sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

HAMMASKEIJU ON PIDÄTETTY VIRANTOIMITUKSESTAAN




Hammaskeiju on pidätetty virantoimituksestaan ja asetettu viranomaisvalvontaan!
Hammaskolikko


Usein lapset, joita on lähtenyt edellisenä päivänä maitohammas, ovat löytäneet lantin – yleensä 20 tai joskus jopa 50 senttiä, tai euron, ja, jos lapsukainen on ollut "oikein reipas", jopa kahden euron kolikon – aamulla tyynynsä alta, mutta ei tällä hetkellä, koska lapsiasiainvaltuutettu on päättänyt, että hammaskeijun tausta on tarkistettava ennen kuin hän voi jatkaa työskentelyä lasten parissa.


"Kaikkien yhteiskunnan rahoittamien organisaatioiden on vaadittava viranhaltijoitaan toimittamaan rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) 2 §:ssä tarkoitettua tehtävää varten Oikeusrekisterikeskukselta saatava rikosrekisteriote ennen kuin he voivat työskennellä lasten, alaikäisten tai muiden yhteiskunnan vähäosaisten kanssa", selitti lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila muistuttaen, että hammaskeijun toiminta rahoitetaan veronmaksajain varoin.
Hammaskeiju


”Vaikka nykyinen hammaskeiju on ollut virassaan jo yli 40 vuotta, hän ei ole koskaan toimittanut työnantajalleen sopivuudestaan kyseisen viran hoitoon vaadittavaa rikosrekisteriotettaan; tämä taustan tarkistaminen – koska siitä ei erikseen laissa mainita – koskee siis myös myyttisiä olentoja."


Hammaspeikkoko
ollut asialla taas?
"Vaikka kuinka paljon haluaisimmekin uskoa, että voisimme luottaa, että kaikki kuvitteelliset hahmot ovat virantoimituksessaan kilttejä ja pyyteettömiä, niin poikkeuksiakin on; ajatelkaapa esimerkiksi
hammaspeikkoa, joka on toimivaltaisen viranomaisen – eli tässä tapauksessa lapsiasiainvaltuutetun - antaman etsintäkuulutuksen perusteella heti tavattaessa vangittava", selittää kuvitteellisten olentojen asiantuntija Tove Janssonin veljentytär ja Muumi-oikeudet omistavan yrityksen taiteellinen johtaja Sophia Jansson.

Lauma kuvitteellisia olioita
Tästä hammaskeijun viranhoidon keskeyttämisestä on käyty paljon kiistaa. Jotkut huolestuneen vanhemmat esittävät, että meidän pitäisi tehdä kaikki voitavamme myös keksittyjen olentojen suhteen suojellaksemme lapsiamme, mutta toiset taas sanovat, että se sellainen on vain peodofobisten ihmisten turhaa vouhotusta ja horinaa.


Eräs Kotkan englanninkielisen leikkikoulun opettaja sanoo: "Jos emme voi uskoa olentoihin, jotka on keksitty lastemme iloksi, niin kuinka on oman jumaluskomme laita?"


Suteettisavolainen
jiäkiepin pellaaja
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun hammaskeiju on ollut uutisotsikoissa tänä vuonna. Helmikuussa eräs hyvin tuntemamme suteettisavolainen jääkiekkoilija haastoi, kuten vallan hyvin muistamme, hammaskeijun oikeuteen menetettyään itse suorittamansa kyynärpäätaklauksen jälkitilanteessa menettämänsä kaksi hammastaan vaatien hammaskeijua maksamaan niistä 0,20€ per kappale. "Ihmisten täytyy vaan osata käyttää oikeita kanavia saadakseen menetyksistään valtiolta oikeudenmukaiset korvaukset", jääkiekkoilija päivitti tilaansa facebookissa ennen oikeuskäsittelyä.


Miten hammaskeiju itse on suhtautunut siihen, että hänet on nyt pidätetty virantoimituksestaan?


"Tunnen olevani aliarvostettu työntekijänä", hammaskeiju kertoi tässä taannoin Ensio Oluelle. "Koska olen luultavasti ainoa myyttinen olento, joka on joutunut käymään läpi tämän menettelyn, minusta tuntuu, että kaikki ihmiset nyt osoittelevat minua sormella."

"On se hammaskeiju ainaski näin iso;
mä oon nähny sen!"


Hammaskeiju selitti, että hän rakastaa kaikkia Suomen lapsia lisäten, "mutta eiseksuaalisella tavalla. Minähän olen vain kymmenen senttiä pitkä ja minulla on siivet! Hitto vie, oletko koskaan kuullut, että joku kymmensenttinen, jolla on siivet, on edes yrittänyt raiskata lasta?" hammaskeiju puuskahti Ensio Oluelle viimeisen päälle tohkeissaan.


Pääsiäispupu
Poliisin pitämästä poliisiasiain tietojärjestelmästä (PATJA) julkisuuteen vuotaneista tiedoista olemme saaneet tietoomme, että poliisi on tehnyt tarkastuksia ja tehnyt rekisteriin merkintöjä ja koskien – ei ainoastaan Vladimir Putinia – vaan myös Joulupukkia ja Pääsiäispupua, sekä eritoten Nukkumattia, jonka epäillään jakavan lapsille huumaavia aineita. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero selittää PATJAan tehtyjä aiheettomia merkintöjä: 
Nukkumatti
ja pilvee
pilvee
"Vaikka meillä täällä Suomessa - kuten kaikissa sivistysmaissa - on virassa kunkin maan oma hammaskeiju, maailmassa on vain yksi Joulupukki ja - mikä luojan lykky - vain yksi Vladimir Putin. Olisi lähes mahdotonta tarkistaa, että Joulupukki ei tuottaisi enemmän leluja kuin hänelle myönnetty lelujen valmistuslupa sallii ja onhan – vaikka hän itse on kirjoilla Savukosken Korvatunturissa - mahdotonta saada selville, missä päin maailmaa niitä leluja valmistetaan."


Juha Sipilän (kepu) hallituksen Sote-esityksessä Suomi on jaettu enintään yhdeksääntoista itsehallintoalueeseen, joihin jokaiseen nimitetään oma hammaskeijunsa ja kunkin itsehallintoalueen hammaskeiju - tästä on valmisteilla meillä valtiovarainministeriössä oikein pakkolaki, jos muuten eivät osapuolet tähän suostu, kertoo valtiovarain- ja hammasministeri Alexander Stubb (kok) - saa laittaa ainakin lapsen toisen vanhemmista ollessa pakotettuna olemaan läsnä lapsen tyynyn alle enintään 10 senttiä kutakin irronnutta hammasta kohti; tämä toimintamalli on suunniteltu auttamaan vanhempia tuntemaan olonsa turvalliseksi ja säästämään veronmaksajien varoja 50, jopa 80 prosenttia verrattuna nykyiseen hulvattomaan, tuhlailevaan yksityiseen rahankäyttöön samalla edistäen näin Suomen kansainvälistä kilpailukykyä.

Maajussille morsian


Sen sijaan ruuhka-Suomen väestön keskuudessa itsehallintoalueiden monilukuisuus, mutta etenkin kepu-valtaisten, ns. "Maajussille morsian" -maakuntien väen keskuudessa on mallin itsehallintoalueiden vähälukuisuuden demografisuus, eli väestön maantieteellisen jakautumisen riittävä huomioon ottaminen herättänyt epäilystä; onko hallituksen toimintamalli yleensäkään hyväksyttävissä. Niin tai näin, vain aika näyttää.

Tekohammaskeijun
lehti-ilmoitus


Keskustan Peräpohjolan Piiri vaatii, että jokaiseen itsehallintoalueeseen on nimitettävä hammaskeijun lisäksi myös tekohammaskeiju. Paavo Väyrynen on jo ilmoittautunut päteväksi ryhtymään Peräpohjolan tekohammaskeijun vaativaan toimeen.


Sote-valmistelusta vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kepu) vakuutti tiistaina, että hänellä ei ole suosikkimallia, eikä hän ota kantaa tekohammaskeijun nimittämiseen.


Rehulan mukaan nyt tarvitaan vielä numeroita eli vaikuttavuusarvioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti