tiistai 29. lokakuuta 2013

KYLLÄ ENSIO OLUT ON SITTEN NIIN TYHMÄ!



Kovasti pelvoittava tsompiini
Ensio Olut ei osaa, uskokaa tai älkää, Ameriikakonsteja, niinku nyt noita halloweenejä, kurpitsoja, thanksgivingejä, kalkkunoita ja sellaisia, mitä ne nyt on kummituksia, stompiineita, eiku – kun ne nyt on niin hiiskatin vaikeita kirjoittaa – siis niitä eläviä kuolleita, niitä sellaisia, jollaisia siellä Amerikassa elää – tai siis on.

Vatserin Sininen suklaatilevy

Tsompeja, niitähän ne on, tsompeja, eikä stompiineita; tsompeja tsetallahan ne tsompit kirjoitetaan! Mutta kun toi tseta on niin vieras kirjain suomenkielessä, ettei sitä käytetä muussa, kuin siinä Vatserin Sinsessä suklaassa. Siinäkin vain siinä suklaatilevyn päälipaperissa, se on siinä keskellä sitä Vatseria – siitä sen voi katsoa, miten se tseta kirjoitetaan.

Tsompiinit rientävät syömään
Ensio Olut on nähnyt oikein telkkarista Ameriikan sarjatelkkariohjelmassa, kuinka ne tsompit tuppaavat olemaan oikein maanvaivana siellä Ameriikassa, ja ne hyökkäävät halloweenina ihka elävien ihmisten kimppuun syödäkseen suihinsa ne elävät ihmiset – vai mitä kummaa ne aikovat niille oikeille eläville ihmisille tehdä – niin että niiden elävien ihmisten täytyy ampua ja räjäyttää ne elävät kuolleet tsompit taas ihan kappaleiksi ja kuoliaiksi.

Ameriikan Yliopiston hullu prohvessoori
Mitä ne elävät kuolleet, eli ne tsompit on sen jälkeen, kun ne on ammuttu taas ihan kuoliaiksi ja räjäytetty ihan tuusan nuuskaksi? Kuolleita eläviä kuolleita, vai mitä? Onko sitä tutkittu tieteellisesti Ameriikan Yliopiston hulluprohvessooritasolla?

Ei käy millään Ensio Oluen järkeen, että kuolleet kävelisivät ja haluaisivat syödä eläviä! Ei sitten niin millään!

Tai sitten Ensio Olut on niin vaan tyhmä, ettei ymmärrä Ameriikan henkimaailman tiedettä.

Verilettuja


Vampyyreissä on sentään edes vähän järkeä; Ensio Olutkin tykkää veriletuista.






Tsompiineiksi puettuja
lapsukaisia
Vallan on kamalaa se, kun ne siellä Ameriikassa pukevat lapsukaisensa halloweeninä kummallisiin kummajaispukuihin – esimerkiksi juuri näiksi tsompeiksi
Kurpitsansisälmyspuurua
Kurpitsakoktailia
 – ja laittavat ne pois jaloista kerjuulle ulos kylmään maailmaan kiusaamaan naapureitaan ja huutelemaan ameriikankielellä ”temppu tai hoito” vanhempien jäädessä vieraineen syömään perinteistä, isoäidin reseptillä ontoksi koverretun kurpitsan sisälmyksistä keitettyä Ameriikan herkkua, kurpitsansisälmyspuurua ja pämppäämään niistä ontoiksi koverretuista kurpitsakulhoista koktaileja – koktailit on sitä Ameriikan viinaa – lämpimiin koteihinsa!





Oksella




Kun nämä vanhemmat sekä vieraat ovat sitten juoneet päänsä täyteen sitä Ameriikan koktailiviinaa ja syöneet himona sitä kurpitsansisälmyspuurua, niille tulee siitä niin kauhean huono olo, että ne käyvät jonossa oksella ulkorappusilla ja pihatiellä.






Ameriikan iskä
Ja kas, kuinka ollakaan, kun lapsoset sitten rientävät kerjuukoreineen liukkaiksi oksennettuja rappusia pitkin koteihinsa, siellä Ameriikan iskä nuokkuu hassu Ameriikan tötteröhattu päässään sohvalla ja Ameriikan äiskä örisee kurpitsatissiliiveissään vessassa, vieraat ovat menneet, minne ovat kyenneet, Ameriikan hiphoppijytä ja höpötysrokki raikaa Ameriikan reteoista täysillä ja kurpitsansisälmyspuurukin on jo ihan kylmää.
Ameriikan äiskiä
kurpitsatissiliiveissä




Nyt suomalaiset – nuoret naiset ja vallankin lauseiden loput kiekaisevat puppelipojat – ovat innostuneet ameriikkalaisuudesta niin, että kurpitsajuhlia kohta höynähtävät järjestämään! Pian laittavat vielä lapsetkin kerjuulle, voi lapsiraukkoja.

Ai, ovat jo höynähtäneet ja järjestävät jo?

Liike-elämä ainakin on ihan höynänä ja jakaa koteihin ja nettiin mainoksia, joissa hehkutetaan vallan edullisia halloween-tuotteita.
 
Virnottavia kurpitsoita

Ensio Olut oli vallan häpnaatilla lyöty käydessään männäviikolla Karhulan S-Marketissa ja huomatessaan kotimaisten kurkku- ja tomaattihyllyjen päällä muovisia Ameriikan kurpitsoja, joille oli liimattu virnottavat naamat! Hyi hirvitys, kuinka Ensio Olut peljämystyi! Vieläkin selkäpiitä karmii!



Katsoessaan lauantai-illan Uutisvuotoa Ensio Olut luuli nähneensä ohjelman juontajan laittaneen päähänsä kurpitsan, mutta tarkastettuaan näköhavaitonsa oikean laidan YLE Areenasta, havaitsi, että juontajalla ei ollut onneksi kurpitsaa päässään; Baba Lybeck oli vaan ottanut silmälasit päästään.
Baba Lybeck telkkarissa
ilman silmälaseja

Miten Ensio Olut voikin olla sitten tyhmä! Eihän nyt verovaroin ylläpidettävässä Suomen Yleisradiossa nyt sentään! Ameriikan ilveilyä olisi sellainen!

Ja sitten tuli tämäkin vielä, virallisen Suomen salaisen agentin Ensio Oluen salaa perustama erittäin salainen USA:n presidetti Barack Obaman Ameriikan salakielisiä matkapuheluita ja tekstiviestejä salakuunteleva sekä -lukeva urkinta- ja vakoiluorganisaatio paljasti seuraavan ameriikkalaisten salajuonen, jolla ujuttautua salaa ja huomaamattomasti syvälle suomalaisuuden luihin ja ytimiin:
Salakuuntelu-
känykkätissiliivit


Suomi-Amerikka Yhdistysten liiton piirissä on jo hyvän aikaa salassa pohdittu Kiitospäivän tuomista osaksi myös suomalaista elämäntapaa.

- Kiitospäivän vietto on osa amerikkalaista kulttuuria ja osa kansainvälisyyttä. Yhdysvallat on maailman kolmanneksi suurin maa ja siksi sen kulttuuria on hyvä tuntea, perustelee ajatusta joku Amerikassa asunut nainen. 


Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi!
- Niin, jatkaa eräs toinen Amerikassa asunut, pian suomalaiset sitten unohtavat joulukuun kuudennen ja alkavat juhlia heinäkuun neljättä, Independence Day'ta, Yhdysvaltain Itsenäisyyspäivää, ja ryhtyvät kutsumaan sitä asiaan kuuluvasti yksinkertaisesti "Fourth of July", kuten me muutkin kunnon usalaiset! LOL (amerikkalaiset Ensio Oluen tietämän mukaan nauravat noin, LOL LOL LOL)!



Kiinalainen lohikärmes
LOL LOL vaan itellenne, eivät suomalaiset sentään aivan jokaiseen halpaan mene. 

Miks’ei samantien muidenkin ulkomaiden kulttuureita sotketa supisuomalaisuuden joukkoon? Esimerkiksi Kiinan juhlapäivissä on, mistä valita; Kiinan kalenterin ajanlaskukin on noin 3.500 vuotta vanhempi, kuin meidän.




Tuossa alla on luettelo ensivuoden kivoista kiinalaisista juhla- ja vapaapäivistä, että siinä on sitten, mistä valiten panna.

Kiinalainen uudenvuoden
jellona





Ja ei kun leijonatansseja ja lohikäärmeskulkueita harjoittelemaan siitä, hus, hus!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti