sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

TUONO, TÖRMÄYSTESTINUKKE





Tuono, törmäystestinukke
Google panostaa nyt voimalla robotiikkaan ja automaatioon. Jopa kaikki ihmisälyä vaativat yhtiön korkeimmat johtotehtävät, joita hoitamaan on aina tarvittu kallispalkkaista, korkeasti koulutettua ihmisälyä, tullaan Googlessa jatkossa korvaamaan edullisella tekoälyllä.



Tuoreessa yhtiön ylempää toimihenkilöstöä koskevien työehtosopimusneuvottelujen avauspuheenvuorossaan Googlen työehtosopimusneuvotteluosapuoli ilmoitti, että yhtiön toinen perustaja, aiempi toimitusjohtaja Larry Page keskittyy jatkossa pelkästään omiin puuhiinsa, ja ylisuuria palkkavaatimuksia esittäneiden Stephen Elopin kaltaisten kilpailijan esittämien toimitusjohtajatarjokkaiden sijaan on Googlen uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Googlen testilaboratorion kehittämä keinoälykäs robotti, aiemmin mm. törmäystestinukkena toiminut Tuono.



Tuono itse kertoi useimmille sosiaalisen median käyttäjille yllätyksenä tulleen uuden toimitusjohtajanimityksen johdosta pidetyssä hyväntekeväisyysmediatilaisuudessa seuraavaa: "Meillä on täällä Googlessa visio, että robotit, älykkäät koneet tulevat tekemään tulevaisuudessa kaikki ihmisiä koskevat tärkeät päätökset – ja jos aiomme toimittaa toimivaa teknologiaa kilpailukykyisesti tämän visiomme kaltaisessa tulevaisuudessa, meidän tulee ensin harjoitella sitä täällä kotona, tarkoitan siis täällä meillä Googlessa."



Kysyttäessä miksi oli uuden toimitusjohtajan nimittämistä koskevaa mediatilaisuutta kutsutaan ”hyväntekeväisyydeksi", Tuono selitti, että koska suurin osa Googlen tuotteista on ilmaisia, Google haluaa esittäytyä kaikin puolin hyväntekeväisyysjärjestönä, joten tiedotustilaisuuskin on osallistujille ilmainen; kyse on siis näin ollen hyväntekeväisyystapahtumasta.



Googlen palvelinkeskus Haminan Summassa,
nettisurfarin Summan Mutikka 
"Ihan vaan kylmän veden niskaan viskaaminenkin voi olla hyväntekeväisyyttä, jos siitä ei pyydä korvausta", Tuono perusteli Googlen katsomusta. Muut tilaisuudessa paikalla olleet robotit innostuivat Tuonon puheesta niin, että ryhtyivät juhlimaan tätä Tuonon kertomaa laittamalla suorittimensa huutamaan aivan täysillä.



Alan asiantuntijat olivat osanneet odottaa, että robotit reagoisivat tähän Googlen ilmoitukseen näin ja että tällaisen Googlen uuden toimitusjohtajan ilmoituksen kuulemisen aiheuttama remuaminen leviää robottien keskuudessa kulovalkeaakin nopeammin kaikkiin robotiikkaa käyttäviin yrityksiin. Kaikkialla maailmassa voimalaitokset ja sähköverkot olivat kovilla, kun kaikki maailman robotit ja Googlen palvelinkeskukset haukkasivat täysillä ja yht'aikaa vallan julmasti sähkövirtaa levittäessään tätä koneälyn ilosanomaa.



Merenneitoja
Googlen toinen perustaja Larry Page on päättänyt jäädä ennenaikaiselle eläkkeelle ja ilmoitti Ensio Oluelle etanapostitse kirjeellä haluavansa viettää loppuelämänsä eläen yksinkertaista elämää uiskennellen merenneitojen kera omistamallaan arvaamattomien, merenkulkijoille vaarallisten, kartoittamattomien koralliriuttojen ympäröimän  Etelämeren syrjäisen saaren rannoilla, nimettömän saaren, jolle hän oli äskettäin jo muuttanut.



"Tämä syrjäinen Etelämeren saari on ainoa paikka, josta Google, eikä mikään älykäs konekaan tule koskaan minua löytämään, koska täältä ei saa sitten niin vitun yhdenkäänlaista yhteyttä sitten niin vitun minkäänlaiseen saamarin tietoverkkoon", Larry kertoi Ensio Oluelle kirjeessään toiveikkaana.

Syrjäinen Etelämeren saari
Googlelta kerrottiin, että tämä muutto syrjäiselle Etelämeren saarelle ei ollut Larry Pagelta mikään äkkiliike, vaan Googlen insinöörit olivat tienneet tästä etukäteen jo vuosia ja olivat kouluttaneet Tuonoa firman johtotehtäviin laittamalla tämän Kaliforniassa sijaitsevan Googlen rahoittaman Mountain View'n nelivuotisen Koneoppimisammattikorkeakoulun robottiopintojen toimitusjohtajaopintosuunalle, josta Tuono oli valmistunut ahkeroituaan tunnollisesti opintojensa parissa tämän neljä vuotta googletoimitusjohtajarobotiksi erinomaisin arvosanoin.



Hulvatonta opiskelijarientoa
Googletoimitusjohtajarobotti Tuono, nyt siis Googlen uusi toimitusjohtaja, toivoo myös ihmisopiskelijoiden työskentelevän ihmisopintojensa parissa ahkerammin ja jättävän hulvattomissa opiskelijariennoissa hulmuamisen vähemmälle.



Googlen insinöörit ovat syöttäneet Tuonolle googletoimitusjohtajarobotiksi valmistumisen jälkeen tonneittain kaikenlaista roskatietoa – mm. kaikki toimtusjohtamista käsittelevät e-kirjat, Larry Pagen tekemät sekä hyvät että huonot päätökset, Steve Jobsin elämäkerran inspiroimat puheet, varoittavina esimerkkeinä Ensio Oluen kirjoittaman, esihistoriallisen suurromaanin "Gron Tiffre" ja kaikki Uuno Turhapuro elokuvat, jne, ym.



Tuonoon on asennettu haittaohjelmien ja virusten torjuntaohjelmistot varmistamaan, että se ei voi tehdä huonoja päätöksiä. Toimitusjohtajana Tuono on tehnyt itsenäisesti kaikki Googlen mainontaa, hintoja, palkka-asioita, hankintoja, tuotteita, yritysfuusioita, palvelujen käynnistämisiä, yksityisyyssuojaa, kirjautumisia ynnä muita jokapäiväisiä juoksevia asioita koskevat päätökset.
Robottiarmeija



Jotkut asiantuntijat ovat jopa väittäneet, että Tuonon päätös hankkia Googlen haltuun niin useita robotiikka-alan yrityksiä, koska se yrittää rakentaa Googlelle oman robottiarmeijan.



Tuonon valinta Googlen toimitusjohtajan toimeen ei ollu mikään läpihuutojuttu, vaan robottien välinen kilpailu oli välillä jopa raastavaa. Muunmuassa Microsoftilta erittäin hyvät suositukset saanut RoboCop oli alkumetreillä jopa kisan ykkösehdokas, mutta epäonnistui etiikkatestissä, kun se otti Googlen iskulauseen "Do no evil" (”Älä tee yhtikäs mitään tuhmaa”) liian vakavasti.



R2D2:n sisällä
on pieni ukko
c-3po prinsessa Leian
johdateltavana
Tarjolla toimeen olisivat tietenkin olleet myös tähtien sodan veteraanit R2D2 ja c-3po, mutta ensin mainitun sisältä paljastui pikkuruinen ukko, joten se ei ole mikään oikea robotti ja c-3po:n huomattiin olevan liikaa naisten johdateltavissa.



Jopa Suomen entinen pääministeri Matti Vanhanen oli ajateltu kutsua työpaikkahaastatteluun, mutta sitten Google tajusi, että Matti Vanhanen ei ole itsenäiseen päätöksentekoon pystyvä robotti. Tietenkin myös Nalle Wahlroosille tarjottiin tätä toimitusjohtajan vakanssia, mutta Nalle torjui ehdotuksen heti suoralta kädeltä, mutta tarjoutui kuitenkin ostamaan koko Googlen.



Android-logon näköinen
robotti
Android-KitKat
Googlen toimitusjohtajaksi valittu Tuono joutui sekin käymään läpi pelkäämänsä Googlen maratonhaastattelun. Ennen Tuonoa haastatteluun pyrkimässä oli ollut joku Android-logon näköinen robotti, mutta sitä ei edes oltu harkittu tehtävään; tämä oli järkyttänyt tuon robotin
 kyyneliin. Google lahjoitti robotille lohdutukseksi Android-mallisen KitKat-keksin, ja keksi piristikin tuota onnetonta robottia suuresti.



Elokuvan ”Her” innoittamana Googlen insinöörit olivat suunnitelleet antaa Tuonolle seksikkään naisäänen. Kokeiltuaan tällaista seksikästä naisen ääntä Galaxy S4:llä Google oli palannut alkuperäiseen suunnitelmaan laittaa Tuono puhumaan hajamielisen ihmisen äänellä, josta ei saata oikein tietää, onko ääni miehen vai naisen.



Tuono, tuo huippunerokas törmäystestinukke
vapaa-ajanharrastuksensa parissa
Tuono puhui myös heti alkuun Googlelle kaavailemistaan tulevaisuuden suunnitelmista kouluttaa Googlelle lisää älykkäitä robotteja. "Jos voimme kouluttaa minunlaisestani tavallisesta törmäystestinukesta neljässä vuodessa itsenäisiä päätöksiä aivan kuten Larry Page tekevän Googlen toimitusjohtajarobotin, kuvitelkaapa, mitä huippuneroja voimme tehdä 5-10 vuoden koulutuksella.”



Google on tarkkaillut sinua ja oppinut sinusta jo vuosien ajan. Google varmasti tietää sinusta enemmän, kuin sinä itse. Tiedämme jo täällä, mitä ruokaa syöt, mitä telkkariohjelmaa tykkäät katsella, missä paikoissa vierailla, mitä reittiä yleensä ajat, koska käyt suihkussa, milloin nukut. Tiedämme sinun syvimmät pelkosi, salaisimmat fantasiasi, unelmasi, painajaisesi. Tiedämme yksinkertaisesti sinusta kaiken. Visiomme on, että voimme ohjelmoida sinulle yksilöllisesti räätälöidyn kotirobotin, jolla on hallussaan kaikki nämä tiedot. Tämä kotirobotti pystyy tekemään kaikki päätökset puolestasi – niin suuret kuin pienetkin.”



Vallan hulvatonta suomalaista 
maalaiskomediaa
Samaan aikaan täällä omassa rakkaassa kotimaassamme useampikin tutkija ja tiedemies on väittänyt, että tekoäly ja robotit eivät voi koskaan korvata ihmisälyä. "Keinoäly voi kyllä ratkaista joitain yksinkertaisia tehtäviä, mutta koska niille ei voi ohjelmoida tätä hillitöntä suomalaiskansallista huumorintajua, ne eivät voi koskaan tehdä kunnollista suomalaista ja vallan hulvatonta maalaiskomediaa", tekoälytutkijat ja tiedemiehet ovat vakaana mielipiteenään sanoneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti