perjantai 20. toukokuuta 2011

ENSIO OLUT JA KAUPUNKIMITTAUS SEKÄ KAAVOITUS, JA IHAN JOTAIN MUUUTA


Kaavamääräysten mukaan:
1)      Uudisrakennus tulee taajama-alueella sijoittaa vähintään 4 metrin etäisyydelle naapurin rajasta.
2)       Autopaikkoja on jo rakennuslupaa haettaessa näytettävä vähintään yksi taloon tulevaa asuntoa kohti.
3)       Suojellulle tontille (Pohjoispuistokatu 4) tulee jättää, tai, jos vanhoja puita kaadetaan, niin istuttaa lisää niin, että tontilla on ainakin 5 vähintään 3 metristä puuta.




1) Ensio Oluelle – eläkkeelle ehtiytyneenä Kotkan kaupungin teknisen toimialan entisenä toimenhaltijana – ei tule mieleenkään, että kukaan kunnan viran- tai toimenhaltija sortuisi koivimmakaan, tai jopa epäinhimillisyyttä hipovan maasutuksen uhriksi joutuneenakaan antamaan rakennusluvan varsinaiselle rakennukselle vain 2,5 metrin päähän naapuritontista.


Geodesian opiskelija Brita 
Suloinen tarkistaa digitaalisella 
astrolabilla koska takymetri 
on kaikessa kiireessä jäänyt 
toimistolle - että mihin hittoon 
tuo talo nyt oikein 
on rakennettu.
Niin kiire on tytölle
tullut, että edes hehkuliiviä
ei ole ehtinyt päälleen pukea!
Ja vieläpä niin, että parvekkeen kulmapilari on täsmälleen naaapuritontin rajalinjalla ja uudisrakennuksen alimman kerroksen parveke on tuota naapuritonttia alempana!


Jotain tuollaista uskomatonta on kuitenkin joko tapahtunut, tai kerrostalo Rautatiekadun ja Koulukadun kulmatontilla vaan ihan kuin itsestään rakentuu vahingossa väärään paikkaan.

Eipä uskone kukaan, että ikään kuin aivan vahigossa.on tullut anettua rakennnuslupa kaavamääräysten vastaisesti.

Takymetri.
 Me rakennusinsinöörit
suoritamme takymetrillä 
usein geoteetisia mittauksia 
erittäin miellämme geodesian 
opiskelijoiden avustamina.














       2) Rakenteilla oleva As Oy Lauluheikin rakennuttaja hakee poikkeuslupaa saadakseen sijoittaa asukaspysäköintipaikat Koulukadun oikeanpuoleiselle ajokaistalle. Eikös saman tien voisi sulkea kokonaan tätä yhtä kaupungin valtaväylää asukaspysäköintipaikaksi välillä Korkeavuorenkatu – Kirkkokatu; siihen mahtuisi jo aika monta autoa! Liikennemerkein voisi sitten ohjata liikenteen: ”Kiertäkää, kyllä sieltä nyt jostain pääsee - ihan varmaan pääsee”.


Mesäyiloppilas Miina Söpönen
 tulee mittamaan myös 
käsipelillä istutettavien 
puiden rungonpaksuuksia.
On, ressukka, jo heti alussa 
hukannut työn tuoksinassa 
vaatteensa. Jopa aluhosut 
ovat hältä joutuneet 
häviksiin!
3) Pohjoispuistokatu 4:n tontille on jäänyt Toivo Pekkasen vaahtera, kapealle n. 4 metriä leveälle, siis tontin asukkaille käyttökelvotoman kapealle kaistaleelle uuden kerrostalon ja museoviraston määräyksellä suojellun suulin - kotkaksi "kuurin" - eli varastorakennuksen väliin, aivan tämän kaistaleen päähän jää monihaarainen Toivo Pekkasen aikainen koivu. Tontin rajalla on ukkosen jo ammoin särkemä mänty.



Mutta kaksi puuta puutuu! Ensio Olut osaa laskea tarvittaessa oikein pinnistäen jopa kymmeneen! Kun puulla, kuten tuolla monihaaraisella koivulla, on yksi tyvi, se lasketaan ainakin Elon laskuopin - josta Ensio Olut on laskuopin alkeensa ansiokkaasti opiskellut - mukaan yhdeksi ainoaksi puuksi.









Ja siten sitä ihan jotain muuta:
Yo-lakki, malli
"Lippa valmiiksi taaksepäin"
Ensio Olut on tilannut, ja saanut, Kiinasta näytekappaleet vappuhatusta ”Lippa toisella korvalla”; ”Lippa valmiiksi taaksepäin” -malli ei ehtinyt Suomeen vielä Vapuksi, joten sitä testataan tässä kesän mittaan. Kumpikin malli saataneen markkinoille, kun syksyn ylioppilaiden on aika lakittautua.. Abiturienttien vanhemmille vaan vihjeeksi: näitä hattuja voi tilata vain Ensio Oluelta.

Kengurun munia
Eräs australialainen liikemies on tarjonnut Ensio Oluelle 100 kpl:n erää hedelmöitettyjä "vapaana kasvaneen kengurun munia" á 12,20 euroa kappale (sis. alv).

Ensio Olut on sopinut Kymen riistanhoitoryhdityksen kanssa, että kun kengurunmunat on saatu haudottua, Kymenlaaksoon istutetaan oma luonnonvarainen kengurukanta.



Ja vielä. Kun mainostetaan, että eräs konetiskiaine puhdistaa parhaiten jauhelihan, niin pitääkö jauheliha laittaa tiskikoneesen ennen vai jälkeen sen paistamisen? (Nyt tuo mainos on muutettu, koska kai joku mainostoimistossakin lukee näitä Ensio Oluen juttuja).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti