perjantai 8. elokuuta 2014

MISTÄ PIENET LAPSET TULEVAT?




Ukko Ylinen Jumala, tai sitten
Ylinen Kapellimestari
Leif Segerstam
Kaikista Ensio Oluen suorittamista sadetansseista ja Ukko Ylijumalalle esittämistä ultimaatumeista huolimatta Kotkassa ei ole satanut niin veden tippaa yli kuukauteen – tai jos aivan tarkkoja ollaan, niin noin viikko sitten tuli taivaalta tasan viisi sadepisaraa – aurinko se vaan on möllöttänyt kaiken päivää ja kaiket yöt vallan pilvettömältä taivaalta!

Vaan mitä kaupunkia matkailumainostavat vaasalaiset Suomen aurinkoisimmaksi kaupungiksi? No Vaasaapa tietysti!

Ja hevon kukkua – etten paremmin sano – sanoo Ensio Olut; kysykääpä Ilmatieteen laitokselta, älkääkä enää levittäkö tuota valhepropagandaa helppouskoiselle!

Asiasta toiseen; koulut alkavat tätänykyä, jos eivät ole jo alkaneet, elokuun puolenvälin tienoilla vähän miten sattuu. Kun Ensio Olut oli alakoulukas, koulut alkoivat aina syyskuun ensimmäinen arkipäivä, ja tasan tarkkaan.

Ja koulua käytiin lauantainakin. Syksyllä oli viikon perunannostoloma, joululoma oli pari viikkoa ja keväällä oli viikon hiihtoloma. Kouluvuosi loppui toukokuun lopussa Suvivirteen ja sitten alkoi tasan kolmen kuukauden kesäloma.
Alakansakoululaisia

Tuostapa muistui mieleen, kun alakansakoulussa isommat pojat yrittivät olla viisaita ja kysyivät Pikku-Ensio Oluelta, että tietääkös se Pikku-Ensio Olut, että mistä ne pienet lapset oikein tulevat?

No, tiesihän Pikku-Ensio Olut nyt tuon: ne pienet lapset, joilla on reppu selässä, tulevat alakansakoulusta, ja ne, joilla ei ole reppua selässä, tulevat päiväkodista tai perhepäivähoidosta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti