perjantai 18. lokakuuta 2013

LUVATON KÄYTTÖÖNOTTO



Aloitettakoon tämä kirjoitus ottamalla julkeasti käyttöön Päijät-Hämäläisen valtalehden uutinen:

ETELÄ-SUOMEN SANOMAT
18.10.2013 9:07 - päivitetty 9:39

"Hollolalaisessa huoltamomyymälässä tapahtui torstaina iltakymmenen jälkeen erikoinen näpistystapaus.
Mäyräkoira ja mäyräkoira



Liikkeeseen oli tullut nainen taluttaen oikeaa mäyräkoiraa. Hän oli kierrellyt myymälässä koiransa kanssa ja anastanut lopuksi niin sanotun olutmäyräkoiran.

Henkilökunnan havaittua naisen puuhat tämä oli hylännyt aidon koiran myymälään, pitänyt olutpakkauksen ja poistunut sen kanssa.

Naista ei etsinnöistä huolimatta löydetty. Poliisi tutkii asiaa näpistyksenä.

Hylätty koira sai poliisikyydin turvalliseen koirahoitolaan."



Koska Ensio Olut seuraa jatkuvasti ja vallan tiiviisti aikaansa, laitetaanpa tähän jatkoksi YLE:n uutinen verkkosivuilta:

·                                 UUTISET
·                           



Kotimaa 21.10.2013 klo 12:50 | päivitetty 21.10.2013 klo 14:52

Poliisi: Mäyräkoirajuttu selvisi - "koirat" vaihdettiin

"Hollolassa sattunut erikoinen mäyräkoirajuttu on selvinnyt. Poliisin mukaan nainen, joka nappasi ABC-huoltamolta "mäyriksen", eli 12 oluttölkin pakkauksen, on tavoitettu.

                             
Erikoinen kaljojen anastusjuttu herätti viime perjantaina laajaa huomiota. Edellisiltana Hollolan Salpakankaan ABC-myymälään mäyräkoiran kanssa tullut keski-ikäinen oli aikansa kierrellyt myymälää. Lopulta nainen oli napannut hyllystä mukaansa niin sanotun mäyriksen eli 12 tölkkiä sisältäneen olutpakkauksen ja poistunut paikalta.

Poliisimäyräkoira
Nainen jätti myymälään kuitenkin hihnassa olleen elävän koiransa, joka sattui olemaan rodultaan mäyräkoira. Poliisi tavoitti naisen seuraavan vuorokauden puolella. Poliisin mukaan mäyräkoirat on nyt vaihdettu.
Tosin poliisi ei tiedä, onko nainen hakenut lemmikkinsä koirahoitolasta, jonne virkavalta eläimen vei yön saatossa, kertoo rikosylikomisario Jouni Takala Päijät-Hämeen poliisista. Oluet poliisi on saanut takaisin, ja tapausta tutkitaan näpistyksenä."

































Takavuosina oli lehdistössä tuon tuosta uutisia moottoriajoneuvojen luvattomista käyttöönotoista. Mokomista pikkurikkeistä ei seurannut juuri tukkapöllyä 
ihmeellisempää rangaistusta; kaljupäiset tukistettiin tuolloin uskoaksemme ilmastointiteipillä. Nykyään tuollaisen teon nimike on moottoriajoneuvon
käyttövarkaus, josta tuomio on sakkoa, tai enintään puolitoista vuotta vankeutta. Lievästä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta tuomitaan vain sakkoon.

Rosvo
Polkupyörän luvatonta vientiä ei sen sijaan pidettäne varkautena lain, eikä sen yrittämistä varkauden yrittämisenä semminkään, jos ei ole tietoa, kenen polk’veiviä on oltu yrittämässä viedä. Tämän todistaa seuraava Savon Sanomissa Vapun 2012 jälkeen julkaistu uutinen:





"Yli 70-vuotiaalla murtovälineet mukana

Mummo yritti varastaa pyörän

8.5.2012 18:01
Poliisi yllättyi täysin, kun pyörävarkaudesta epäilty osoittautui yli 70-vuotiaaksi naiseksi, joka oli varustautunut murtovälineillä.
Voimapihdit

Tapauksesta ei ole kuitenkaan toistaiseksi kirjattu rikosilmoitusta, koska poliisi tiedä, kenen pyörää nainen yritti viedä.
Erikoinen vyyhti sai alkunsa vappupäivän iltana, kun ohikulkija näki vanhan rouvan tarmokkaasti työkaluilla yrittävän rikkoa pyöränlukkoa Kuopion linja-autoaseman luona.
Poliisi
Kun nainen huomasi tulleensa havaituksi, hän lähti vimmatusti karkuun jo käytössään olleella toisella pyörällä ja ajoi kevyen liikenteen siltaa ylös Puistokadun suuntaan.
Silminnäkijä soitti hätänumeroon ja lähti juosten hänen peräänsä, mutta vanha rouva karisti seuraajan kannoiltaan hautausmaan kohdalla
Poliisipartio huomasi tuntomerkkeihin täsmäävän henkilön Asemakadulta.
Nainen yritti ensin lähteä myös poliiseja pakoon, mutta takaa-ajo tyssäsi, kun poliisit topakasti käskyttivät mummon seisahtumaan.
Poliisien kiinniottama nainen osoittautui todella yli 70-vuotiaaksi, ja häneltä löytyi ammattimaiseen tyyliin rautasaha ja pihdit, joilla lukon olisi saanut rikki.
Nainen tunnusti poliiseille, että oli jo päivällä katsonut valmiiksi kiinnostavan pyörän.
Poliisi selvittää vielä, millä nimikkeellä tapausta tutkitaan. Tässä vaiheessa poliisin mukaan tärkein on, että rikos saatiin estettyä. Poliisi myös otti haltuunsa rouvan murtovälineet."



Ei näin...
Poliisi ja vakuutusyhtiöt vaan neuvovat, miten polkupyörä pitää merkitä, vakuuttaa ja lukita, ettei se joutuisi pitkäkyntisten haltuun; ja jos, tai kun se kuitenkin joutuu, miten siitä saa – jos saa – korvauksia.
Vaan näin!





Näin talven taas valitettavasti lähestyessä lisääntyvät sitten potkukelkkavarkaudet; potkukelkkoja ei vakuutus juuri korvaa. Ensio Oluella on kuitenkin varma neuvo potkukelkkavarkaita vastaan. Ei kai ketään niin pöljää löydy, että varastaisi potkukelkan kesäkelillä, mutta talvella on toisin.

Terästyttelin pepusta löytämänsä
raon 
täyttöhitsaamiseen 
Ensio Olut käyttää 
tässä 
OK 48.00 3,2 mm
hitsauspuikkoja
Potkukelkkavarkauksien estämiseen onkin syytä ryhtyä jo hyvissä ajoin sulan maan aikaan. Hankitaan pihamaalle noin 2 X 4 m:n pala 4 mm:n patarautaplootua / 1 potkukelkka. Kun patarautaplootu on hankittu, käydään rakennuskonevuokraamosta hitsausmuuntaja tai muuntajaa kevyempi  puikkohitsausinvertteri, esimerkiksi Kemppi Minarc 150 Evo, muutama kappale OK tai ESAB 48.00 3,2 mm hitsauspuikkoja – rutiliinipuikotkin käyvät, vaikka niillä tehty hitsisauma ei ehkä täytä luokkahitsausvaatimuksia, mutta R-puikko syttyy helpommin ja palaa myös vaihtovirralla – ja sitten vaan hitsaten potkukelkka jalaksista kiinni rautaplootuun. Kun rautaplootu sitten pakkasten tultua jäätyy maahan kiinni, niin eipä voro vie kelkkaa sitten talvella!
Invertteri Kemppi
Minarc 150 Evo


Jos puolestaan mopopoika vie mummolta käsilaukun, poika, jos on jo täyttänyt viisitoista vuotta, saa oitis syytteen ryöstöstä, vaikka olisi tarvinnut käsilaukkua ihan vaan omaan käyttöönsä! Onko tämä nyt tasa-arvoa, Ensio Olut kysyy vaan!

Mennäänpäs sitten vakavampiin varkauksiin ja vallan ulkomaille itään:

"Venäläinen mies sai syytteen kokonaisen maantien varastamisesta

M. Alex Johnson, täysaikainen toimittaja, NBC News
2.8.2013
Venäläinen mies tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan kokonaisen maantien varastamisesta, Venäjän sisäministeriö sanoi tällä viikolla.
Varastettu venäjäläinen tie
Venäjän uutistoimisto RIA Novosti raportoi torstaina: ”40-vuotias Komin tasavallan pääkaupungissa Syktyvkarissa asuva mies myönsi varastaneensa 82 teräsbetonilaattaa, jotka muodostivat noin 1 kilometrin pituisen Parchegin kylästä Vychegda joelle vievän tien.”
Poliisi selvitti maantien ryöstämisen, kun he yhyttivät kolmen raskaan kuorma-auton saattueen kuljettamassa betonilaattoja. Autojen kuljettajat sanoivat, että laatat oli irroitettu ja kuormattu yhdistelmätyökoneella, joka joka on samalla sekä puskutraktori että trukki.
Sisäministeriön arvion mukaan laattojen arvo on 200 000 ruplaa eli noin 6 095 dollaria (n. 4 572 €)."

Venäläinen yhdistelmätyökone,
kuorma-auto-hullu-jussi
Vaikka on harvinaista. että kokonainen tie katoaa, Venäjän lähihistoria on täynnä muun infrastruktuurin varkauksista, erityisesti siltojen, jotka ovat arvokkaita niiden metallin vuoksi.

Viimeksi Nozma joen ylittävä silta Frolovon kylässä, koilliseen Vologdan kaupungista on varastettu kesäkuussa. Sisäministeriö raportoi, että traktorilla vedetyn sillan raahausjäljet johtivat metsään halki suoraan syyllisen kotiin.
Miehen, jonka viranomaiset sanoivat vaivalla purkaneen sillan polttoleikkurilla, voivan myös saada jopa kaksi vuotta vankeutta."

Pysytään entisen Neuvostoliiton alueella, nyt siirrytään 1960-luvulle Neuvosto-Eestiin Vironmaalle. Ja maalta vesille.

Lossiranta, kuvakaappaus
Vanhemmat Ensio Oluen lukijat muistanevat Hannu Karpon ohjelman varastetusta Kavatsun lossista, joka oli Võrtsjärvestä Peipsjärveen laskevassa Emajõessa.

Kavatsun lossi oli ollt kateissa jutun tekoaikaan jo yksitoista vuotta, mutta tuoko olisi lossivahteja haitannut; miehet kävivät lossituvalla säännöllisesti ”töissä” ja palkka juoksi. Mikäs sen mukavampaa. Varastettu lossi palveli tuon ajan kalastusaluksena Peipsjärvellä.


Kavatsun lossi nyt
Emajõessa on nykyisin uusi lossi ja lossirantakin lossitupineen on kunnostettu. Lossivahteja ei kuitenkaan näy mailla, ei halmeilla, ja lossikin on lukittu rantaan vahvalla kettingillä.

Sitten aavalle merelle merirosvojen joukkoon, mutta ei suinkaan – kuten lukijat varmaan tässä vaiheessa odottavat – Jäämerelle ja öljynporausta vastustavien Greenpeacen merirosvojen pariin, vaan lämpimämmille vesille, Caribian leppeille aavoille ja tositapahtumiin vuosisatojen taa.
 
Tässä kuitenkin ennen aavoille siirtymistä videoita eräästä toisesta luvattomasta lossin käyttöönotosta tuolta itäisen rajamme takaa:


Ja voi sitä riemua, kun lossi sitten löytyi!





No nyt lopuksi se odotettu merirosvotarina:

Caribian aava meri
Merirosvo-kapteeni Roope Grant ja hänen papukaijansa Polly – kaikkien merirosvojen papukaijojen nimi on Polly – olivat paenneet merirosvolaivan upottua dramaattisessa, perin urheassa St Thomas -saaren vesillä käydyssä taistelussa Espanjoolan laivastolle ainoina pakoon päässeinä merirosvoina ainoalla pinnalle jääneellä merirosvolaivan pelastusveneellä, ja olivat nyt tuuliajolla purjeetta, airoitta Caribian meren rannattomilla aavoilla.

Vanha
traanilamppu
Tutkiessaan löytyisikö veneestä muonavaroja, merirosvo Roope Grant törmäsi vanhaan kupariseen traaniamppuun. Toivoen salaa mielessään, että lamppu olisi sellainen taikalamppu, jossa on henki, kapteeni Grant alkoi hieroa lamppua voimakkaasti epäillen kuitenkin, että tuskin sieltä mitään lampun henkeä tulisi esiin; sellaistahan tapahtuu vain saduissa ja tämä oli totisinta totta. 
 
Elttaantuelta
valaanrasvalta

haiseva lampun henki

Merirosvo-kapteeni Roope Grantin hämmästykseksi, arvon lukijat, lampun elttaantuneelta valaanrasvalta haiseva henki näyttäytyi. Tämä henki kuitenkin totesi, että hän – lilluttuaan haisevassa valaanrasvassa iät ja ajat –  oli menettänyt suurimman osan taikavoimistaan, ja voisi toteuttaa ainoastaan ​​yhden toiveen, ei enää alkuperäisen standardin mukaista kolmea. 
Hetkeäkään miettimättä  merirosvo tokaisi, "Täytä koko meri maailman parhaimmalla rommilla!" 
Lampun henki taputti käsiään, syntyi korviahuumaava kohina, ja heti koko meri muuttui hienoimmaksi rommiksi, mitä kukaan kuolevainen oli koskaan juodakseen saanut. 
Tämän tapahduttua henki sekä haju katosivat. Vain lempeä rommin liplatus veneen laitoja vasten rikkoi hiljaisuuden. 


Tympiintynyt papukaija
Papukaija Polly katsoi tympeän näköisenä merirosvoa ja pitkän hiljaisuuden jälkeen rääkkyi:

"Nythän sinä  saatanan kaheli meriroismo ja umpitollo sen laitimmaisen tempun teit; nyt meidän täytyy sitten kusta veneeseen!" 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti