maanantai 12. joulukuuta 2016

KESTÄVYYSVAJE KORVATUNTURILLA





Juha Sipilä
Ja tapahtui näinä päivinä, että pääministeri Juha Sipilältä kävi käsky, että myös kaikki Suomen satuhahmot oli verolle pantava.



Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Petteri Orpon ollessa Suomen veroherrana.



Ja kaikki satuhahmot menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa.



Joulupukki ja
Petteri
Punakuonoinen.

Poron turpa ei - kuten 
huomaamme, ole punainen,
koska tuledusta aiheuttanut
sorkkaeläinten
sieransaivertajaloinen on
saatu sen turpavärkistä
häädettyä poijes.

Niin Joulupukkikin lähti Korvatunturilta, Savukosken pitäjästä, alas Napapiirille, Lapin maakunnan pääkaupunkiin, jonka nimi on Rovaniemi, hän kun on Jänkhäjoonaithen huonetta ja sukua, verolle pantavaksi Petterin, punakuonoisen ajoporonsa, kanssa, joka oli – huolimatta siitä, että on hirvas – raskaana. Mutta satuhahmoilta tiemmä tuokin onnistuu.
















Poron vasa


Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Petteri Punakuonoisen synnyttämisen aika tuli.








Poronkäristys
Ja Petteri Punakuonoinen synnytti poronvasan – no tietysti poronvasan, mitä te odotitte; joulutonttuako - esikoisensa, ja nuoli sen puhtaaksi, koska se oli ties mitä kautta maailmaan tullut, ja jätti sen seisoskelemaan ulos lumihankeen, koska poroilla ei ole, eikä koskaa ole ollut sijaa sisällä Hotelli Rantasipi Pohjanhovissa muutoin kuin ylihintaisena poronkäristyksenä etelän turistin ruokalautasella pottuvoin ja puolukkasurvoksen sekä tavanomaisten ruokajuomien kera.



**************************



Muumilaakson väki
Joulupukki astui sisään Hotelli Pohjanhovin Valkoinen Peura -kabinettiin, jossa Pohjois-Suomen verotoimiston Rovaniemen toimipisteen satuhahmo-osaston verojohtaja Taina Poikajärven lisäksi istui verolle pantavina jo muun muassa koko talviuniltaan herätetty Muumilaakson väki ja melkoinen joukko muita suomalaisia satuhahmoja.



Jahas, sieltä saapuu viimein se Suomen oikein sikarikas satuhahmo, itse se Joulupukki; nyt päästäänkin vihdoin sitten verottamaan varsinaista jättiomaisuutta. Nyt pannaankin sitten verolle itse Joulupukki omaisuuksineen kaikkineen! Ja pannaankin sitten oikein olan takaa”, totesi verojohtaja Taina Poikajärvi Joulupukin astuessa kabinettiin.



Pantavaksi en kertakaikkiaan suostu, en sitten niin minkään takaa, olenhan minä sentään itse se Joulun patriakka enkä mikään pantava tonttu! Ja eikös se omaisuusveron kantaminenkin loppunut vuoteen 2005, eihän sitä enää tarvitse maksaa”, Joulupukki tiesi.
Eihän se ole Joulutarina eikä
mikään, jos siinä ei ole
Joulutypyn kuvaa.
Huom! Tässä kuvassa EI OLE 

Pohjois-Suomen verotoimiston 
Rovaniemen toimipisteen 
satuhahmo-osaston verojohtaja 
Taina Poikajärvi



Niin, mutta se verolain muutos koski vain luonnollisia henkilöitä ja niin sanottuja oikeushenkilöitä, eli yhdistyksiä, osuuskuntia, osakeyhtiöitä, avoimia yhtiötä ja kommandiittiyhtiöitä sekä säätiöitä , mutta ei satuhenkilöitä”, verojohtaja hekumoi.



Jo vain, minä olen tunnetusti reilu mies, enkä halua olla velkaa kenellekään – en edes Suomen valtiolle! Paljonkos minun on sitten maksettava sitä omaisuusveroa”, Joulupukki kysyi.



Kolmekymmentä prosenttia koko omaisuuden rahallisesta arvosta, tasan. Ja maksu rahana, kiitos.”



Jotenkin minä arvasin tuon”, Joulupukki murahti, otti rinkan selästään, avasi sen ja kaatoi rinkallisen setelinippuja pöydälle verojohtaja Taina Poikajärven eteen ja sanoi, että antaa olla tasan vaan.

Afrikantähtirahaa



Mitä, mitä, mitä, taas monopoli- ja afrikantähtiseteleitä? Eikö teillä hiton satuhenkilöillä todella ole muuta rahaa kuin tätä saamarin leikkirahaa. Eihän tällä valtion kassaa eikä kestävyysvajetta paikata!”



Mitenkäs meillä nyt muuta rahaa kuin leikkirahaa, kun me kaikki olemme ihan vaan leikisti olemassa.”



Koska leikkiraha on epäkelpoa valuuttaa, minun on minun määrättävä Joulupukin koko omaisuus Korvatunturilla heti hukkaamiskieltoon kunnes toisin määrätään. Ja koska on kyse verosaatavasta, omaisuutta voidaan ulosmitata ilman maksuvelvollisuuden vahvistamista tuomioistuimessa”, verojohtaja luki lakia Joulupukille.

Joulun Henki



Mutta eihän siellä minulla muuta ole, kuin irtain omaisuus, lelujen tuotantolinjat ja tonttujen valmistamat leikkikalut, jotka on tarkoitus nyt Jouluna jakaa kaiken maailman kilteille lapsille - sehän on Joulun henki - kiinteistön ja maa-alueen omistaa Metsähallitus ja porot ovat aikuisten oikeasti Kemin-Sompion paliskunnan poroja.”



Kivi
Niin kuin meidän pääministerimme ylen viisaasti sanoi, ”Yksikään kivi ei nyt saa jäädä kääntämättä tämän kestävyysvajeen paikkaamisessa”, valtion etu käy nyt maailman lasten edun edellä, joten kaikki leikkikalut – jotka vastannevat ainakin sitä vaadittavaa kolmeakymmentä prosenttia Joulupukin omaisuudesta - ulosmitataan”, Pohjois-Suomen verotoimiston Rovaniemen toimipisteen satuhahmo-osaston verojohtaja Taina Poikajärvi lausui ja noin nimesi verotuspäätöksen.



Huutokauppakeisari
Ulosmitatut leikkikalut myytiin sitten julkisella pakkohuutokaupalla – meklarina toimi muuten Suomen Huutokauppakeisari – ja leikkikalut päätyivät kauppojen hyllyille.



Tänä Jouluna on lasten turha odottaa, että Oikea Korvatunturin Joulupukki rymistelisi lapsosen kotioven takana lahjasäkkeineen – Oikea Joulupukki ei halua nyt sekaloitua millään tavalla koko hommaan - vaan siellä kolkuttelee useimmiten perheen isä tai perheen pää, tai isoveli pukiksi pukeutuneena – parhaassa tapauksessa joulupukkikeikkaa heittävä Ensio Olut tai joku muu maksullinen urheiluseuralainen – säkissään vanhempien, isovanhempien, kummien, kaimojen, setien ja tätien kaupasta ostamat lahjat.
Ei ole kestävyysvajetta
Joulupukin polvessa!
Tässä kuvassa kuitenkin
voipi olla Joulupukkikeikaa
heittävä Ensio Olut-pukki,
eikä se Oikea Korvatunturin
Joulupukki - mene tiedä





Entäs Oikea Korvatunturin Joulupukki, mitä hän tänä Jouluna puuhaa?







No tietenkin, Joulupukkihan puuhailee tietty tänä Jouluna mieliharrastuksensa parissa, eli hyppöittää tyttöjä polvellaan. Joulupukin polvessa kun ei ole kestävyysvajetta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti