva pelata vasta kesemmällä, koska näin keväällä tiet ovat niin kuraiset, ettei kurra niillä vielä kovin pitkälle pyöri.

Vappu ei ole mikään Vappu ilman vappuhuiskaa! Kuinka hauskaa onkaan kirmata kartanolla muiden esiteinien kera uudet, vaarin markkinoilta ostamat, monenkirjavat markkinapallot
Markkinapallo

 sekä vappuhuiskat pienissä kätösissä isovaarin avoimelle ikkunalle nostaman rammarin soittaessa Reijo Frankin laulamaa ”Veli, siskoa”. http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/reijo_frank_veli_sisko_21906.html#media=21907


Jo varsinaiseen teini-ikään (15, vaan ei 18 v.) ehtineet ei-täysi-ikäiset ovat kirmanneet, kun isot pojat (<18 v.) ovat ystävällisesti käyneet ostamassa heille muovikassilliset keskiketterää, ketterästi kalliolle ja kukkulalle laulaen siellä suloäänin Kaj Chydeniuksen uudelleensäveltämää Suomalaista kansanlaulua ”Kalliolle, kukkulalle” (san. trad.).



Eikä aikaakaan, kun ensimmäiset iloiset, mutta vienot immenkalvon poksahdukset kiirivät kalliorinteillä kasvavien katajapensaiden häveliäästä huomasta.

Täysi-ikäiset (< 21 v.) ylioppilaspojat yrittävät jo parhaan taitonsa mukaan jallittaa Veikko Lavin tapaan Korholan komian talon tyttäriä. (Ei alle 18 v.) 

Koska Korholan tyttäret on näköjään sensuroitu poijes, niin tässä siistimpiä Vepan lauluja:






Ensio Olut, sen sijaan, on iältään jo yli 60, mutta vielä alle 90, siis suunnilleen teini-ikäinen – taas – ja on siirtynyt sitä myötä takaisin keskikaljakantaan eikä kusella käydessään laulele enää tuhmia lauluja, vaan vihelteleepä mieluummin näitä: 

http://www.youtube.com/watch?v=1cDs0o4eja0&feature=related


sekä (ja nyt kaikki alle 18 v sormet korviin) 

Kunpi onpi parenpi, sänky, vaiko seslonki? Olen kokeillut kunpaaki, kyllä lattia on parenpi. 

http://www.youtube.com/watch?v=Nl_Sf3hxHPQ&feature=endscreen ja http://www.youtube.com/watch?


 Nyt voi ottaa taas sormet pois korvista:



Tähän vielä Ensio Oluen huomatus: Siis, älkääten laulako tuhmia lauluja, laulakaatten näitä: "Renki se paiskaisi piian intiimialueelle kourallisen täitä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti