perjantai 27. toukokuuta 2011

TIEN- JA VESIRAKENNUSINSINÖÖRI ENSIO OLUT JA KAKSI MUUN ALAN INSINÖÖRIÄ



Vastavalmistuneet kolme insinööriä, heikkovirtainsinööri Kalle Kipinägeneraattori, koneenrakennusinsinööri Kauko Kampi-Akseli sekä tien- ja vesirakennusinsinööri Ensio Olut istuivat Kotkassa taas kerran vuona 1976 iltaa silloisessa ravintola Puikossa, joka oli suunnilleen sillä paikalla, missä nyt on Kymenlaaksonkadunpuoleinen Kauppakeskus Pasaatin sisäänkäynti.


Nainen!


Keskustelu kääntyi - kuten se oli kääntynyt aina - tietysti naisiin. Virisi kysymys, mikä alan insinööri se Jumala on ollut suunnitellessaan naisen.
















Monimutkaista
1970-luvun 

elektroniikkaa

Heikkovirtainsinööri Kalle Kipinägeneraattori väitti, että heikkovirtainsinööri se Jumala on ehdottomasti naista suunnitellessaan ollut; naisen hermoston niin hienoa sekä monimutkaista heikkovirtasähköjärjestelmää ei 
kukaan muu osaa suunnitella, kuin ainoastaan heikkovirtainsinööri.







Hienosti suunniteltu  
sievä kone

Koneenrakennusinsinööri Kauko Kampi-Akseli puolestaan sanoi, että nainen on itse asiassa pieni sievä kone.



 Kun katselee naisen sulavaa liikehdintää, ei voi tulla muuhun tulokseen, kuin että nainen on hienosti suunniteltu, monimutkainen, hyvin rasvattu sievä kone, jossa on mm. pumppu, hydrauliikkaa, venttiileitä ja palkeet sekä momentinmuunnin, jonka ansiosta nainen ei hyydy, vaikka kuormitus kasvaisi miten. Joten johtopäätös on, että sellaisen näppärän ja kätevän koneen, millainen nainen on, pystyy suunnittelemaan vain koneenrakennusinsinööri.






Huvipuisto
Kun heikkovirtainsinööri Kalle Kipinägeneraattori ja koneenrakennusinsinööri Kauko Kampi-Akseli olivat kuulleet tien- ja vesirakennusinsinööri Enso Oluen puheenvuoron, kaikki olivat samaa mieltä, Jumalan on täytynyt olla naista suunnitelleessaan tien- ja vesirakennusinsinööri, ja vieläpä kaupungin teknisien toimen käyttämä kuntatekniikan konsultti;
Jätevesiviemärin 
purkuaukko
kenellekään muulle, kuin kuntatekniikan konsultille ei tulisi mieleen suunnitella jätevesiviemärin purkuaukkoa keskelle huvipuistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti