keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

ENSIO OLUEN SISARENTYTÄR JA KUNNIAPUHEENJOHTAJA

Ensio Oluen sisarentytär Päivi Olut
entisen työnantajansa uniformu yllään



Ensio Oluen sisarentytär Päivi Olut oli saanut toimen kotimaasta ja toimi nyt Finnairin lentokenttävirkailijana lähtöselvityksessä Helsinki – Vantaan lentokentällä.

Finnairin kotimaanlennon AY4291 torstaina 21.6.2012 Helsingistä Ouluun bisnesluokka oli jo buukattu etukäteen täyteen, kun Kunniapuheenjohtaja saapui lentokentälle. Kunniapuheenjohtaja kiilasi jonon ohi lipunmyyntiin ja vaati lentokenttävirkailija Päivi Olutta ehdottomasti, ja vieläpä kiireellä, järjestämään hänelle paikan tälle lennolle bisnesluokkaan.

Ekonoomiluokan jono. Vain ekonoomeille.
-     Valitan, mutta tämä on ekonomyluokan jono. Teidän on mentävä jonon päähän, minä palvelen ensin näitä jo jonottaneita matkustajia, ja sitten Teitä, kun Teidän vuoronne tulee, Päivi Olut sanoi totutun kohteliaasti.

-     Sen puoleen, tälle lennolle on vapaana vain näitä ekonomyluokan paikkoja, ja teillekin järjestyy sellainen paikka tähän koneeseen; jos se ei kelpaa, niin seuraavalle lennolle on muutama paikka bisnesluokkaan, sillä tämän lennon bisnesluokan paikat tulivat jo täyteen. Järjestän Teille paikan, kun on Teidän vuoronne, lentovirkailija Päivi Olut opasti Kunniapuheenjohtajaa.

Tässä ihan vaan kuin malliksi yksi
 kunniapuheenjohtaja vaimoineen.
Hänestä ei kuitenkaan ole tässä
tarinassa kyse.
Kunniapuheenjohtaja hiiltyi ja alkoi esiintyä tärkeänä, koska hän oli mielestään tärkeämpi, kuin kukaan muu:

-     MINUN ei TARVITSE seisoa JONOSSA. Järjestäkää minulle BISNESLUOKAN paikka, ja TÄHÄN koneeseen, HETI!

-     Ja, ja ONKO TEILLÄ PIENINTÄ AAVISTUSTAKAAN, KUKA MINÄ OLEN, Kunniapuheenjohtaja korotti äänensä niin, että kaikki jonossa olevat matkustajat aivan varmaan kuulivat.

Lentokenttävirkailija Päivi Olut ei hätkähtänyt Kunniapuheenjohtajan polleaa käytöstä, vaan tarttui mitenkään kiirehtimättä ja ystävällisesti hymyillen yleisökuulutusmikrofoniin ja kuulutti virallisella nuotilla:

-     Huomio, anteeksi, voisinko saada hetkeksi lentoaseman kaikkien matkustajien huomion?

Lentokenttävirkailija Päivi Oluen iloinen, mutta kuitenkin virallinen ääni kaikui läpi odotusaulojen.
Lentokenttäkuulutus

-     Täällä kotimaanlentojen lähtöportilla numero 36 on eräs jonon kärkeen pyrkivä matkustaja, jolla ei ole pienintä aavistustakaan, kuka hän on.

-     Henkilöä, joka tunnistaa tämän jo lähempänä seitsemääkymmentä olevan, hyvin pukeutuneen, Ouluun matkalla olevaan, luultavasti melko dementoituneen vanhan miehen, ja voi auttaa tätä miestä kertomalla hänelle, kuka hän on, pyydetään ottamaan yhteyttä lentokentän henkilökuntaan, tai suoraan Finnairin kotimaanlentojen lähtöportille 36!

Koska myös kansamme kasuvava nuoriso
joka ei viellä tienne, mitä käteenveto
tarkoittaa,
saattaa lukea "Ensio Olutta",
ei liene soveliasta 
sellaisesta
kuvaa tähän laittaa.
Tässä sen sijaan kuva
köydenvedosta.
Lentoaseman matkustajat räjähtivät remakkaan nauruun, mutta Kunniapuheenjohtaja mulkaisi murhaavasti lentokenttävirkailija Päivi Olutta, kurottui tiskin yli ja sähähti – kuten maailmanmiehillä on tapana – suureen ääneen mikrofonin ollessa vielä auki:

-     VEDÄ, SINÄ PIKKULIKKA, KUULE KÄTEEN!

-     Valitettavasti Teidän on vain jonotettava; palvelen kyllä Teitä ehkä siinäkin asiassa, jos tarve niin vaatii, ja taito on päässyt unohtumaan, sitten, kun ehdin, mutta vasta sitten, kun Teidän vuoronne tulee, lentokenttävirkailija Päivi Olut vastasi hymyillen ystävällisesti sulkematta mikrofonia.

2 kommenttia:

  1. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.

    www.ttvehkalahti.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Hyvää kesää Teuvolle Noormarkusta!

    Jos olen vahingossa käyttänyt ottamaasi kuvaa, en ole tehnyt sitä kaupallisessa tarkoituksessa, vaan tuottaakseni kanssaihmisille ainosataan hilpeää mieltä!

    Näin kesällä kirjoituksia saattaa tulla harvakseltaan, koska en viitsi istua sisällä koneen orjana, vaan sään salliessa oleilen ulkosalla ja tiirailen tyttöjä!

    Hyvää kesää kaikille lukijoilleni ja lukihäiriöisilleni!
    Toivottaa Ensio Olut

    VastaaPoista