keskiviikko 18. toukokuuta 2011

ENSIO OLUT JA INNOVAATIOITA SEKÄ VISIOITA


Naapuritontille
siirtynyt rakennustyömaa
Kotkassa eräs rakennustyömaa ei tahdo millään konstilla pysyä omalla tontillaan; milloin torninosturin puomi ja sen koukku, ”kana”, kuten me ammattimiehet sanomme, viuhuu naapurin ilmatilassa koko yön, toisena aikana työmaan suoja-aita rakennetaan vieraalle maalle. Roudan sulaessa kaivanto siirtyi jo toista metriä naapurin tontin puolelle niin että lämmitystopat putosivat kaivantoon.

Rakennustyömaan 
tuenta kätevästi 
naapurintalon 
autonlämmittämisen
pistorasiatolppaan
Mutta tämä ei suinkaan aina riitä; joskus on pakko tukea kakkosnelosilla koko rakennustyömaa naapurin autojenlämmityspylväiden jalustoihin, että rakennus ei työntyisi vallan pois perustuksiltaan! Tällaiseen innovointiin ei yksikään diplomi-insinööri pysty; siihen tarvitaan kotkalainen helsinkiläisen rakennus- ja pörssiyhtiön rakennusmestari!



Satamajohtajalla on visio Kantasataman kehittämiseksi; mutta Ensio Oluellapa on monta visiota! Kuten Ensio Olut on jo aiemmin visioinut, tulisi Pohjoispuistoon rakentaa Leninin patsaan ympärille änkyräpalvelutalo vanhoille änkyröille. Talon nimeksi sopisi, kuten Ensio Oluen kaveri Olli Vaara on visioinut, ”As Oy Leninheikki”, koska Korkeavuorenkadun varteen rakennetaan jo ”As Oy Lauluheikkiä” ja ”As Oy Järjestöjenheikin” rakentaminen piloille hapantuneena poispuretun vähemmistökommareiden - taistolaisten - hallitseman Järjestöjentalon paikalle alkanee tuota pikaa.

Lenin Hiiriöljykioski,
vielä lyhyt jono
Koska ”As Oy Leninheikki” on vielä vain visio Ension mielessä, talon rakentaminen ei alkane aivan kohta puolin, tulisi Lenin patsasta tuota odotellessa ainakin kesäisin hyödyntää tuomalla patsaan vierelle kioski, jossa myytäisiin – ei vain jäätelöä ja limua – vaan tietenkin itäturisteille heille niin tuttua Lenin Hiiriöljyä (Lenin Maus Oleum); Moskovan Punaisella torilla tuota herkkua Neuvostovallan aikaan jonotettiin pitkin ja jatkuvin jonoin. Näin Lenin Hiiriöljyä olisi saatavissa kesäisin Kotkasta kätevästi jopa kannuittain kotiinviemisiksi, ja lähes ihan ilman jonoja!

Koska Kotkansaarelle rakennetaan julman paljon lisää näitä kerrostaloasuntoja, tulee niihin luultavasti muuttamaan monia uusia kotkalaisia. Tunnettuahan on, että jokaisen kotkalaisen tulee omistaa vene. Ja venehän vaatii Kotkansaaren venesatamista venepaikan. Vaan kun rantaviivaa on Kotkassakin rajallisesti, miten ja mistä saataisiin lisää veneparkkitilaa?

Sapokan venesatama,
ylin kerros
Eipä hätää; Ensio Oluella on tämänkin ongelman ratkaisemiksi visio: Rakennetaan Sapokan venesataman alle ehkä pariin – tarvittaessa useampaankin – kerokseen lisää laituritilaa; luolapakkirakentaminenhan on Kotkassa koettua tekniikkaa. Näistä alemmista venesatamakerroksista pääsisi sitten vesihissillä kätevästi vaikkapa suoraan Tulikukon terassille.




Vesihiisi
Tämä ei ole kuivanmaan hiisi,
vaan neito Kotkan Meripäivitä.
Hiisi vieköön, kun osaa olla nätti!
 Vesihissiin saattaa tosin pesiytyä vesihiisiä; vanhan lastenlorun mukaan vesihiisithän saattavat ryhtyä kovin häiritsevästi sihisemään hississä; muuta haittaa tai vaaraa niistä ei tule olemaan.. Ja kuulosuojaimiahan löytyy kaupoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti