torstai 12. kesäkuuta 2014

HUOLESTUTTAVIA JA VÄHEMMÄN HUOLESTUTTAVIA UUTISIA




Kivisalmen silta
Maan kohoaminen Kotkan seudulla on n. 2 mm/v. Viiden, viimeistään kuuden miljoonan vuoden kuluttua Kivisalmea ei enää ole, ja Kivisalmen silta käy tarpeettomaksi; salmen tilalla on maakannas, josta pääsee yli kuivin jaloin Hovinsaarelle – joka on, kuten me tiedämme, Kotkansaarella asuvien mielestä vähempiarvoisten kymiläsiten asuinaluetta, – ja näin Kotkansaari ei ole enää erillinen saari, vaan jälleen osa Kymiä; ja Kymissä asuvathan ovat tietysti kymiläisiä.



Tämä merkitsee sitä, että Kotkansaaren asukkaista tulee maan kohoamisen seurauksena ajanmyötä väistämättä kymiläisiä! Tätä ei estä edes ilmaston lämpenemisestä johtuva merenpinnan nousu; jos Maapallon ilmasto lämpenisi vuoteen 2200 mennessä – sanotaan nyt vaikka vain 1,5 ºC – niin merenpinta nousisi ehkä n. 1,5 – 2 m, niin tämä vain jatkaisi kotkansaarelaisten muuttumisaika kymiläisiksi vain tuplaantuisi, eli armonaika jatkuisi vain 5 – 6 miljoonalla vuodella kymmeneen, kahteentoista miljoonaan vuoteen.

Jääkauden elikko



Ainoa pelastus olisi uusi jääkausi!



Odotellessa tämän kauhuskenaarion käymistä toteen ei kuitenkaan pidä jättää huomiotta tuota ilmaston lämpenemisestä johtuvaa merenpinnan nousua, joka saattaa pahimmillaan olla siis tuo puolestatoista kahteen metriin, niin esimerkiksi ravintola Tulikukkoon pääsisi vain purjehtimalla.
Siian mäti ja blinit

Kuusinen
Ja Kuusisen pengertie olisi veden alla, joten graavattavat lohifileet, siianmädit blinien päälle ja hailit silakkapihveihin täytyisi käydä ostamassa kalasatamasta tuurimoottorin kyydillä.


Kotkan tori


Possot – ne littanat ja lättänät kotkalaiset possumunkit – toki voisi ostaa yhä Kotkan torilta, mutta toriparkki olisi muutettava uimalaksi tai sisävesiurheilukeskukseksi.





Pomppulinna

Ensio Olut kehottaakin urheiluvälinekauppiaita tilaamaan jo hyvissä ajoin varastoihinsa muiden kelluntavälineiden muassa riittävästi uimapatjoja ja kumiveneitä; myös puhallettavia pomppulinnoja olisi ehkä hyvä varata varastoon jo nyt, sillä merenpinnan nousu ei koske ainoastaan Kotkaa, vaan merenpinta nousee kaikkialla maailmassa, eikä maailman kumiveneteollisuus ehkä pysty vastaamaan nousevaan kysyntään. Tällöin pomppulinnoilla voisi purjehtia useampikin henkilö kerralla kaljalle 






Sitten iloisempiin uutisiin: Suomalainen purkkihernekeitto ei aiheutakaan ilmavaivoja!

Äänenvoimennin
Tuoreessa Turun ja Helsingin yliopistojen kasvitieteenlaitoksilla keittiötieteen ruokaprofessorin (emeritus), syyskuussa 2016 edesmenneen Jaakko Kolmosen johdolla tehdyssä tutkimuksessa on havaittu, että suomalainen hernekeitto ei olekaan niin pierettävää, kuin aiemmin luultiin.

Tutkimus suoritettiin kaksoissokkotestinä kahden kuukauden ajan joka torstai. Testiin osallistui sata vapaaehtoista Turun rannikkopataljoonan varusmiestä, ja vain kahdella heistä havaittiin torstai-iltapäivisin keskimääräistä suurempaa kaasunmuodostusta”, professori Jaakko Kolmonen kertoi.


  • Cambridgen universtas
    "Tämä tutkimustulos on ristiriidassa muiden tutkimusten kanssa. Muita tutkimustuloksia löytyy muun muassa maailman parhaissa yliopistoista. Mm. Britanniassa Oxfordin ja meillä Cambridgen yliopistoissa tehdyt hernerokkakokeet ovat tuottaneet hyvin erilaisia tuloksia”, kertoi puolestaan professori David Flux Cambridgen yliopiston ravitsemustieteenlaitokselta Ensio Oluelle.


    Lisäksi professori Flux kertoi epäilevänsä, että Turun ja Helsingin yliopistojen saamia tutkimustuloksia oli manipuloitu suomalaisen purkkihernerokan eduksi.

  • Jalostajan perinteistä
    hernekeittoa
    Toteutimme täsmälleen sama testin sadalla vapaaehtoisella käyttäen sekä peribrittiläisiä, englantilaisella aamiaisella käytettäviä purkkipapuja, että suomalaisella Jalostajan hernekeitolla. Heistä 99%:lla mitattiin aistinvaraisesti Jalostajan hernesopan syönnin jälkeen selvästi korkeampi suolistokaasun muodostus, kuin brittiläisen papusäilykkeen syönnin jälkeen! Ja se 1%, jolla tätä ei havaittu, havaittiin myöhemmin olevan Jalostaja Oy:n palkkaama kätyri, joka oli laittanut suomalaisen hernesopan syönnin jälkeen korkin perseeseensä selvänä pyrkimyksenä häiritä tieteellistä tilastointia suomalaisen hernerokan eduksi!”



    Kun Ensio Olut kertoi professori Kolmoselle näistä koetuloksista, professori Jaakko Kolmosesta tuli – lievästi sanottuna – aggressiivinen:


  • Koekaniini?
      En välitä, mitä se runkkujen kuningas, rukkukunkku Flux, ja hänen perseapinajoukkonsa ovat löytäneet – me emme manipuloi lukuja, emme koskaan. Ja se on taivahan tosi! Ja se korkki meidän Jalostaja Oy:n miehemme anuksessa johtui siitä, että hänellä on laktoosi-intoleranssi, eikä hänen palanpainikeeksi juomansa sikäläinen engelsmannipiimä ei ollut vähälaktoosista Hyla-piimää, kuten meillä Suomessa, joten häneltä pieru saatta tulla joskus varren kanssa.”


      Ne heidän koekaniinsa eivät ole suomalaisia, eivätkä siten ymmärrä niin hönkäsen pöläystä piereskelemisestä, vähemmän vielä suomalaisesta hernerokkapierusta ja sen hajusta, joka on pahimmillaankin – miten sen nyt sanoisi – vain kuin vieno löyhähdys!”


      Se Kolmonen on kouluttamaton ja sivistymätön ikäloppu vanha kääkkä ja täysin törppö tutkija, joka ei haista, mikä on hernerokkapieru, vaikka hänellä olisi nenä kiilattuna minun vaimoni perseeseen, kun tämä on syönyt kerralla koko 535 gramman purkillisen sitä perkeleen Jalostajan perinteistä hernerokkaa – usein vieläpä suoraan purkista – kotkalaisittain ätläkänmakean suomalaisen sinapin runsaan raa'an sipulisilpun kera; ja se mun vaimonpiru kaiken päälle tykkää syödä sitä Jalostajan perinteistä hernerokkaa kotkalaisittain sinapin ja sipulisilpun kanssa, koska se on ollut 60-luvulla vaihto-oppilaana Kotkassa!”


    Vaikka minä sille kuinka tyrkytän niitä ainoita ja oikeita brittiläisen Goya-papusäilyketehtaan purkkipapuja brittiläisittäin paistinpannulla pekonin ja kananmunan kanssa paistettuna, niin sitä perkeleen ”Jalostajan perinteistä hernekeittoa” sen pitää aina vaan syödä, jopa aamiaiseksi! Ja sille pitää aina olla muutama purkki sitä hiton suomalaista rokkaa kaapissa varavarastona!”
Jaakko Kolmonen ja suomalainen
ruokaympyrä

  • Kolmonen on luultavasti ainoa suomalainen, joka ei tiedä, että hän päästelee enemmän pahanhajuisia aivopieruja suustaan, kuin mitä häneltä tulee hernerokkapieruja hänen omasta perseestään, professori Flux tiuski kuultuaan emeritusprofessori Jaakko Kolmosen kommentit.”


    Väittely Suomen ja Britannian yliopistopiirien välillä raivoaa edelleen kuumana. Kaikki alkoi yleisestä, koko maailman kattavasta huolesta ilmaston lämpenemistä kohtaan, ja erityisesti siitä, millainen vaikutus Jalostajan hernekeitolla ja suomalaisella hernerokalla kautta linjan on ympäristöön. On arvioitu, että kymmenen triljoona tonnia vuosittaisista haitallista kasvihuonekaasupäästöistä lähtöisin pelkästään Suomen joka torstaisista hernerokkapäivistä.
IPCC


Hallitustenvälisellä ilmastonmuutospaneelilla, IPCC:llä, on aikomus – tällainen sitkeä huhu kiertää näin kansainvälisten ilmastokokousten välisenä aikana – brittien aloitteesta illegalisoida ja vallan kieltää suomalaisilta hernerokkatorstait, tai ainakin asettaa ilmastohaittaveron suomalaiselle hernerokalle.

Mutta, kuten olemme nähneet, nämä suunnitelmat ovat jo nyt saaneet Suomessa hernerokkapierunhajuisen vastaanoton!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti