torstai 1. tammikuuta 2015

TASAVALLAN ENSIO OLUEN UUDENVUODENPUHE



Tasavallan
Ensio Olut, eli
Mallasjuoman
B-ykköspilsu
Kansalaiset, medböjare, eikusiistoi medborgare, nu Republikens Det Första Öl betalar, eikusiis talar.


Tämäkin vuosi – kuten kaikki edellisetkin – tuo eteemme runsain mitoin useita pettymyksiä. Mutta myös pieniä ilon hetkä – vaikka ihan vaan sellaisia pienen pieniä. Repikäämme kaikki riemu irti näistä ohi kiitävistä hetkistä!


Esimerkiksi, että kun esimerkiksi entisen esimiehen on jäätävä vihdoin eläkkeelle, koska hänelle ei ole enää työnantajalla – tässä tapauksessa ihan vaan esimerkiksi tässä esimerkkinä vaan, sanotaan tässä nyt esimerkisi, että esimerkiksi Kotkan kaupungilla – ole enää esittää edes minkäänlaisia, pienimpiäkään turhia tehtäviä. Voi, mikä rajaton riemu repeääkään niissä lähtiäiskahvituksissa! Ensio Olut ei niihin kahvituksiin tietenkään osallistu, koska on jäänyt jo vuosia sitten omalle eläkkeelleen omista, pienistä turhanaikaista, mitäänsanomattomista toimistaan. Entinen työnantajahan unohtaa eläkkeelle jääneen jo - jos ei ihan vielä huomenna - niin viimeistään ylihuomenna.


Tosin Ensio Olut oli ollut ennen kaupungin hommiin tuloaan vuosikymmenet ihan oikeissakin töissä.


Jos kuitenkin on niin, että tämäkään vuosi ei anna mitään aihetta iloon, tahikka sitten onneen, niin ainahan voi palata ajatuksissaan menneisyyteesä. Muun muassa Ensi Oluella – kuten lähes kaikilla muillakin – on menneisyys, jota muistella.


Palataanpa nyt vaikka ihan aikojen alkuun, eli -50-luvulle Vääksyyn, alakansankoulun ensimmäiselle luokalle.


Vääksyn "Iso koulu", opinahjo, jossa
Ensio Oluekin pää kuumennettiin niin
,
että sinne sai taottua opin alkeet
Ja voi sitä onnea, kun sai pitää hetken aikaa Maaritia – vai oliko se sittenkin Sirpa – tietenkin salaa muilta pojilta, vaivihkaa kädestä. Mutta julkisesti ei nippanappa seitsenvuotias poika tietenkään voinut tykätä tytöistä. Kyllähän siitä joka tapauksessa lällättelyä seurasi, koska joku oli sen kädestäpidon kuitenkin nähnyt, että ”lällän lällän lää, toi tykkää tytöistä”, mutta sisimmässään – vaikka julkisesti sen kielsikin – Ensio Olut oli onnesta vallan mykkyrällä, ”mä oon saanu, ja ennen muuta, uskaltanu pitää tyttöä ihan kädestä!”


Tuon jälkeen Ensio Oluen naissuhteet ovatkin olleen useimmiten pelkkää skeidaa.


Solihveri
Paitsi tietenkin teini-iässä, keskikouluaikaan, Kaija, jonka luokse Särkijärvelle lavatansseihin Ensio Olut ajoi Solifer Export -mopollaan kahden lossin taa nelisenkymmentä kilometriä! Se oli sitä juuri oikeaa rakkautta vilpittömimmillään, ilman taka-ajatuksia! Myöhemmin oli aina sitten muutkin kujeet mielessä.


Miten tuosta tulikin mieleen eräs vanha Punahilkkasatu. Valitettavasti minun on kerrottava se taru londodiuminmurteella, koska suomeksi siinä ei ole mitään itua; siinä vaan Iso Paha Susi pistäisi Pikku Punisksen poskeensa pois. Sori, nyt siis ulkomaankieltä:


Little Red Riding Hood and the Big Bad Wolf



Little Red Riding Hood was on her way to see her grandmother in the forest. Her mother warned her:
Punis


Don't walk through the forest, take the path, or else the Big Bad Wolf will catch you and suck your tits dry!”


Little Reddie started towards her grandmother's house but decided to take the shortcut through the forest anyway. The turtle stopped Little Red Riding Hood and warned her:


Turn back and use the path, because if the Big Bad Wolf finds you, he'll suck your tits dry!”


Little Reddie was almost there, so she kept going through the forest. Sure enough, the Big Bad Wolf jumps out of nowhere and tells her:


"Take off your shirt Little Red Riding Hood - I'm gonna suck your tits dry!!”.


Oh no you don't”, yells Little Reddie, as she pulls up her skirt, ”You're gonna eat me just like the story says!”




Nykäs-Matti
No, tuo nuoruusmuisteloista.


Nyt, näin vuoden taas vaihduttua, täytyy tietenkin tehdä Uudenvuodenlupauksia.


Aivan ensimmäiseksi Ensio Olut lupaa, että Matti Nykänen ei lopeta juopottelua; se on taivahan tosi se.


Sitten henkilökohtaisempiin lupauksiin.


Ensio Olut lupaa syödä tänä vuonna ainakin kymmenkertaisen määrän parsakaalia verrattuna männävuoteen. Tosin männävuonna Ensio Olut ei syönyt yhtään parsakaalia.


Marilyn ennen samppanjakylpyä...
Toisekseen Ensio Olut tänäkään vuonna ei suostu juomaan samppanjaa, koska on kerrottu Marilyn Monroen kylpeneen siinä. Näin ollen samppanja maistunee ihan Marilynin vi... eikusiis hatulta ja varpaanväliltä. Ei niin, ettäkö Marilynin vi... eikusiistoi hattu tai varpaanvälikään maistuisi mitenkään huonolta, mutta alkoholijuomiin niiden maku ei ehkä aivan natsaa.


ja Marilyn kylvyn
jälkeen
Muuta ei Ensio Olut lupaa, että jotkut tyhmemmät saisivat tämänkin jälkeen pitää tuon perin oudon harhaluulonsa, että Ensio Olut olisi muka viisas mies.


Tuo ns. “viisaus” ei tietenkään pidä paikkaansa, miten taruhenkilö Ensio Olut – joka siis on vain tämän kirjoittajan pienessä päässään mielikuvitelema taruolento – voisi olla viisas.


Sitävastoin – kuten ainakin Asikkalassa sanotaan – ”Ja vitut”, sano Vatanen, mutta Vatanen olikin helvetin viisas mies!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti