lauantai 7. kesäkuuta 2014

LUOMUJA VESIJOHTOVEDESSÄ!

Ei luomuja juomaveteen; vedenneitojen
terveys ei saa vaarantua!


Luomu on saastuttanut Kotkan kaupungin vesijohtoveden!


Kotkan kaupungin ympäristökeskus havaitsi saastumisen aivan sattumalta eilen rutiinikokeissa tutkiessaan uimavesien laatua ennen uintikauden alkua, löysi rinnakkaisnäytteenä käytetystä vesijohtovesinäytteestä luomuja, ja yrittää epätoivoisesti selvittää Kymen Vesi Oy:n kanssa, miten luomua on joutunut myös vesijohtoverkostoon.


Hän saattaisi yhä olla
Kotkassa tekemässä
vesilabroja, jos labraa
ei olisi myyty yksityiselle!

Nyt hänen on riisuttava
laborantintakkinsa pois!
Alustavan raportin mukaan saastuminen on voinut tapahtua melkein milloin tahansa, jo kuukausia sitten. Mutta voi olla, että saastuminen on saattanut tapahtua jo vuosia – tätäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois – etteikö jopa seitsemän vuotta sitten, jolloin Kotkan kaupunki myi halvalla vuonna 2007 yksityiselle taholle oman, erinomaisesti toimineen ympäristölaboratorionsa, jonka kehittämiseen erinomaisesti toimivaksi kaupunki oli saanut ministeriöltä rahallista avustusta”.

Kaupungin oma ympäristölaboratorio tutki vesijohtovesinäytteet säännöllisesti laboratorionsa poismyyntiin asti; nyt yksityinen laboratorio huutaa vesinäytteiden kaikenkattavasta tutkimisesta niin hirveetä hintaa, että tällainen odottamaton poikkeama on jäänyt havaitsematta.”

"Juomaveden sallittu yläraja EU:ssa on 11 luomua vesilitrassa, Kotkan vesijohtovedestä on löytynyt yli 11,82 milj. luomua / vesilitra, eli veden luomupitoisuus ylittyy lähes 12 milj. kertaisesti", kertoi Kymen Vesi Oy:n eläkkeeltä hätään hälytetty toisaiakainen tiedoittaja, tien- ja vesirakennusinsinööri Ensio Olut tämän palstan kirjoittajalle tänään oitis herättyään kohta puolenpäivän jälkeen.


Wellamo tuplaveellä veden emäntä
Kotkan kaupungin terveystarkastaja yhdessä Kaakkois-Suomen Ympäristökeskuksen kanssa on määrännyt vesijohtoveden käyttökieltoon ja vaatii Kymen Vesi Oy:tä tyhjentämään ja pesemään oitis Jylpyn, Karhulan ja Karhuvuoren ylävesisäiliöt eli vesitornit sekä aloittamaan kaupungin vesijohtoverkon tehohuutelun kunnes kaikki luomu on saatu pois. Huuteluvesi on johdettava Mussalon jätevedenpuhdistamon kautta mereen, ettei Suomenlahden kalakannasta tulisi syömäkelvotonta, eikä Vellamon, tavallisella veellä, veden emännän, eikä muidenkaan vedenneitojen terveys vaarantuisi.
Kotkan kaupungin terveys-
tarkastaja tutkii mikroskoo-
pilla, löytyykö kolminkertai-
sen harsokankaan läpi suo-
datetusta talousvedestä yhä
mikroskooppisen pieniä
mikroluomuja


Kotkan kaupungin terveystarkastaja varottaakin kaupunkilaisia juomasta tai käyttämästä ruoanlaittoon tätä luomun saastuttamaa vettä. Talousvetenä ja esimerkiksi kukkien kasteluun sitä voi käyttää, jos siinä ei havaitse luomuja kellumassa. Talousvedestä luomut voi poistaa laskemalla se vähintään kolminkertaisen harsokankaan läpi.


Kaupungin terveysjohtaja, terveystieteiden maisteri ja filosofian tohtori Maija Valta on huolisaan saastunutta vettä juoneiden kaupunkilaisten terveydestä ja onkin määrännyt kaupungin kaikki kolme terveysasemaa hälytystilaan ja vaatii koko terveydenhuoltohenkilökuntaa päivittämään tietonsa osallistumalla ylihuomenna maanataina kirjastotalon auditoriossa pidettävään tilaisuuteen, jossa Suomen Luomuliiton hallituksen puheenjohtaja Jukka Lassila 
Tohtori Antti Heikkilän
pää on irtaantunut
ruumiista!
esitelmöi luomujen saastuttaman veden terveyshaitoista ja luomuasiat hyvin tunteva ortopedian sekä traumatologian erikoislääkäri, Suomen johtava ravitsemusguru tohtori Antti Heikkilä luennoi aiheesta "Luomuvesi ja sen terveyshaitat, ja miten tarjota helpotusta luomun saastuttamaa vettä juoneille, luomuongelmista kärsiville Kotkan kaupungin asukkaille".


Tiettävästi tämä on toiseksi suurin Suomessa koskaan tapahtunut luomukatastrofi; tätä suurempi on vain se, kun Helsingin kouluissa vuonna 1998 tarjottiin vahingossa geenimuutelematonta tofua sika-nauta-jauhelihana pastakastikkeessa. Suuri joukko koululaisia sai vaikeita henkisiä vaurioita, joista toipuminen saattaa kestää vuosikymmeniä. Todisteena tästä on Helsingin kaupungin asukkaiden epänormaali äänestyskäyttäytyminen ja sitä kautta kaupunginvaltuuston kummallinen kokoonpano, jossa Vihreillä on selvä yliedustus”, toteaa taas Kymen Vesi Oy:n toisaiakainen tiedoittaja ja kunnallispolitiikan kummallisuuksien erityisasiantuntija Ensio Olut ja jatkaa:
Juokaa olutta, niin ei luomu vaivaa!

Kaupunkilaisia kehoitetaan käyttämään juomavetenään ainoastaan pullotettua vettä, tai – kuten menneinä vuosisatoina oli terveydellisistä syistä tapana – tyydytettävä päivittäinen nestetarpeensa juomalla olutta, ja noutamaan muun talousvetensä Kymen Vesi Oy:n puhtaan veden jakelupisteistä tai suoraan säiliöautoista, jotka alkavat välittömästi kierrellä kaupunginosien kaduilla aikataulujen mukaisesti, kunnes toisin ilmoitetaan. Säiliöautojen aikataulut ja vedenjakelupisteiden sijainnit löytyvät osoitteesta www.kymenvesi.fi/vedenjakelu. Tietoa saa myös puhelinnumerosta 05 2341, kaikista Kymen Veden sekä Kotkan kaupungin kuntatekniikan toimipisteistä ja kaupungintalolta kuntatekniikan toimistosta, osoite Kustaankatu 2, 3.krs”.


Ei ole mitään syytä panikoida”, toteaa puolestaan Kotkan kaupungin kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

Kotkan naapurikaupunkien Haminan ja Kouvolan sekä Pyhtään kunnan luomuvesipakolaisten vastaanottokyky on hyvin rajallinen. Kotkan kaupunki tekee kaikkensa, että yksikään kotkalainen ei vallan kuolisi janoon!”


Mitä oireita luomuvesialtistuminen aiheuttaa? Tätä selvittää Ensio Oluelle kansainvälistä kuuluisuutta kautta Suomen uraa uurtavilla luomuvesitutkimuksillaan saavuttanut valelääketieteen valetohtori Olli Valevaara seuraavasti:
Luomulle altistunut henkilö
saattaa riipiä lähes kaikki
vaatteet päältään
  • Näkyvin akuutti oire on vaatteiden vähentämisen – lähes pois päältäriipimiesen – pakonomainen tarve; tätä esiintyy varsinkin näin kesäisin. Toinen, tosin vaikeammin havaittava oire on seurallisuuden lisääntyminen.
  • Mitä haittaa nämä mainitsemasi oireet aiheuttavat luomuvedelle altistuneille?
  • Ensin mainitsemani oireen haittavaikutuksista tulee mieleen aivan ensimmäiseksi paleltumavammojen saannin vaara; jos luomuille altistunut ei tajuakaan lisätä vaatetustaan syksyn kylmien tullen, niin paleltumavammoja tulee viimeistään tammikuussa. Seurallisuuden akuutista lisääntymisestä aiheutuu puolestaan ennen kaikkea ja suurin määrin ei toivottuja – joskin myös toivottuja – raskauksia.
  •  Mitä muita oireita, tai haittoja luomuvedelle altistuminen aiheuttaa?
  • Pitkällä aikavälillä ilmenee mm. cityvihreyttä, jonka vakavin aste on ns. ”kettutyttöys”, jolloin altistunut saa harhoja ja alkaa luulla, että hän tietää maaseutuelämästä ja käsittää sen paremmin kuin maaseudulla elävät. Hieman lievemmän asteinen oire on Vihreiden äänestäminen vaaleissa sekä ydinvoiman kaikenlainen vastustaminen ja tuulimyllyjen estoton, järjen äänen poissulkeva ihannointi. Lievimmillään altistuminen aiheuttaa vain koiranpaskakirjoittelua lehtien tekstaripalstoille keväisin. 
Ydinvoima se jyllää ja jyllää vaan!






  • Miten uskot, valelääketieteen valetohtori Olli Valevaara, luomun päätyneen Kotkan juomaveteen?


  • Koska kyseessä on Kymenlaakson Vesi Oy:n valmistama tekopohjavesi, eli ”Utin kirkas”, kuten sitä tavataan Kotkassa nimittää, on suomalaisten luonnonpohjavesien tapaan hapanta ja se on sen takia jo käyttövedenpuhdistamolla 
    Tekopohjaveden tekoperiaate,
    kaavamainen kaavakuva
    kalkkikivialkaloitu; saattaa tietenkin olla, että tämä kalkkikivi on louhittu jonkin luomuviljelmän läheisyydestä, mene tiedä. Tämä ajatelma on kuitenkin mielestäni vähän kaukaa haettua. Tuskin vika on raakavedessäkään, sillä jos siihen vaikka olisikin sekoittunut tai liuennut luomuja, se olisi suodattunut pois imeytyessään Utin moreenikerrostumien läpi. 
  • Hevoskuorma
    luomuja
  • Sen sijaan, että epäilisin Kymenlaakson Vesi Oy:tä huolimattomuudesta, kiinnittäisin huomioni vettä Utista tänne Kotkaan, etelään tuovan päävesijohdon paineenkorotuspumppaamoihin. Saattaa olla – ja uskonkin niin – että joku joko vahingossa, tai ihan vaan vittuuttaan on kipannut hevoskuorman luomuja johonkin Kotkan puolella olevaan pumppaamoon – Kotkan puolella olevaan siksi, että tätä luomua ei ole löydetty Kouvolan puolelta.
  • Miten suosittelisit Kymen Vesi Oy:tä tässä tapauksessa, että luomuja on kipattu pumppaamoon, toimimaan?

Luomupoliisi suorittaa
luomuratsiaa
  • Asian tutkiminen on annettava poliisin tehtäväksi. En sano, että tutkimuksesta tulisi helppo, mutta syyllinen olisi saatava kiinni mitä pikimmin, koska, jos kyseessä on terroriteko, seuraava kohde saattaa olla minkä tahansa kaupungin vesilaitos.
  • Valelääketieteen valetohtori Olli Valevaara, haluatko vielä tähän ikään kuin loppusinettinä lausua muutaman viisauden tai järjensanan lukijoillemme?
  • Mottoni on aina ollut: ”Jos me kaikki pesisimme puissa, eivät vedet saastuisi!” 
Autojen huoltokorjaaja Attu Peräruutta kotkalaiselta Risto Rämä Oy:n autojen huoltokorjaamolta varoittaa laittamasta suodattamatonta Kotkan vesijohtovettä auton jäähdytysjärjestelmään, koska vedessä lilluvat luomut saattavat tukkia - ovat jo joissain tapauksissa tukkineetkin - auton syylarin.


Paavi Johannes Paavali II
tähyää synnintekijöitä
Vesien saastuminen on ollut – ja on yhä – ongelma muuallakin maailmassa, ei vain Kotkassa; tästä esimerkkinä nousee vallan eloisana Ensio Oluen mieleen eräs tapahtuma 1990-luvulta puolalaisesta Grabakan nunnaluostarista, kun puolalaissyntyinen Paavi Johannes Paavali II:n vieraili siellä.


Abbedissa ja kolme nunnaa - nuorin nunnista oli tosin vasta noviisi - olivat kaikki syntiä tehneet ja heidän täytyi ripittäytyä Paaville, kuten kunnon katolisen nunnan kuuluu, kun Paavi sattuu kerrankin olemaan sopivasti siinä käsillä. Ensimmäisenä ripittäytyi kilvoittelua harjoitteleva nuori noviisi:

"Pyhä Isä, minä olen tehnyt syntiä, minä olen katsonut ja nähnyt aivan läheltä  miehen peniksen."
    "Syntihän se on, mutta aika pieni synti se peniksen näkeminen, synti se on kuitenkin", Paavi Johannes Paavali II sanoi noviisille. "Mene, lapseni, kadu sitä, että olet katsonut ja nähnyt läheltä miehen peniksen; mene ja pese silmäsi vihkiesialtaan pyhitetyssä vedessä, niin Sinun syntisi on pesty pois Sinun silmistäsi ja on anteeksi annettu."

    Toinen nunnista tunnusti syntinsä:
"Pyhä Isä, minä olen tehnyt syntiä, minä olen koskenut, ja vallan kaksin käsin koskenut miehen penistä."
  • Katuvainen nunna


    .
    "Syntihän se on, vallan paha synti", Paavi Johannes Paavali II sanoi nunnalle. "Mene, lapseni, kadu tekoasi, mene ja pese kätesi vihkivesialtaan pyhitetyssä vedessä, niin tämä Sinun syntisi on pesty pois Sinun käsistäsi ja on anteeksi annettu."

    Silloin kaksi vielä ripittäytymätöntä, viimeisenä ja toiseksi viimeisenä seisseet abbedissa ja kolmas nunna alkoivat tapella ripittäytymisjonossa. Paavi Johannes Paavali II sitä kovin ihmettelemään. Silloin alun perin viimeisenä jonossa ollut nunna kiljui:

    "Ja minähän en sillä vihkivedellä sitten viimeisenä suutani pese, koska tuon akan on synnintekonsa hyvittämiseksi pestävä siinä perseensä!!!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti