perjantai 6. toukokuuta 2011

ENSIO OLUT APNIAN KANSSA BAARITISKILLÄ




Ensio Olut tuli Kotkan Sportti Pubiin lemmikkiapinansa Apnian kanssa ja tilasi itselleen viskin jäillä ja Apnialle pitkän kaljan.

 Ension juodessa toista paukkuaan apina Apnia jo yhden kaljan jälkeen riekkui, kirkui ja kirmasi pitkin baaritiskiä. 

Apnia nappasi oliivin erään asiakkaan martinista ja söi sen, nappasi kirsikan purkista tiskin takaa ja sitten se hyppäsi biljardipöydälle, pisti kesken pelin kiven suuhunsa,  nielaisi sen ko­konaisena ja virnisti päälle. Baarimikko hiiltyi ja huusi Enso Oluelle:

Apnia
-      Kato ny, Ensio Olut, sun apinas otti oliivin asiakkaan paukusta ja söi sen, sitten se koukkasi kirsikan suoraan purkista baaritiskin tältä puolelta, hyppäsi biljardi­pöydälle ja nielaisi sieltä kesken pelin kiven ja virnisti! Sun täytyy opettaa sun apina tavoille ennen kuin tulet sen kanssa paukulle!

-      Älä nyt suotta sauhua, tämä apinani Apnia on tullut vasta viidakosta, eikä ole vielä oikein oppinut näille kaupunkilaisten tavoille. Kyllä mä maksan kaiken, Ensio Olut sanoi, maksoi ja lähti apinoineen.




Jonkun ajan kuluttua Ensio Olut ja apina Apnia tulivat taas Sportti Pubiin. Nyt Apnialla oli oikein puku päällä ja lierihattu päässä. Ensio Olut tilasi taas itselleen viskin ja Apnialle taas kaljan. 



Kaupunkilaistunut Apnia


Apnia joi sivistyneesti olutta tuopistaan.


-      Katokin, ettei toi apinas ala taas riekkumaan, tai lennätte kumpikin ulos, kuin Naton ohjukset, baarimikko vaati. 

-     Eihän se mitä ala, et sä, baarimikko, nää, että se on oppinut jo kaupunkilaisten tavoille; se osaa jo pukeutuakin!


Ensio Olut tilasi itselleen sekä myös apina Apnialle grillimakkaran ja talon rankalaiset kaikilla mausteilla. Apinialle - Apnia, vaikka ihmisapina onkin, ei osaa puhua - Ensio Olut tilasi vielä pari banaania, ettei Apnialle jäisi nälkä.


Grillimakkara ja talon
ranskanperunat


Apnia maksoi oluensa ja omat syömisensä, otti hatun päästään, laittoi sinappia, ketsuppia sekä myös kurkkusalaattia ihan sievästi annokseensa, kiipesi sitten rahallisesti baaritiskille laski housunsa, koska oli hyvin pukeutunut, pyllisti ja työnsi kaikessa rauhassa grillimakkaran sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla takapuoleensa, otti pois ja söi sitten sitten, samoin teki rankanperunoille, myös sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla, yksi kerrallaan, otti pois ja siten söi. Viimeksi Apnia kuori banaanit, työnsi ne ensin takapuoleensa, otti pois ja söi sitten. Sitten se taittoi tarjoiluastiana olleen kertakäyttöisen pahvilautasen tötterölle, työnsi sen persreikäänsä, otti sen pois ja söi sitten; yrittipä se työntää vielä tyhjän kaljalasinkin takapuoleensa, mutta kun se ei onnistunut, laittoi tuopin sievästi takaisin baaritiskille ja laittoi sitten hatun takasin päähänsä.

Tämä oli kyypille taas liikaa:

-      Kato ny tota sun apinaas, Ensio Olut! Ensin se kiipesi baaritiskille, sitten se laski housunsa, pyllisti, ja sitten se työnsi sen kuuman grillimakkaran kaikilla mausteilla perseeseensä, veti pois, ja söi sen sitten! Ja se teki saman ranskiksille ja banaaneille - jopa pahvilautasellekin! Viimeiseksi se yritti tunkea kaljamukinkin perseesensä, vaan ei onnistunut! Ethän sä ole sille mitään tapoja opettanut!

-       Olenpas; nykyäänhän se mittaa kaiken, mitä se pistää suuhunsa, että se mahtuu myös tulemaan kivuitta ulos. Ja huomasithan, se ei syö ruokaansa, kuten nämä ruokailutavoille oppimattomat nykynuoret, hattu päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti