perjantai 5. helmikuuta 2016

ESIOHJELMOITAVAT JALAT




Gyborgi
Google on tänään ilmoittanut, että se on ryhtynyt kehittelemään motorisoituja, android-mobiilikäyttöjärjestelmän kanssa yhteensopivia esiohjelmoitavia kyborgijalkoja älypuhelimiaan ja muita älylaitteitaan kävellessään käyttäville ihmisille, etteivät nämä tuontuosta kävelisi pahki muihin, omiin älyvimpaimiinsa keskittyneisiin kadullakulkijoihin, törmäilisi rakennusten seiniin ja muihin eteen osuviin kävlyesteisiin, eivätkä jäisi Googlen, tai muidenkaan kehittämien itse itseään ajavien autojen alle.


Ymmärtäessään, että ihmisten on yhä vaikeampaa irottaa katsetaan edes kävellessään kaupungilla langattomasta näytöstään, tämä tekniikan jättiläinen on päättänyt siirtyä kehittämään seuraavaa innovaatiotaan, kyborgijalkoja, josta liitettynä ihmiseen ja hänen käyttämäänsä älypuhelimeen voidaan käyttää yhteistä nimitystä "itse itseään kävelyttävä älylaite".


Nämä Googlen apujalat auttavat ihmisiä ylittämään kadut sekä muut kulkuväylät turvallisesti ja navigoivat heidän reittinsä turvallisinta kautta varmistaen näin pääsynsä määränpäähänsä terveinä heidän keskittyessä tarkistamaan mobiililaitteeseensa tuon tuosta tulvivia päivityksiä.

Vanhemman
mallinen
gyborgijalka


Poliisi sakottaa itse
itseään ajavaa autoa
"Nämä kygporgijalat muistuttavat itse itseään ajavaa autoa, joka säätää nopeuden ja selvittää reittiohjeet törmäysten välttämiseksi. Nämä moottoroidut apujalat tulevat estämään ihmistä jäämästä itse itseään ajavien ajoneuvojen yliajamaksi heidän ylittäessä tietä keskustelemalla autojen älylaitteiden kanssa, ja näin jaloilla kulkija itse saa keskittyä chattailuun, vitsien lukemiseen, kissavideoiden katseluun, tai – minkä vielä edellisiäkin suurempaa keskittyneisyyttä vaativan toimen ollessa meneillään – pornon katseluun älypuhelimen näytöltä", Googlen ylikehitysinsinööri Geek Intrepid sanaili veitikkamaisesti virnitstäen selittäessään Ensio Oluelle ja muulle mediaväelle näiden "itse itseään kävelyttävien älylaitteiden” toimintaa.


Huonekalu
"Ei ainoastaan ulkosalla, vaan myös sisätiloissa kyborgijalat tulevat olemaan hyödylliset ihmissuvulle. Olemmehan nähneet, kuinka ihmiset usein törmäilevät huonekaluihin niin kodeissaan kuin työpaikoillaankin, kun he kulkevat ympäriinsä silmät langattomassa näytössä kiinni pyyhkäisten aina silloin tällöin peukalollaan tai etusormellaan näyttöä vasemmalle, oikealle, ylös ja alas. Näitä törmäilyjä ei tapahdu koskaan, ei ikinä enää!", innostunut insinööri Geek Intrepid lisäsi.


"Jalkoihin integroidaan moninaita lähdesovelluksia kuten Gmail, Google Maps, kalenteri, vain muutaman mainitakseni", insinööri Geek Intrepid selitti edelleen ja jatkoi:


"Jalat vievät käyttäjänsä aina perille minne tahansa kulkija onkin sitten menossa seuraten Google Mapsin ohjeita. Mukana tulee myös ominaisuuksia, kuten että toimistotöitä tekevän toimihenkilön jalat esimerkiksi automaattisesti alkavat liikkua oikeaan aikaan kohti kokoushuonetta saatuaan sähköpostitse lähetetyn kokouskutsuviestin, ja niin päin pois päin."


"Kyborgijalat on sitten viksu vekotin, ne vievät kulkijan esimerkiksi tämän niin halutessa baariin kahdelle oluelle. Ja jos kulkijan vaimo on hankkinut gyborgijalkojen lisälaitteen, kyborgijalkojen kaukosäätimen, vaimon niin halutessa baarista, kun kulkija on juonut ne kaksi kaljaa, vääntää kulkijan ylös baarijakkaralta, ja tuo miehen turvallisesti suorinta tietä kotiin vaimokullan luo", insinööri Geek Intrepid saattoi esitelmänsä päätökseen.


Tulkinnoista tuohtunut
Sauli Niinistö
Google uskoo, että tämän uusimman innovaation myötä ihmiskunta voi täysin keskittyä tärkeämpiin tehtäviin, kuten erittäin hupaisien ”Ensio Olut” -tarinoiden lukemiseen, presidentti Sauli Niinistön Valtiopäivien avajaispuheen tulkitsemiseen, tai käyttää aikansa avoimen rasistisen MV-verkkolehden keksittyjen mukauutisten kritiikittömään uskomiseen, koska tekniikka hoitaa vähemmän tärkeitä asioita, kuten sote-uudistus ja ulkomaankauppavaje – nämä kaksi tässä vain esimerkin vuoksi mainittuna.


Maailmaa järisytti tänään Googlen kyborgijalkauutisen lisäksi toinenkin uutispommi: Keskustapuolueen kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen perustaa Suomeen uuden puolueen matkallaan Hyväksi Jumalaksi.


Nyt arvoisa lukija ihmettelee täysin oikeutetusti, miten niin ”Hyväksi Jumalaksi”. No, selitetäänpä:

Väyrysen perheen
vakituinen asunto 
1970-luvulla
Keminmaalla


Ensio Olut – Paavon ikätoveri – muistaa haastatelleensa Paavo Väyrystä perheen vakituisessa asuinpaikassa, jalasmökissä Keminmaalla joskus -70-luvun alussa laajoilla kotimaanmatkoillaan. Ensio Oluen kysyessä tuolloin Paavo Väyryseltä nousevan poliitikon 
Paavo Väyrynen itse
tulevaisuudensuunnitelmista, tämä itse kertoi, että hänestä tulee lopulta Hyvä Jumala; itse Urho Kekkonen oli kuulemma julkituonut sen jo -60-luvun lopulla. Ensio Olut muistaa Paavo Väyrysen kertoman sanasta sanaan, joten tässä se – aivan kuin Paavon itsensä kertomana on:


Kuvaa Hyvästä Jumalasta ei
tahdo löytyä, mutta tässä
tenniksen jumalatar
Maria Sharapova,
eivätkä nuo jalat
ole - Herra hyväst
hallitkoon -kyborgia!


Olin pääesitelmöitsijänä Keskustan Peräpohjolan piirin Keminmaalla pidetyssä tupaillassa, jossa presidentti Urho Kekkonen oli läsnä. Alustin keskustelun aiheesta ”Keskustapuolueen tulevaisuus ja Minä”. Olin kertonut, että kun tulen ensin olemaan noin viisi kautta pääministerinä, minut valitaan kansanäänestyksellä yksimielisesti Kekkosen jälkeen Suomen Tasavallan Presidentiksi. Kun sitten olen ollut presidenttinä riittävän kauan, minut valitaan varmaankin kykyjeni mukaiseen erittäin tärkeään ja korkeaan kansainväliseen virkaan. Nyt on vaan vielä epäselvää, mikä olisi minun kykyjäni vastaava kyllin korkea virka; silloin Kekkonen sanoi, "Hyvä Jumala!”



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti