keskiviikko 10. helmikuuta 2016

ELÄMÄ ON HENGENVAARALLISTA!



Suklaalevyn syönti,
vaikuttaako se
eliniänodotukseen?

Olisiko elämäsi päivänkään verran pitempi, jos jättäisit syömättä sen juuri äsken ostamasi suklaalevyn?





Tuore Valittujen Palojen alkuperäisen amerikkalaisen version Reader's Digestin ensikuun numerossa julkaistava tutkimus on todennut, että kaikki tekemäsi tuo kuoleman vääjäämättä aina askeleen lähemmäksi. Artikkeli julkaistaan Valituissa Paloissa piakkoin suomeksi, jos Valittujen Palojen emoyhtiötä ei julisteta ennen sitä konkurssiin.




Ensio Olut on ihan vaan varmuuden vuoksi ja monen mutkan kautta päässyt tutustumaan ennakolta tuon artikkelin sisältöön.


Valitut Palat amerikakaksi


Kalifornialaisen Chopra Center for Wellbeing -terveystukimuslaitoksen perustaja tohtori Deepak Chopra on kirjoittanut tämän pian julkaistavan artikkelin, jossa hän julkituo sen tosiseikan, että kukaan ei ole löytänyt - eikä tule koskaan löytämään – täydellisen tervettä elämäntapaa, koska me kaikki kuitenkin lopulta kuolemme.





"Kuolema kohtaa vääjäämättä aikuisten oikeasti ihan jokaisen", tohtori Chopra kirjoittaa puolustaessaan väitettään. ”Jos joku olisi löytänyt tavan elää todella terveellisesti, silloin olisi jossain joku tosivanha, joka ei olisi lopettanut elämistä."


Uni on "kuoleman pikkuveli"





Tohtori Chopra kysyy artikkelissaan retorisesti itseltään, tietääkö hän yhtäkään tointa, jonka voisi sanoa lisäävän mahdollisuuksia saavuttaa edes lähes rajaton elinikä, ja vastaa myös itse tähän artikkelissaan: "Nukkuminen on ainoa toiminta, joka ei näytä suoranaisesti myötävaikuttavan tähän vääjäämättömään marssiimme kohti tuota ikuista unhon yötä."





Tohtori Chopra lisää edelliseen kuitenkin: "Valitettavasti nukkuminen on pohjimmiltaan vain jonkinmoista kuolemisen harjoittelua, joten sekään ei millään muotoa ainakaan jatka elämää."


Tohtori Chopra selittää, että jotkin toiminnot näyttävät valheellisesti lisäävän elinajanodotetta.


Raporentona sohvalla 
"Kohtalainen liikunta ja järkevä ruokavalio näyttävät pitkittävän matkaa kohti väistämätöntä, mutta ei siinä määrin, että suosittelisin niitä jollekulle, jonka mielestä on hauskempaa istua raporentona sohvalla katsomassa telkkarista vaikkapa ikivanhaa englantilaista ”Vielä virtaata” perunalastuja napostellen ja huurteista olutta nauttien.





Vielä virtaa
On huomattava myös, että jos noudatetaan äärimmäisen tervettä ruokavaliota, herätetään yksilössä vain toive, että kunpa kuolisi nopeammin. Noudattamalla terveellisiä elintapoja ja syömällä oikein huomataan vain, että elämä on ihan perseestä ja että on siten jo paljon lähempänä kuolemaa. Jokainen, mikä tahansa toiminta on taas vain yksi henkilökohtaisen tuomiopäivän kellon naksaus eteenpäin riippumatta siitä, uskooko, että joku teko tai toimi on yksilölle hyväksi vaiko ei. Parasta, mitä voi elämältä toivoa, on mahdollisuus sanoa, "en ole ihan vielä kuollut", tohtori Chopra selittää artikkelissaan.




Miellyttävää elämää 

Artikkelin lopuksi tohtori Chopra kertoo häneltä usein kysytyn, onko hänellä mitään tarjottavaa kenellekään, joka haluaisi jatkaa terveiden elämäntapojen noudattamista.





"Elät vain kerran, joten ehdotan teidän kaikkien keskittyvän sellaisiin harrastuksiin, jotka tekevät sen lyhyen ajan, jonka olette täällä, mahdollisimman mukavaksi ja miellyttäväksi. Revi rajallisesta elämästäsi kaikki riemu!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti