sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

VENÄLÄINEN VODKA ALENNUSMYYNTIIN HUOMENNA





EU:n komissio on kiristänyt taloudellisia pakotteita Venäjää vastaan​​.
 
Venäläistä vodkaa

Komission määräyksestä (30.03.2020 dnro 5586/3974/228) on kaikkien jäsenmaiden alkoholivalikoimista poistettava Venäjältä tuotu vodka viimeistään tiistaina 1.4.2020 klo 24:00 mennessä. Tämän kellonajan jälkeen varastoihin jääneestä venäläisestä vodkasta on valmistettava voimakkaasti denaturoitua tuulilasinpesunnestettä, tai se on poltettava ongelmajätteenä ongelmajätelaitoksessa; venäläistä vodkaa ei sen myrkyllisyydestä johtuen saa missään tapauksessa kaataa viemäriin.

Vodkan tuontikielto Venäjältä EU:n jäsenmaihin astuu voimaan välittömästi.

Alexander Stubb
Ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja Alkon hallintoneuvoston puheenjohtaja kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoivat yhteisessä lehdistötiedotteessaan tänään, että Suomen hallitus velvoitti EU:n komission määräyksen mukaisesti Alkoa rankaisemaan Moskovaa sen raukkamaisesta hyökkäyksestä Krimin niemimaalle.

EU:n komission määräys
koskee myös Tallinnan
viinakauppaa
Sari Sarkomaa
”Alkon varastoissa olevaa venäläistä vodkaa myydään Alkon vähittäismyymälöissä sisäänostohintaan tiistaina 1.4.2020 poikkeuksellisesti klo 24:00 asti, tämän jälkeen jäljelle jääneestä osasta valmistetaan, kuten EU:n komissio on määrännyt, tuulilasinpesunnestettä, ja jos tämä ei riitä, loppu viedään tuhottavaksi Ekokem Oy:n ongelmajätteenpolttolaitokselle Riihimäelle”, Alkon hallintoneuvoston puheenjohtaja kansanedustaja Sari Sarkomaa ilmoitti erillisessä tiedotteessaan.

Anna-Maja Henriksson
”Venäläisen vodkan turistituontikin katsotaan tästä päivästä lukien salakuljetukseksi ja ravintolamyynti lauantain 1.4.2020 klo 24:00 jälkeen salamyynniksi, ja niistä voidaan määrätä direktiivin mukaisena sanktiona EU:n jäsenmaissa sakkoa aina 13.000 euroon asti; törkeimmissä tapauksissa tuomio voi olla jopa kaksi vuotta ehdotonta vankeutta”, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ilmoitti tänään.

MaRa ry


Ravintola-alan työnantajaliitto Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry neuvookin jäsenravintoloitaan myymään kaiken venäläisen viinan heti pois hinnalla millä tahansa. Jos jotain venäläisestä viinasta jää ravintoloihin jäljelle, on se kaikki kaadettava suuriin muovikanistereihin, ja tehtävä se juomakelvottomaksi kaatamalla ½ dl Fairya päälle /litra viinaa. Kanisterit on toimitettava sitten paikalliseen Alkoon, joka toimittaa ne jatkokäsittelyyn. MaRa ry hoitaa neuvottelut valtiovallan kanssa mahdollisista tappioiden korvaamisesta ravintoloille.

Sergei Ivanovin
ensimmäinen varapää?
”Olkoonkin, että vodkalla on maakaasun jälkeen toiseksi suurin osuus Venäjän vientimarkkinoista, kansakunnan poliittinen eliitti ei näytä olevan vähääkään huolissaan vodkan EU-viennin tyrehtymisen taloudellisista vaikutuksista”, Putinin esikuntapäällikkö, Venäjän federation ensimmäinen varapääministeri Sergei Ivanov kertoi The Moscow Timesille aamulla.
”Valmistamme maailman parasta vodkaa, ja jos se on liian hyvää EU:n jäsenmaille, juokoot he siellä meidän puolestamme vaikka kusta.”

Pekka Tennilä
Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä sanoo, että alkoholijuomayhtiö Altia on osannut varautua venäläisen vodkan Euroopan kattavaan maahantuontikieltoon mm. siirtymällä käyttämään kuljetuksessa vähemmän tilaa vieviä, lasipulloja kevyempiä, särkymättömiä kantikkaita muovipulloja, jollaisiin nyt esimerkiksi Koskenkorva pakataan.

Sisuviinaa
”Altia sai sisäpiirin tietoa tulevasta venäläisen vodkan ja muidenkin venäläisten alkoholijuomien mahdollisesta maahantuontikiellosta jo muutama viikko sitten”, toteaa toimitusjohtaja Tennilä.
”Tehtaamme niin Rajamäellä kuin Koskenkorvallakin ovat toimineet jo parisen viikkoa täysillä ja ympäripyöreitä vuorokausia pullottaen Euroopan markkinoille pääosin Koskenkorvaa ja Sisuviinaa; varsinkin Sisuviinan kysyntä muualla Euroopassa on ylittänyt kaikki odotuksemme ja olemme joutuneet palkkaamaan tehtaillemme lisää työvoimaa satoja henkilöitä.”
Altian viinatehdas

”Jos Krimin kriisi jatkuu pidempään, harkittavaksi tulee uusien tehdasyksikköjen avaaminen; olemmekin jo tutkineet useampien Kymenlaaksossa tyhjilleen jääneiden paperitehdasrakennusten soveltuvuutta viinatehtaiksi.”
”Tyhjilleen jääneet paperi- ja sellutehtaat soveltuvat mitä mainioimmin kokonsa, ja Kymenlaaksossa sijaitsevat Suomen suurimman vientisataman läheisyyden vuoksi eritoten, viinatehtaiksi.”
Japanin Altia
”Jos kriisi eskaloituu suuremmaksi kahakaksi, kuten vaara pyörii, myös Aasian suuntaan, ja Kiina kieltää venäläisen vodkan tuonnin, avautuu Altialle maailmanlaajuiset markkinat, koska USA:kin on kieltämässä venäläisen alkoholin maahantuonnin! Mm. Japani on jo käynyt alustavia neuvotteluja Altian paikallisen edustajan, Altia Hashimoto Co., välityksellä kanssamme”, toteaa toimitusjohtaja Tennilä lopuksi.

Kimmo Naski
HaminaKotka Satama Oy:n satamajohtaja Kimmo Naski ja satamaoperaattori Steveco:n toimitusjohtaja Henri Kuitunen ottavat ilolla vastaan Altian suunnitelmat laajentaa viinateollisuuttaan Kymenlaaksoon.

”Krimin kriisi ei olisi voinut osua HaminaKotka Satama Oy:n tämänhetkisen tilanteen huomioon ottaen parempaan aikaan”, lausuu satamajohtaja Kimmo Naski.
 
Venäjäläinen
soturi



”Jos, kuten jotkut sotilasasiantuntijat epäilevät, kriisi laajenee luoteeseen, EU:n jäsenmaiden suuntaan, paras vaihtoehto estää konfliktien syntyminen on olla myöntämättä viisumeita venäläisille sotilashenkilöille”, toteaa joka alan asiantuntija Ensio Olut asiasta kuultuna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti